Bagaimana boleh saya mulakan perbualan dengan wakil Yoodo?

Komen

338 komen

  • Kenapa simkad saya tak boleh access Internet???? :(

    2
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Bagaimana untuk dapatkan semula mesej port out semula

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD NASIR BINL JAAFAR

    Tolong bantu,Saya telah MNP keluar dari yodoo ke Celcom Xpax.Pihak Yodoo telah nyah-aktifkan isyarat telefon sebelum sy menerima SMS pengesahan keluar.Apa yg perlu sy lakukan seterusnya kerana kini sy tidak dapat gunakan no telefon lama tersebut.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Cuba semak email. Sebab yoodo hantar melalui email bukan SMS

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD NASIR BINL JAAFAR

    Saya masih belum menerima SMS dari Yodoo pengesahan untuk MNP Port out tetapi talian saya telah pun di matikan.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD NASIR BINL JAAFAR

    Saya masih belum menerima SMS dari Yodoo pengesahan untuk MNP Port out tetapi talian saya telah pun di matikan.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD NASIR BINL JAAFAR

    Saya masih belum menerima SMS dari Yodoo pengesahan untuk MNP Port out tetapi talian saya telah pun di matikan.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD NASIR BINL JAAFAR

    Saya masih belum menerima SMS dari Yodoo pengesahan untuk MNP Port out tetapi talian saya telah pun di matikan.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    SITI HADAYU BINTI BAHARUDDIN

    14/04/2021 sehingga ke harini ini.

    Line internet saya langsung tidak boleh digunakan , tapi bila saya check dekat apps yoodo tetiba jadi banyak gb melebihi yang plan yang saya beli. Tetapi line internet saya langsung tidak boleh digunakan juga. Saya juga telah restart telefon dan keluar masukkan sim untuk menyelesaikan masalah. Akan tetapi, keadaan tetap sama dan bila di apps yoodo , terus data kesemua saya menjadi 0 gb . Dan bila saya cuba addon data, data itu tiada dalam senarai. Dalam wallet yoodo saya juga ada baki nilai yang telah di isi.

    Jadi bolehkah saya tahu masalah saya dan pihak yoodo menyelesaikan masalah ini secepat mungkin.

    Tindakan dan kerjasama pihak yoodo amatlah saya hargai sebagai seorang pelanggan. Sekian terima kasih

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi cik SITI HADAYU BINTI BAHARUDDIN

    Maaf atas kesulitan yang dihadapi ketika ini.

    Mohon segera hubungi khidmat pelanggan Yoodo melalui Live chat untuk bantuan selanjutnya ya.

     

    Live Chat operasi setiap hari;

    Isnin - Jumaat : 9am - 9pm

    Sabtu - Ahad & cuti umum : 9am - 6pm

     

    Pergi > https://support.yoodo.com.my/hc/ms?#community > skroll ke bawah sekali cari LIVE CHAT > tekan Live Chat dan mulakan chat dengan khidmat pelanggan Yoodo

     

     

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    NUR NAQIUDDIN BIN ZAZALI

    Saya mahu tukar email saya kerana email yang didaftarkan sudah tidak digunakan

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    NUR NAQIUDDIN BIN ZAZALI

    Saya mahu tukar email saya kerana email yang didaftarkan sudah tidak digunakan

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD RIEDZUAN BINOSMAN

    kenapa intenet xde nie

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Says dah aktifkan SIM tetap tidak boleh menggunakannya. Says sudah membeli pelan . Ape masalahnya ni

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Kenapa line dekat matang kuching sarawak terlalu teruk

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Kenapa line dekat matang kuching sarawak terlalu teruk

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi DAYANG NORFAEZAH BINTI AWANGJAMALLUDIN

    Maaf atas kesulitan gangguan rangkaian yang dialami ketika ini.

    Sebarang masalah dikawasan anda boleh adukan kepada khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat untuk mendapatkan tindakan selanjutnya.

     

    Live Chat operasi setiap hari;

    Isnin - Jumaat : 9am - 10pm

    Sabtu - Ahad & cuti umum : 9am - 6pm

     

    Pergi > https://support.yoodo.com.my/hc/ms?#community > skroll ke bawah sekali cari LIVE CHAT > tekan Live Chat dan mulakan chat dengan khidmat pelanggan Yoodo

     

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD SAFUWAN BIN SET

    bilo simkad kawe nok aktif ????? ejah cepat boh yoodo

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi MOHD SAFUWAN BIN SET

    Aktifkan nombor baru atau kekalkan nombor lama ?

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MOHD IKHWAN BINMARZUKI

    Identity verification failed..blh bantu sy

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi MOHD IKHWAN BINMARZUKI

    Segera berhubung dengan khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat untuk mendapatkan bantuan selanjutnya.

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Salam minta bantuan saya telah memperbaharui pelan saya dengan harga total RM29.00 tetapi sistem dalam aplikasi mengatakan proses tersebut tidak berjaya tetapi ada penolakan pembayaran sebanyak RM29.00 di akaun bank saya dan pelan saya masih tidak diperbaharui hingga kini

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi MOHAMMAD SYAZWAN BIN HASRIN

    Pagi jam 9 nanti segera berhubung dengan khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat untuk memeriksa masalah tuan. Maaf atas kesulitan yang dihadapi.

     

    Cari butang Live Chat dibawah laman sekali, caranya masukkan detail peribadi dan mulakan chat dengan team bantuan Yoodo.

    Live Chat beroperasi setiap hari pada waktu² berikut:
    (Isn - Jum 9am - 10pm)
    (Sab & Ahd 9am - 6pm)

     

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • saya dah topup tapi dalam wallet kosong je plz help me

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Hi SAIFUL ANUAR BIN ABDUL AZIZ

    Segera berhubung dengan team bantuan Yoodoelalui Live Chat untuk bantuan selanjutnya.

     

    Cari butang Live Chat dibawah laman sekali, caranya masukkan detail peribadi dan mulakan chat dengan team bantuan Yoodo.

     

    Live Chat beroperasi setiap hari pada waktu² berikut:

    (Isn - Jum 9am - 10pm)

    (Sab & Ahd 9am - 6pm)

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD AIZUDDIN BIN ZAINAL

    Kenapa say punya card mcm xdetect xde coverage tapi Baki ada di dalam wallet dah ada tapi sim kad xaktif walaupun dah didaftar

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    MUHAMMAD AIZUDDIN BIN ZAINAL

    Kenapa say punya card mcm xdetect xde coverage tapi Baki ada di dalam wallet dah ada tapi sim kad xaktif walaupun dah didaftar

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    AZIZUR RAHMAN N PAUZI

    Salam, kenapa no saya tak da coverage? Line xde langsung

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    AZIZUR RAHMAN N PAUZI

    Salam, kenapa no saya tak da coverage? Line xde langsung

    1
    Tindakan komen Pautan abadi
  • Avatar
    LATIB BIN ABD SAMAD

    Boleh bantu saya

    1
    Tindakan komen Pautan abadi

Sila daftar masuk untuk meninggalkan komen.