Isu ping game Mobile Legend

Komen

8 komen

  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Andrew...selamat datang ke komuniti Yoodo.
    Mengenai isu ping ni dia complicated hendak dijangka, tapi saya cuma agak mungkin kestabilan ping juga bergantung pada server ML, ataupun dari peranti atau network itu sendiri. Pengalaman saya main game jika dapat sekitar 50-80 ms pun kira santai, jika lebih 100ms saya faham macam mana rasanya & boleh jadi hilang mood dibuatnya ;D ....Apapun, secara teknikalnya Andrew boleh rujuk dengan khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat untuk mendapatkan nasihat dan bantuan selanjutnya ya...terima kasih :)

    2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ANDREW LOW TECK SENC

    Ya ini isu agak complicated/complex sikit, sbb kita bermain dlm level competitive sikit, ping 50 dh bole rasa delay, xsedap dah. The problem is bila orang lain yg host lobby, ping saya akan naik ke 50-60 lebih, berbanding kalau sendiri host baru bole dapat 20ms. Tapi kalau tukar ke line Maxis, orang lain host, ping saya ok ja 20+ms. That's why saya rasa ada mengena dgn line Yoodo. Saya pun rasa isu ni xde solution kot.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ANDREW LOW TECK SENC

    Sbb saya takut live chat pun xfaham isu saya ni. So saya post kt community tgok ada x player2 yang tahu bypass isu ni

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Saya faham Andrew..saya pun main ML juga tapi jarang sudah buka, so tidak dapat komen mengenai isu ini sebab sendiri tidak pernah mengalami. Harap ada members lain yang dapat berkongsi... Btw, Andrew ketika ini melanggan dan menggunakan Yoodo Mobile legend add-on ?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    Jangan risau ANDREW LOW TECK SENC , hubungi ja yoodo live chat pasal perkara ni. nanti diorang akan forward ke bahagian yang berkenaan untuk cari penyelesaian.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    sy ok sajaa

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Saya bukan hardcore gamer. Tapi bila tengok ada hardore gamer bagi feedback saya rasa kita patut ambil serious. Lagi lagi jika dilihat bahawa Yoodo memang mempertengahkan imej mereka dalam industri esport. Andrew, terima kasih atas feedback anda 👍🏻

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ANDREW LOW TECK SENC

    Ya, Add-on Mobile legends ada. Walaupun ping 50/60/70ms ok untuk some players, tapi kita sudah biasa ngn ping yg lebih rendah. Kalau pakai line Maxis main ngn host/lobby yang sama, tiada ping sebesar mcm 50++, so saya rasa ada mengena ngn Line Celcom/Yoodo. Bukan isu sgt besar tpi saya tgok Yoodo punya iklan mana² mcm power je utk game

    3
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.