Tiada Lagi Pilihan Kurier Di Shopee Bermula 17 Jun Ini

Comments

572 comments

  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Yah.. received that notification from Shopee as well..ย 

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Ya , tiada pilihan kurier lagi.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG

    sometime seller know what courier service their area can get fast , sometime end user know what courier services fast in their area , but did shoppe know what courier seller can get in their area ? what courier fast in end user area ? if customer complain slow , shoppe will just say courier problem ? or their problem ?

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAHIM ANATIBINTI SULAIMAN

    tak kisah asalkan yang paling murah sebab semua courier kat sini ok. tapi sesetengah orang yang ada courier kegemaran mesti tak suka.

    tapi harga rm2 tu macam standard delivery kat lazada. semua hantar guna lex pastu time sale lambat. jangan shopee tiru lazada sudah laa

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Shopee tiru lazada r tu dia buat mcm ni ๐Ÿค

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Betul lazada lme dh buat... x boleh nk pilih jnt dah..

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Masih boleh pilih lagi.

    ย 

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Tggu update lagi skli mesti x boleh ๐Ÿ˜…

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    selamat pagi teman2

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    GM โ˜€๏ธ

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Ingtkan gm klang td rashid..haha

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    hahahhah...senang sekarang ne... short form...

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Sementara boleh lagi pilih qurrier kt shopee ayuh hbiskan duit lagi..haha

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Aku dh update shopee, tak boleh pilih kurier ๐Ÿ˜…

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Yeke... xcek lagi...haha bertabah la

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    No cool, No good, No steady anymore, Shopee

    Should respect users and let's us choose our own courier, otherwise label it's as Pos Standard mah....

    Some couriers in some areas is very poor services and irresponsible, who going pay the damages if happens?

    5
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Betul oppa ade sesetengah courier xnk masuk kg dgn alasan x cover kawasan tu... pernah terjadi skli dgn 1 courier..tp bkn melalui shopee la.. last kne pickup sendiri..

    Lagi la waktu pkp ni nk pickup pun susah kalau kena merentas daerah byk roadblock ๐Ÿ˜‚

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG

    Parcel out for delivery. (Dispatcher Tel: 60123456789)

    i just wandering , this phone number can call throw ?

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    cannot lah, need call local branches and ask which dispatcher assigned.

    Sometime it's part-timers, so need additional 1-2 days to reach your doors.

    5
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    is our choice to choose the best courier

    ย 

    #boikotshopee

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Boleh...biase jnt letak no phone dispatcher..

    Kalau sy kt sini jnt ni member2 je yg keje dah tau rumah kt mne..

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    saya nk buka courier sendri

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG

    maksud saya , telephone number tu , betul2 ada orang pakai ? 0123456789 <-------

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Ong Juay Seong tinggal kt kota kemuning ke? Sebab nombor tu selalu hantar rmh saya guna J&T. Ya nombor phone tu betul. ๐Ÿ˜…

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Ya phone betul bkn scamer..haha
    Rashid dh jumpe dah geng lepak tu....

    3
    Comment actions Permalink
  • Mahu tak mahu kita terpaksa ikut sistem.mula2 je bising.dah lama2 nanti jadi normal.shopee always win

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG

    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD saya tinggal di KLANG

    atau itu nombor JnT customer services?

    3
    Comment actions Permalink
  • Ong.tu nombor rider.biasanya dia akan call utk pastikan kita ada di rumah sebelum hantar parcel.to adakalanya rider tak call oun.terus hantar

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Bkn..tu nombor rider... try la kol mne tau yg rider tu awek ke..haha

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Jgn tikam pulak nombor 4angka akhir tu..haha

    3
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.