Borak Borak World Cup 2022

Komen

260 komen

  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Argentina Vs Portugal in the final was just over-hyped.ย 

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Tak Rashid... Charts dia begini

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WONG MENG JIAN
    WC ini terkejut dengan pretasi team African dan Asia.ย 
    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Wow... what a drama from group H... ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    antara Japan, Korea & Morocco. aku harap ada 2 team daripada 3 ni yg akan layak.ย 

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM


    Wakil Asia ke 2 yang tumpas di pusingan kalah mati. Tapi Jepun harus berbangga. Memberi saingan sengit pada naib juara 2018. Membuka jaringan pada minit 43, croatia nampak sukar nak pengawal beberapa serangan dari Jepun. Secara keseluruhan, permainan ini sangat seimbang. Jaringan Perisic pada mini ke 55 membawa perlawanan ini ke masa tambahan dan juga sepakan penalti. Nampaknya pengalaman Croatia begitu jelas dalam sepakan penalti. Jepun hanya berjaya memasukkan satu sepakan dari empat sepakan penalti mereka. Nampak pemian Jepun seperti gugup dan cara tendangan pun nampaknya dapat dibaca oleh penjaga gol Croatia.
    Apa apa pun, tahniah Jepun. Berjaya menumbangkan dua pasukan Eropah pada kejohanan kali ini ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป๐Ÿ‡ฏ๐Ÿ‡ต

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD
    bagus game hari ini tiada penaltyย 
    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    Azie Community Manager

    OK NI KELAKAR... Googled Mbappe pastu ada ni... ๐Ÿคฃ

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Nampaknya kombinasi Messi dan Alvarez betul betul menjadi dalam perlawanan ini ๐Ÿ‘๐Ÿป

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    FAHIM ANATIBINTI SULAIMAN

    comel

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Oppa ni... ๐Ÿ˜†
    ni kira biasa la... saya selalu buat begini kat nieces dengan nephew sayaย 

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Tahniah Morocco dengan pencapaian terbaik di World Cup 2022.. perlawanan untuk tangga ke-3 dan 4 menentang Croatia pada 17hb nanti.ย 

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WONG MENG JIAN
    Final as expected, Argentina vs Franceย 
    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Betul tu. Morocco played a good game. They did really well. In fact masuk semi finals is very impressive indeed.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    ko sangat kejam Rashid... kejammmmm ๐Ÿ˜†

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Eeeee... tak sabar tunggu game mlm ni! Tolong la jgn extra time byk sgt... esok kerja. Esok masuk office muka mcm niย 

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Argentina (2) vs (2) France
    France won penaltyyyyyyy!

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    FAHIM ANATIBINTI SULAIMAN

    bittersweetnya argentina menang..messi mungkin yang terakhir. lepastu walaupun perancis tak menang, mbappe hatrik dan menang kasut emas. musuh kat sini, jumpa balik kat ligue 1.

    messi GOAT. mbappe soon to be GOATย 

    passing baton

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF
    Foo sambung balik layan epl,la liga,serie a,bundesliga.atau sokong skuad harimau malaya dalam kejohanan piala aff
    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Apa2 boleh, Xmas ke CNY ke... ๐Ÿ˜‰

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    aku tetap tak puas hati dengan Di Maria dive dalam kotak penalti tu (gol pertama) & pengadil tidak sama sekali mahu review VAR tu.ย 
    gol kedua argentina aku tiada pertikaian. 2 gol ni merubah habis corak permainan france dengan Didier Deschamps membuat keputusan drastik [ertukaran 2 pemain pada minit ke 40. giler apa salahnya tunggu kasi habis separuh masa pertama.ย 
    France bermain sendu sampai minit ke 70 lebih. situasi kat mamak pun bertukar lemau & sunyi. masa minit 70 ramai dah berbaris bayar mkn & mnm. sekali gol pehh riuh dia lain macam barulah suasana final itu wujud.

    dah malas type .........

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    bukan Foo. Dia dapat kad kuning sebab 'foul language'. Official dengar, memang automatic kena kad.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Malaysia kalau masuk World Cup... Cuti sebulan ๐Ÿ˜†

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Perlawanan pembukaan World Cup 2022 telah berlangsung dengan tuan rumah, Qatar menentang Equador. Nampaknya Qatar menjadi tuan rumah pertama tewas dalam perlawanan pembukaan. Permainan dari mula memang nampak berat sebelah. Equador membuka jaringan seawal minit ke 3 tetapi ia dibatalkan oleh VAR yang mendapati terdapat pemain yang offside dalam menghasilkan gol itu. Laman media sosial terus dibanjiri komen komen yang mempertikaikan keputusan VAR. Walau bagaimanapun, Equador bangkit dan memastikan kemenangan 2-0 dengan Enner Valencia menjaringkan dua gol.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    Azie Community Manager

    Siapa plan nak tgk game ni? Sila angkat tangan ๐Ÿ™‹โ€โ™€๏ธย 

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Kan.. sayang gol pertama tu.. cantik woooo.. tapi kena detect offside pula..ย 

    Cuma pandangan saya sendiri, defensif Qatar nampak renggang seperti terpinga pinga ditempat sendiri, mudah Equador bolos.. tapi yalah masih perlawanan pertama dan banyak lagi perlawanan.ย 

    Malam ni punya match England v Iran mesti tengo ๐Ÿค—

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Sekadar berkongsi.. percuma tapi hanya beberapa siaran langsung dan tertunda.. artikel: 1https://wiser.my/cara-tonton-piala-dunia-fifa-qatar-2022-secara-percuma-di-telefonย 

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Thanks for the link Aslam ๐Ÿ‘๐Ÿป. Saya semalam nak cuba cast ke TV tapi Astro ni pandai la, dia boleh block pulak. Try pakai Sooka, sama juga. World Cup ni tengok kat computer atau phone je la ๐Ÿ˜†.ย 

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azie ni, mesti sokong Iranย  ๐Ÿ˜†

    0
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.