Bagaimana saya nak buat aduan?

Komen

221 komen

  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Saya dah daftar dan aktifkan sim tetapi ada masalah kerana pihak yoodo menyatakan banyak pengaktifan simcard...bagaimana untuk saya menyelesaikan masalah tersebut..minta bantuan untuk selesaikan masalah ini.tq

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD FADHILBW MOHD AZHAR

    Line memang teruk area bandar baru perda ni. Sebelum ni pakai ok je, ni nak streaming netflix pun xboleh.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHAMAD AZROL BIN MOHD DIAH

    Call saya segera 0123871064

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    NURUL AIN NATASHA BINTI ALIZAN

    tolong betulkan line yoodo saya ia sgtla lambat sekarang

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Assalamualaikum MOHD SAIFUL FARIZBIN MANSHOR

    Selamat datang je komuniti Yoodo

    Dan terima kasih juga kerana memilih Yoodo :)

     

    Berkenaan pembetulan data peribadi, cik boleh berhubung dengan khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat.

     

    Cara menggunakan Live Chat Yoodo lihat gambar ini:

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WAN HELMI BINABDUL AKHIR

    Kenapa sim sy dah sehari tiada signal internet

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD FADHILBW MOHD AZHAR

    Line memang teruk area bandar baru perda ni. Sebelum ni pakai ok je, ni nak streaming netflix pun xboleh.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Kenape line saya setiap jam 1:30am hilang ??? Lama pulak tu,, ainajooo,, tolong settel kn masalah saya,, apa patut saya buat??

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi muhammad firdaus bin rosli, encik aktifkan talian untuk kekalkan nombor lama atau pilih nombor baru?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Asal data basic habis je, pubg & app lain jadi slow? Kdg kdg tak dpt bukak pun contohnye tiktok, tolong berik penjelasan. Mcm takde guna je langgan pubg tp tak dpt main, mesti kena ada data biasa. Tiktok pun sama, dh lh aku langgan tp tak dpt on. Buang duit aku je

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SYAIDATUL SHIDABINTI MOHD YAIM

    Salam sy ada aktifkn yodoo pakai no maxis 01123449809.. Tapi tak boleh aktifkn yodoo dan esok maxis sy diterminatekan.. Macam mana nak batalkan untuk kembalikan maxis sy supaya aktif???

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SITTI SAMSIA BINTI BUNSAN

    Sim dah aktif tapi talian tidak boleh pakai sudah dekat 2 minggu x lama abis xpa kalau duit boleh bagi balik

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Assalamualaikum MOHD AZIZUL BIN SAI MAN

    Boleh tahu dimana tempat?

    Guna peranti apa?

    APN setting apa ?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD FADHILBW MOHD AZHAR

    Line memang teruk area bandar baru perda ni. Sebelum ni pakai ok je, ni nak streaming netflix pun xboleh.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WAN HELMI BINABDUL AKHIR

    Kenapa sim sy dah sehari tiada signal internet

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHAMAD AZROL BIN MOHD DIAH

    Call saya segera 0123871064

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHAMAD AZROL BIN MOHD DIAH

    Call saya segera 0123871064

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD BAKRI BIN ZAINAL ABIDIN

    Sy baru renew 31 hb 4
    Tp Harini dia sruh renew lg
    Bru s minggu guna rm40

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi MOHAMAD FIKRI 8NISHAK, mengenai proses port out segera hubungi team Live Chat untuk bantuan lanjut ya.

     

    Cara menghubungi khidmat pelanggan melalui Live Chat:

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    WAN HELMI BINABDUL AKHIR

    Kenapa sim sy dah sehari tiada signal internet

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Says dh buat pembayaran tapi kad sim saya belum diaktif lagi. Duit dah ditolak mohon bantuan dan penjelasan. Jangan menganiaya customer macam ni. Pihak Yoodo tolong bertanggungjawab. ASAP

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD FADHILBW MOHD AZHAR

    Line memang teruk area bandar baru perda ni. Sebelum ni pakai ok je, ni nak streaming netflix pun xboleh.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Line sim saya lambat sangat, saya nak buka apa-apa apps jenuh tunggu loading. Kenapa eh? Memang line slow ke macam mana? Sebelum ni elok je. Tiba2 start minggu ni slow yang amat. Susah saya nak buat kerja.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    HILLARY ANAK BANYANG

    Saya dah tiga hari menunggu line masuk tak juga masuk2...saya dah bayar bil kot utk aktifkan sim...unstable coverage laaa tunggu kita orang hantar masalah ni laaa...ya mmng kami tahu sim kad free ttapi kena ingat juga kepuasan pelanggan anda bagaimana..tolong la jgn mcm ni...tunggu 24 jam laa 48 jam laaa...skrng ni nak tunggu bpa jam lagi???360 hari??...ingatkan elok bila dah aktifkan sim rupanya mcm kna scam pon ada...

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi SITI NURSYAFYQA DYANABINTI ABDULLAH

    Maaf atas kesulitan yang dihadapi ketika ini. Untuk respon pantas bagi sebarang aduan boleh laporkan kepada pihak khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat untuk tindakan dan bantuan selanjutnya... Semoga membantu, terima kasih.

    Cari butang Live Chat dibawah laman > tekan butang Live Chat dan mulakan perbualan chat dengan khidmat pelanggan Yoodo.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Mcm mne nk reactive line? Dh topup tp still x active, tolong please

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    HILLARY ANAK BANYANG

    Saya dah tiga hari menunggu line masuk tak juga masuk2...saya dah bayar bil kot utk aktifkan sim...unstable coverage laaa tunggu kita orang hantar masalah ni laaa...ya mmng kami tahu sim kad free ttapi kena ingat juga kepuasan pelanggan anda bagaimana..tolong la jgn mcm ni...tunggu 24 jam laa 48 jam laaa...skrng ni nak tunggu bpa jam lagi???360 hari??...ingatkan elok bila dah aktifkan sim rupanya mcm kna scam pon ada...

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMAD AFANDI BINNORDIN

    Hai nak tanya..mcm mana nak cek coverage utk line yodoo?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    HILLARY ANAK BANYANG

    Saya dah tiga hari menunggu line masuk tak juga masuk2...saya dah bayar bil kot utk aktifkan sim...unstable coverage laaa tunggu kita orang hantar masalah ni laaa...ya mmng kami tahu sim kad free ttapi kena ingat juga kepuasan pelanggan anda bagaimana..tolong la jgn mcm ni...tunggu 24 jam laa 48 jam laaa...skrng ni nak tunggu bpa jam lagi???360 hari??...ingatkan elok bila dah aktifkan sim rupanya mcm kna scam pon ada...

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    HILLARY ANAK BANYANG

    Saya dah tiga hari menunggu line masuk tak juga masuk2...saya dah bayar bil kot utk aktifkan sim...unstable coverage laaa tunggu kita orang hantar masalah ni laaa...ya mmng kami tahu sim kad free ttapi kena ingat juga kepuasan pelanggan anda bagaimana..tolong la jgn mcm ni...tunggu 24 jam laa 48 jam laaa...skrng ni nak tunggu bpa jam lagi???360 hari??...ingatkan elok bila dah aktifkan sim rupanya mcm kna scam pon ada...

    1
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.