Yoodo Wants To Hear From You!

Comments

34 comments

  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Jadikan perbualan komuniti ini mudah untuk digunakan dengan meningkatkan kualiti aplikasi yoodo.

    1. Memudahkan perbualan "chatbox" seperti aplikasi lain whatsapp, telegram, discord & lain². Leceh sebenarnya cara sekarang ini asyik "scroll" saja. Mana lagi menyampah dengan adanya mesej bertulisan putih di bahagian atas aplikasi yang menghalang untuk kembali ke pencari perbualan lain. Mesej "yang mengatakan penghantatan sim masih berjalan seperti biasa semasa PKP".

    2. Jadikan aplikasi yoodo mesra pelanggan. Sekarang memang mudah digunakan tapi tak mesra pelanggan.

    3. Sebagainya. (Tak fikir lagi)

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD. SYAHRIL BINIBRAHIM

    Hi, yoodo team. Sekadar perkongsian pendapat. Kalau boleh, setiap kali buat pembelian langganan internet dari yoodo, bagi la dalam bentuk point. Dari point dikumpulkan, boleh dapat redeem untuk beli pelan akan datang atau add on internet yoodo di waktu sangat memerlukan. :) Tambahan juga, berikan tawaran voucher yang best2, dari redeem point yoodo gak. Maybe lagi berbaloi la dan menarik minat pelanggan yoodo sedia ada serta baru nak join yoodo. Lebih2 lagi voucher boleh guna shopping online lazada, pembelian kat google play store, app store atau shopee. :) 

    8
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FABIAN ANAK LISEN

    Agree with some users - point collection for grab/shopee

    But, more importantly, I’ll say is internet connection need to be more stable and VolTe improvements (sometimes when make call, line immediately drop from 4G to 3G then to none)

    As for the apps, I’m comfortable with the design, the add on page also easy to handle.

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    input daripada rashid dan syahril memang 👍🏻.
    Bagi saya sudah tiba masa Yoodo tukar UI/ UX Yoodo app. Dah lama sangat begini. Kena buat perubahan ikut peredaran zaman.
    - Bahagian usage kalau boleh customise lagi bagus. Jadi setiap user dapat lihat bahagian mana yang lebih penting untuk mereka. Contohnya ada yang lebih utamakan untuk melihat info add on dan ada pula yang lebih utamakan untuk melihat info balance call.
    - Renewal jangan auto on. Biar user pilih sendiri. Jadi kalau dia lupa renew itu kesilapan dia 😆
    - App notification patut lebih effektif untuk maklumkan user tentang balance atau renewal. Contoh, satu hari sebelum plan expired, user dapat notifikasi untuk renewal.

    Dan app masih laggy. Harap Yoodo boleh tengok contoh UI dan UX dari app lain seperti GRAB, Boost ataupun pesaing pesaing lain, bagaimana app mereka begitu reponsive.

    6
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    minta app yoodo dapat di akses tanpa langgan internet. Agak sukar kne cari akses wifi baru boleh masuk ke app yoodo jika kehabisan quota ramai sgt merungut pasal ni sbb yoodo hanya bekalkan berapa kb sahaja untuk masuk ke app yoodo sekarang tidak mencukupi dan terpaksa menunggu buffering yg sgt lama... kemon apps yoodo kot bkn apps lain ia tidak sepatutnya berlaku 😆

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AYMAN SIDDIIQIY BINZAMAN HURI

    1.Mohon tingkatkan kelajuan Internet..dlu bole je guna fon ni dlm bilik,skrg terpaksa duk luar..x kira la main game ke class online ke..sama je dua ii perlahan
    2.Buat plan high-speed Internet yg berharga RM25
    3.Buat pelan khas..contohnya beli pelan yg berharga rm30 atau harga yg lebih berpatutan,dan pilih bbrapa apps yg bole guna Internet itu..cara ni bole jimatkan penggunaan Internet pada bende yg kitorang x guna..itu sahaja,terima kasih
    #Yoodo
    #YuduItBetterWithYudu

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD AHLAMI BIN AHMAD NAZARI

    Buat apps tu bg lebih efektif, ada bahagian utk beli kredit game mobile. Trus potong guna ewallet yoodo.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Up voted for Dee and Syahril.

    Add on suggestion saya:

    1. Bila VoLTE...

    2. I have to repeat the point system. The more one purchased a plan, please lah give point to collect. When enough point can get to purchase plan or purchase plan at a discount.. 50% if can.

    3. Data row over from 1 month to the next month but user will have to continue buy data plan. As i suggested before 50% of remaining data row over already very good. This will help to encourage user to keep spending. Win Win for both.

    4. Provide special plan for OKU and Senior citizen. Especially for Senior citizen, a bundle plan for unlimited call + 2 gb will be enough.. My Mom can really call a lot... She will be happy and the son as well since i'm playing for her line. hahahah

    5. Call between BFF (~5) or SBFF(Senior BFF) at free or 50%. Then the Sibling can set up a group of line for family member to have cheap call and Yoodo get more user. Also don't underestimate SBFF they can also get more user for Yoodo.

    6. Will Yoodo also sell phone + plan??

    7. Auto renew -- Please lah turn off.. User can turn on if they want

    8. Notification need to improve. Maybe notification thru SMS

    9. TAC number need to improve. Still a lot of ppl will not choose Yoodo as main line, just in case can not get TAC from bank.

