Comments

149 comments

  • Mmg dah expect italy boleh menang.spain masih tumpul depan gawang walaupun banyak peluang terhidang.tunggu game malam ni plk.adakah england akan mara ke akhir atau disekat oleh denmark

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Malam ni sama juga. Dari segi prediction, ramai akan kata England berpeluang lebih cerah. Tapi mungkin Denmark akan lakukan kejutan?

    1
    Comment actions Permalink
  • Prestasi dan moral kedua2 pasukan di tahap tinggi skg ni.adakah perlawanan akan brlanjutan smpai ke sepakan penalti.menarik utk disaksikan

    1
    Comment actions Permalink
  • Tahniah england.kemarau 55 tahun telah diterjemahkan dgn mutu permainan yg mantap.walaupun ada kontroversi mengenai penalti yg diberikan, itulah bola sepak.ada menang ada kalah.tahniah juga kpd denmark dgn semangat tidak mudah putus asa.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Mantap game pagi tadi... Tinggal tunggu perlawanan Final Italy VS England ๐Ÿ’ช

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Tahniah england ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    England berpeluang cerah. Main ditempat sendiri ๐Ÿ‘๐Ÿป. Tapi penalty tu bagi saya tak patut la. Ref ada VAR tapi masih kekalkan keputusan. Macammanapun tahniah juga Denmark. Bermula tournament dengan peristiwa memeranjatkan pada Christian Eriksen. Siapa sangka, boleh sampai ke semis ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ’ช๐Ÿป

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    P.P. Foong Superuser

    Italy or England?

    ย 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOFย penyokong German diam2 hahahha

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Foong, on paper Italy gameplay looks more organized. Entire squad play according to Mancini plan and donโ€™t forget, at age 36 I totally admire Chiellini for having one of his best form ๐Ÿ‘๐Ÿป. This guy can still play at top level. But England also have a good run at this tournament. Only 1 goal against them which Denmark scored in the semis. And they have huge advantage playing at Wembley. Crowd will be loud that day

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Ingat game Malaysia vs Indonesia orang suka main laser. Mat saleh pun lebih kurang juga ๐Ÿ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Geng jangan lupa pagi esok geng...ย 

    ย 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Ok aslam...agak2 siapa yg menang ye ๐Ÿ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Game menarik ni. Dua dua pasukan ada peluang ๐Ÿ’ช๐Ÿป

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN Superuser

    england 3..itali 2

    1
    Comment actions Permalink
  • Hampeh rashid.sempat membahan ye๐Ÿ˜†
    Walaupun german pulang awal.utk match pagi ni sy predict yg juara akan menang tipis

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Jom watch party kat Discord ๐Ÿ˜†๐Ÿ‘๐Ÿป

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Nak pesan je, pengajaran dari permainan England vs Italy.... Lain kali jangan bagi player MU ambik penalty ๐Ÿ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAHIM ANATIBINTI SULAIMAN

    lol sedih.tapi england macam overkonfiden ke apa sebab dapat jaringan awal2 tu

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Bukan overconfident, tapi Italy defence pun bermain dengan baik. Tapi keseluruhan game dua dua team sebenarnya bermain dengan baik hanya bila dah penalty segala apa boleh terjadi. Percaturan Gareth Southgate dalam penalty memakan diri. melatakkan pemain baru beberapa minit sebelum sepakan penalty adalah risiko yang tinggi. Dalam masa sama juga meletakkan pemain muda dalam situasi yang sangat genting. Walhal, takkan takde pemain senior yang boleh diharapkan

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Saya tahu ramai peminat England tapi jangan lupa juga kejayaan Italy. Satu pasukan yang gagal layak ke World Cup. Mancini melakukan satu tugas yang sangat baik. Boleh lihat cara permainan Italy berubahย  dan sangat berdisplin. Gabungan pemain senior dan muda berjaya membuahkan hasil. Beberapa pemain muda seperti Cheisa sangat menyerlah pada kejohanan ini. Jaringan beliau pada separuh akhir bagi saya antara jaringan terbaik kejohanan ๐Ÿ‘๐Ÿป

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAHIM ANATIBINTI SULAIMAN

    entahlah..rasa macam england kurang "umph" hahaha..

    itulah mungkin ada sebab southgate masukkan untuk penalti tu, tapi strategi gagal

    1
    Comment actions Permalink
  • Tahniah italy.keeper terbaik jelmaan buffon

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Tahniah italy ๐Ÿ‘

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Muka tak ganas macam buffon, kena practice lagi tu ๐Ÿ˜†

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Bagi saya kejohanan ni dicemari oleh segelintir penyokong England yang terlalu taksub. Yang takde tiket serbu masuk stadium dan ada juga yang belasah penyokong Italy selepas permainan. Paling memalukan bila lagu kebangasaan pasukan lawan dimainkan, ada yang boooo ๐Ÿคฆ๐Ÿผ

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Kesian pemain yang last ambil penalti, bayangkan berat bebannya, semua orang tertumpu, kamera pun fokus dan mengharapkan gol.. kalau gol kau disanjung hero, kalau tak gol emm fahamยฒla ๐Ÿคฃ

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN Superuser

    Sepatutnya kita kena hormat lagu negara pihak lawan baru la profesional..

    2
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.