Kenapa proses tukar dan masuk ke perkhidmatan mudah alih (port in) saya gagal?

Komen

20 komen

  • Saya pemegang akaun tambahan bagaimana cara hendak keluar dari akaun tersebut

    -2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Muhammad Arth..anda maksudkan hendak tamatkan talian tambahan tu atau tukar ke email lain?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SITI FATIMAH BINTI MANGSOR

    Saya oder 1 simkad utk kekalkn no lama tp no tersebut tidak didaftarkan atas nama sya, boleh ker no tersebut didaftarkn sbg akaun tambahan saya?

    2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Siti, Tidak dapat selagi no. Lama tersebut bukan atas ic anda walauoun anda hendak tambah sebagai akaun tambahan, rujuk dengan telko lama siapakah pemilik asal no.lama tersebut & request untuk pindah milik...bila selesai bolehlah beralih ke Yoodo

    2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Sim telco lama saya atas nama suami..saya dftr no trsebut utk yoodo,atas nama saya..blhkah pndaftaran saya diproses

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WASLIE BIN ABU BAKAR

    Kenapa belom aktif

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WASLIE BIN ABU BAKAR

    Kenapa belom aktif

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi Waslie..kalau kekal nombor lama akan ambil masa 1-3 hari bekerja.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • hutang sim sebelum ni dah bayar , tapi kenapa masih tak boleh aktif ? selepas activate sim mesti port in rejected

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • hutang sim sebelum ni dah bayar , tapi kenapa masih tak boleh aktif ? selepas activate sim mesti port in rejected

    2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Boleh jelaskan encik guna talian apa, prepaid atau postpaid ? ic sama ?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Boleh bertanya kpd CS Redone tuan @ agent yoodo melalui Bicara Langsung di bawah. Dapatkan kepastian kenapa permohonan direjek & submit semula.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Boleh bertanya kpd CS Redone tuan @ agent yoodo melalui Bicara Langsung di bawah. Dapatkan kepastian kenapa permohonan direjek & submit semula.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Prepaid sepatutnya tiada masalah..kecuali postpaid redone Ada kontrak 6 Bulan.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • banyak kali dah ni duk try active tkboleh jugak , bill semua dah jelaskan , tapi tkleh jugak , nak buat mcm mana ni ?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hai MUHAMMAD AMSYAR HAIKAL BINZAMZURI, segera hubungi pihak Live Chat untuk bantuan lanjut.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ABDUL HALIM BINCHE ROSE

    Knp port out dari celcom prabayar saya gagal? Nombor lama clean tak ada hutang apa2 dan masih aktif.. Bila proses port out di lakukan, selepaa selesai masukkan no.card debit tiba2 gagal.. "opps! Ralat. Ralat berlaku" sudah hampir 5x saya ulang..harap membantu

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hai ABDUL HALIM BINCHE ROSE, rasanya berkenaan masalah e-commerce debit kad anda. Hubungi pihak bank terlebih dahulu dan minta mereka menetapkan Telko Yoodo sebagai 'Merchant baru untuk melakukan transaksi debit online pada kad bank anda. Sebagai langkah keselamatan pihak bank akan minta maklumat peribadi & akan menghantar MSOS code kepada anda untuk proses ini.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • saya dah aktifkan sim. tapi dah 3hari talian sim belum keluar. macam mana nak aktifkan melalui tetapan talifon

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi NIK MOHAMAD RIDZWAN AFIF BINNASARUDDIN, masa aktifkan sim tu buat untuk nombor baru atau kekal nombor lama ?... Kalau kekal nombor lama ambil masa 3 hari bekerja, paling awal sehari pun sudah siap...

    Tapi seeloknya rujuk dengan khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat mengenai status akaun dengan lebih terperinci ya.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.