    10. Still thinking........

    BTW. Thanks to Lyn and Yoodo to gather feedback from user.. This is what i never see from other TELCO. 1 up.

     

     

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU Superuser

    Up voted for Dee, Syahril and Ng Sea Chooi suggestions.

    Plus my suggestions,

    1. Rewards for Birthday month.

    2. Add-on yoodo latest promotion in the apps.

    3. Account transaction list.

     

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    3. Anjurkan pertandingan FIFA21 untuk 'PC version' & 'Playstation'.

    p/s: maaf, keluar topik 🤣

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Setiap kali nak renew plan nak kena cari wifi.yoodo apps patut bg free kuota utk buka yoodo apps.
    Lg satu mudahkan kat ruangan chat utk berkongsi gambar utk pengguna android.dgn adenye gambar mesej lebih jelas dan mudah difahami

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN Superuser

    1)Plan with fone😆
    2)stable line. No need used 3g.
    3)aps yoodo give high basic . ..
    So when want renew ..X pyh Cari WiFi
    4) add on Kasi reduce price..
    5) unlimited with call also
    6) unlimited can booster.. to higher mbps..
    7) Pling penting..can make yoodo more stable.. line

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD IDZUAN BINIBRAHIM

    Cadangan saya
    Prepaid
    -Bring Back rm20 for 20gb
    -Maintain harga yg sedia ada

    postpaid
    -Wujudkan berserta bundle fone with zero payment dan kontrak 2 tahun
    -Contoh
    Plan 58 with
    -40gb data(no split)
    -unlimited call to all network or fix line
    -100 sms free
    -Fone boleh start with realme yg terbaru

    that how bisnes akan expand.more
    tq

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    P.P. Foong Superuser

    Yoodo app should still be accessible when data plan quota is finished.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    up thread !
    best nmpk suggestion semua ne..


    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Add on..

    10. White List Yoodo App. (Agreed with Foong)

    11. Birthday promo. (Agreed with Beh)

    12. Stabilized the line. This one i think no one will say no.

    13.More Promo.. Example bring back Monster 2020 or Monster 2121 also can.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LIN FUI JIN

    1) Bring Back rm20 for 20gb
    2) add unlimited call to unlimited data plan pls, with addition hotspot. data, other Telcos more compatible
    3) keep basic internet on when data used up so that user can at least do an add-on

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    lynfunks Community Manager

    Thank you for all the great suggestions everyone, do keep it coming! 💪🏼

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    I think the original thread asking more about app improvement... so guys let's try focus on that. Let's keep the idea flowing in. Who knows one day when we look at the app we can tell our grandchildren "app ni macam ni pasal atuk dengan kawan kawan atuk punya idea la" 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Lyn, I would love to see the app have some integration with gamers community since Yoodo famous among them. Stuff such as game topup and other related stuff should be available in the app. Touch n Go, Boost already move towards that direction and Digi also have their own platform for it.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Berkaitan ciri dalam apps... Pada bahagian pembayaran harap dapat dipertimbangkan kaedah topup melalui MOLpay. Kerana MOLpay menyokong pembayaran melalui 7-Eleven dengan cara scan melalui Barcode.

    Barcode tadi boleh dimuat turun ke hp, atau image Barcode tersebut boleh ditunjukkan terus kepada cashier 7E untuk tambah nilai.

    Selain Banks atau 7E, dalam satu senarai pilihan channel MOLpay tersebut juga menyokong MAE, Wechat Pay, Union Pay, Grabpay, Razer Pay, Boost, TnG...

    Pada pendapat saya lagi kemas menggunakan MOL Pay, berbanding yang sedia ada sekarang ni FPX ke apa namanya dengan jenama e-wallet yang berasing asing dan cuma sedikit pilihan. Lagipun sebelum² ni ramai users mengajukan cadangan topup melalui 7E, kerana ada sesetengah pengguna yang tiada kemudahan akaun Bank.

    Ada lagi beberapa cadangan berkenaan aplikasi Yoodo.. nanti saya taip dan kongsikan :p

    #youdoitbetter

     

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Bukan apa Lyn, suzaidee tak sabar nak beli RP tu 🤣
    (Betul ke x aku tembak tu dh la xmain game tu)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Lyn, please read this.

     

    Remove this disturbing message 

    Menyampahlah kena tutup & buka apps yoodo setiap kali nak komen topik lain. Ianya menjengkelkan. 

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL Superuser

    Sabar rashid, masalah tu kne lapor kn pada zendesk...😆....

    Ok lyn sy xminta bnyk, bt la free call skly dngn free smartphone by contract skly....🤭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    4. Yoodo wallet transfer credit features

    Kalau pun tak boleh keluarkan ke akaun bank, sekurang²nya boleh pindahkan ke akaun pengguna yoodo yg lain. 

    Sedangkan BonusLink pun dh ada transfer points.

    Kemon yoodo. Bring it on transfer features

     

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Ya setuju rashid..nanti tranfer skit kt sy.hihi

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL Superuser

    Bagus juga feature dr rashid tu sbb dlm acc kalau bnyk sngt tapi terlupa untuk aktif kn dlm masa 3bulan burn mcm tu je lebih baik berkongsi dngn family atau kawan2, nnty rashid boleh bagi2 kn ke kami....😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Rashid punya wallet bkn biase2 amirul...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL Superuser

    Rashid promoter terhebat tu maarof....😁

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.