Saya boleh menggunakan kad saya untuk membuat pembayaran secara atas talian pada perkhidmatan e-dagang yang lain, tetapi pembayaran saya gagal dilakukan untuk Yoodo. Kenapa?

Komen

4 komen

  • Avatar
    EKHSAN 8N MOHO KARIM

    Helo admin yoddo.. tadi saya nak buat pembayaran internet bulanan.. tapi pembayaran saya gagal.. kenapa yer

  • Avatar
    Nadia Yoodo Staff

    Hi, EKHSAN 8N MOHO KARIM  Boleh terus ke live chat untuk berhubung dengan agent kami bagi membuat semakan pembayaran dan status kemaskini internet bulanan encik. terima kasih :) 

  • Avatar
    EKHSAN 8N MOHO KARIM

    Dah pun.. saya dh chat pg td.. saya dh bg e-mel sy.. pastu terus senyap mcm tu jer..

  • Avatar
    Nadia Yoodo Staff

    Okay baik EKHSAN 8N MOHO KARIM saya dah refer kepada agent, dan mereka akan track aduan yang dibuat dan berhubung dengan kadar segera. Terima kasih :) 

     

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.