Komen

9 komen

  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Apa apps yg dipakai selalu?

    Facebook, Youtube, Spotify, apps yg utk streaming, loading byk gambar dan video, pakai byk data.

    Kalau guna Android, boleh pergi Settings -> Network -> Data Usage dan tgk app yg mana pakai byk data.

    5
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    Permanently deleted user

    1, Kalau strim video, set kepada 240p, kena check selalu bila tengok video kerana ini kecacatan android.

    2, Buka kan wifi, kalau ada wifu connect then jimat data.

    3, tutup cloud backup, macam facebook, google drive, picasa, dropbox dan etc...

    4, tutupkan autoplay video semasa layar Facebook, Whatsapp dan etc...

    5, belikan addon RM1 seboleh, dan pakai offisial app ya.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Hi Fatin, jgn risau. Hp kan dah canggih. Semua benda boleh dikesan. Pergi kat setting > data usage (bergtg kpd jenis hp). Boleh tengok penggunaan data harian, bulanan dsb. Tgk balik app mana makan data tu.. Then, bulan depan customise semula plan data anda ye. Happy surfing!!

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    LOH JIK NEN

    Stream terlalu banyak. Klau selalu guna FB dan YouTube boleh add-on rm1 utk 20gb. Biasa yg consume data adalah HD content. Satu HD video 720/1080p video selama 1jam boleh consume lebih Dari 1gb

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Ya.
    Laju qouta habis.lagi2 4g fone...booster mhl LA pulak....

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Cuba cari fungsi ni dalam setting hp..

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Awk cuba pantau penggunaan data awk. Kalau awk amek plan 10gb sebelum ini tetapi tidak ckup, awk boleh pilih plan data yg lg besar utk next cycle. Sbb harga lagi murah semasa pembelian data pada plan cycle berbanding dengan booster.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    If you use Android phone, try to find Data Usage inside the phone Settings. It will tell you the mobile data usage, and can break down by individual apps usage.

     

    For Samsung phone, it is in Settings > Connections > Data usage ("Mobile data usage" for individual apps usage)

    For Huawei phone, it is in Settings > Wireless & networks > Data usage ("Data usage this month" for individual apps usage)

    You can also install 3G Watchdog from Play Store. It has a widget to show data usage on home screen.

     

     

     

     

    2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    Good stuff! Thanks for highlighting that P.P.Foong ;)

    0
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.