Bagaimana cara saya membuat bayaran untuk SIM dan perkhidmatan?

Komen

106 komen

  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hai cik/puan siti.
    Berkenaan kad debit perlu hubungi pihak bank dgn pergi ke mna2 bank terdekat atau hubungi melalui talian hotline untuk aktifkan 'Ecommerce & Msos code..harap dpt membantu.
    Maklumat & bantuan lanjut boleh hubungi agen 'livechat didalam aplikasi atau laman Yoodo. Skrol hingga kebawah & cari 'livechat/bicara langsung' dan klik untuk mulakan perbualan. Setiap hari 9 pagi - 6 petang.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Sim dh dapat, dh ikut step nk aktif kn sim.. Tpi kenapa tak boleh ya.. Mcam mana nk aktifkn sim..

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Boleh ke tidak bayar guna boost?

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hai guest, buat masa ni kaedah bayaran hanya boleh menggunakan kad debit, kad kredit , dan paypal.
    Kaedah lain mungkin akan diperkenalkan pada masa akan datang, harap anda sentiasa mengikuti perkembangan Yoodo ok..

    -1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHO AFIQSYAM BIN OAKSON

    Kalau nak bayar Guna maybank2u
    Boleh tak..sebab saya xde debit kad..

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHO AFIQSYAM BIN OAKSON

    Kalau nak bayar Guna maybank2u
    Boleh tak..sebab saya xde debit kad..

    -1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Buat masa ni belum ada kaedah pembayaran online banking melalui Maybank2u atau apa2 bank. Saya pasti setiap bank menyertakan kad ATM debit card untuk pengguna pelanggan, kalau tiada, tamat tempoh atau kehilangan cuba memohon dan boleh dapatkan percuma dimana2 bank berdekatan. Selepas itu boleh mengaktifkan 'ecommerce kad anda dan membuat transaksi debit online kepada Yoodo.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SHAFEIE BIN SANUSI

    Sy Sudan Banyak Kali apply utk buat bayaran melalui kad dabit tapi still tk di terima

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hai SHAFEIE BIN SANUSI, hubungi pihak bank di nombor yg tertera dbelakang kad..mohon pada bank untuk aktifkan 'E-commerce' dan maklumkan dgn bank anda hendak buat transaksi online debit ke Yoodo.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Mana jawapan nya?

    -1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Mana jawapan nya?

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya xda kad debit or anything

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya xda kad debit or anything

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya xda kad debit or anything

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya xda kad debit or anything

    -1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Tak membantu langsung

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Tak membantu langsung

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMAD AMIROL BIN RAMLI

    Pihak yoodo takkan xbaca komen kot? Daripada komen pun kamu dah tahu kot RAMAI CUSTOMER yang nakkan plan yoodo ni. TAPI masalah PEMBAYARAN tak banyak pilihan. Guna debit / credit card TAK EFEKTIF langsung. Bank problem. dah banyak kali refer bank tapi still xboleh buat online purchase. Serious stress. Please laa Pihak yoodo.... tambah alternatif untuk pelanggan BARU anda bole langgan plan anda.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMAD AMIROL BIN RAMLI

    Pihak yoodo takkan xbaca komen kot? Daripada komen pun kamu dah tahu kot RAMAI CUSTOMER yang nakkan plan yoodo ni. TAPI masalah PEMBAYARAN tak banyak pilihan. Guna debit / credit card TAK EFEKTIF langsung. Bank problem. dah banyak kali refer bank tapi still xboleh buat online purchase. Serious stress. Please laa Pihak yoodo.... tambah alternatif untuk pelanggan BARU anda bole langgan plan anda.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ELISYA IRDINA BINTI ASMAWI

    Tak bolih nk bayar yh rm1 byk Kali cuba 4 kad semua tak bolih

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ELISYA IRDINA BINTI ASMAWI

    Nk aktif tak bolih

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    ELISYA IRDINA BINTI ASMAWI

    Nk aktif tak bolih

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    MUHAMAD AMIROL BIN RAMLI tidak lama lagi cara bayaran online banking akan diperkenalkan, mungkin dalam hujung tahun ni..sentiasa ikuti perkembangan yoodo ok, terima kasih memilih Yoodo.

     

    Yoodo Guest tidak dapat aktif dimana tu?...respon pantas & bantuan lanjut boleh hubungi agen yoodo melalui 'bicara langsung"..skrol laman kebawah pada bahagian bantuan > klik 'bicara langsung' dan mulakan perbualan...tq

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SUKMA BINTI BEJURI

    Hurmm.. Banyak yg complain masalah pembayaran utk aktifkan simcard. Harap2 sy takde masalah la nk aktifkan nanti.. Sbb baru nak cuba guna plan ni.

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    AIZIL FAZIZI BIN ALI

    aduhh spoi la... nk byar xde debit n krdit cad la.. Mlas nk buat eh.. Npk nye kne smpan je la sim ni smpi brkulat kulat

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Simpan saja lah sim kad yoodo nie kalau kad debit pun tamat tempoh

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Untuk pencerahan tuan/puan..kad debit tamat tempoh adalah tanggungjawab pengguna dan bank, bukan dari pihak yoodo :)
    Hubungi bank anda atau pergi mana-mana cawangan terdekat untuk semakan dan pengaktifan kembali kad bank anda. Harap dapat membantu..

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    AIZIL FAZIZI BIN ALI

    Klu ad bnyk cara byaran nk best.. Klu ad onlien bangkng pun jadi lah.. Debit n krdit cad tk ramai org ada dn buat

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Ya betul akan datang ada kaedah online banking..seperti komen2 saya yg lepas dlm thread ni, kemungkinan tapi tarikh dilancarkan belum pasti lagi..nantikan ok :)

    0
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    AIZIL FAZIZI BIN ALI

    Wow.. Yeyehh..t. kasih

    0
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.