Saya tidak menerima SIM saya! Biar betul Yoodo?

Komen

80 komen

  • Avatar
    ZULKIFLI BIN MASYUDI

    ifqibn500095402..hi,email telah memaklumkan yg simkad saya telah sampai pada jam 4.03pm,,dan ketika itu tiada sebarang penerimaan dari pada pihak yoodo

    -3
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Email sahkan sim sy sudah sampai....tapi saya tidak menerima apa2 hantaran dari pihak yodoo

    -4
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Sy pun sama..terima emel kad sim sudah sampai beberapa hari lepas..dan hari ini terima emel untuk aftif kan kad sim..kad sim xsampai mcm mana nk aktifkan

    2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    NOR IZWAN BIN SAHLAN

    sy pon sama dpt email semalam 5/6/18 mngatakan sim sudah sampai.tp sy blum mnerima apa2 drpd pihak yoodo

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    zjnqpsh343328101,

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    zjnqpsh343328101,saya pun same, 26 jun 2018. sampai sekarang 4 july 2018 saya belum terima Yoodo SIM.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    zjnqpsh343328101,saya pun same, 26 jun 2018. sampai sekarang 4 july 2018 saya belum terima Yoodo SIM.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya belum terima sim

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Email sahkan sim sy sudah sampai....tapi saya tidak menerima apa2 hantaran dari pihak yodoo

    -3
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Perhantaran very bad. .noob servis

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ZURILAWATIBINTI DERASHID

    Saya pon tidak terima simkad....

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Dalam perjanjian 2'3hari masa bekerja kad sim akan sampai. Tetapi kini dah hampir 2 minggu masih tak ada..

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Dalam status penghantaran dah 'delivered', dan e-mel dari Yoodo pun telah dihantar kpd saya memaklumkan bahawa sim kad telah sampai kpd saya tetapi saya tidak menerima sebarang sim kad sehingga sekarang. Alamat lengkap telah diberikan semasa tempahan sim kad dibuat.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ASMADI BIN ISMAIL

    Saya oder dh dekat 1 bulan x sampai1

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ASMADI BIN ISMAIL

    Asmadi bin ismail.........Saya oder dh dekat 1 bulan x sampai1...no pesanan...228731662

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Hai Saya Muhammad Fariezal Shazwan telah menerima email dari anda yang mengatakan sim kad yang dipesan oleh saya sudah sampai, tapi saya x nampak apa² barang yang yelah dihantar oleh pihak anda kepada saya. #jfddau426373624

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hai Yoodo Guest cuba lihat dalam peti surat rumah/pejabat anda sbb biasanya Posmen akan memasukkan bungkusan kedalam peti surat 

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya sudah memeriksa peti surat dan kawasan sekitar kediaman saya tetapi tiada sebarang barang atau surat yang berkaitan daripada pihak yoodo. l

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Masih simpan no.tracking anda?..Cuba rujuk dengan syarikat pos yg mnghantar kiriman tuan, biasanya Yoodo menggunakan khidmat pos malaysia atau freight marx...

    -1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Klu blm tahu no.tracking sila hubungi khidmat pelanggan Yoodo dan minta status no. Tracking anda pada kod bertanda # yg dberi sebelum ni

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya sudah periksa no tracking saya di mana² parcel tracker apps tetapi tak dapat apa² maklumat.. Bagaimana nie . T_T

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hubungi khidmat pelanggan Yoodo pada 'livechat/bicara langsung' 9pagi-6petang, atau klik pada 'ajukan tiket' dan Tanya status simkad anda. Terima kasih.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    KAMARUL NAZRI BINAB RAHMAN

    Sim kad tak smpi lagi pd sy

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Sy pun dh sbln belum dpt simkad lg..

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    NORHIDAYU BINTIISMAIL

    Saya masih belum terima simkad yg di pesan pada 11/10/18

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hubungi khidmat pelanggan Yoodo melalui 'livechat/bicara langsung' 9pagi-6petang, atau klik pada 'ajukan tiket' untuk pihak yoodo buat semakan status simkad anda. Terima kasih

     
    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    email suruh active kan simkad tp simkad tak smpai2. mcm mana tu?

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    email suruh active kan simkad tp simkad tak smpai2. mcm mana tu?

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Dalam status penghantaran dah 'delivered', dan e-mel dari Yoodo pun telah dihantar kpd saya memaklumkan bahawa sim kad telah sampai kpd saya tetapi saya tidak menerima sebarang sim kad sehingga sekarang. Alamat lengkap telah diberikan semasa tempahan sim kad dibuat.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    sim card order 4 days not shipped?

    0
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.