Yoodo Unlimited 6Mbps - My Testimonials

Comments

35 comments

  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    7
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD FAISAL B N ANUAR

    Kenapa line skejap E skjp 4g tpi satu bar tgok fb youtube slow,,

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Kalau 1 bar tu maksud 4g pemancar agak jauh atau sesak, sila screenshot Speedtest dan lapor kepada Yoodo Livechat. 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS

    Tq reviewnya Oppa.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    JAN JUN KAI

    Nice review and appreciate all the test results @.... As suggested, hope can add more minutes from the present 50mins to maybe 200 mins, as other telco offer unlimited calls.

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHOY WOON CHUNG

    I only get half of the speed of 6mbps at night, other time is FINE

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KEVIN CARRADINEANAK ATET

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/community/posts/900001508026/comments/900000901063

    Same here bro. Triple time test on speedtest, fast only get 3mbps. Seem like they throttle the speed. Should report this out.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    JAN JUN KAI

    Thanks for the feedback, probably night time peak hours more people using at home for ice-cream chillin!

    You guys should contact live chat if they can solve this matter.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    I'm impress with Oppa making an effort for this review 👍🏻 and thanks to all for your honest feedback. Definitely will consider this plan but currently I also enjoying Yoodo HighSpeed data. 
    As for the throttle down speed I'm curious to test Yoodo high speed data package. I did mine tonight (tethering) and notice that the speed result not the same as I did earlier in the evening... here the result I got from one of the thread

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/community/posts/900001464243-Mifi-TP-Link-m7350

    As for tonight , this is my result (tethering). I'm not sure is it because of high usage at night or Celcom, throttle down the speed.

    note: My test not on Yoodo unlimited plan. It's on Yoodo standard plan (high speed)


    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Terbaik reviewnya oppa smbil jeff kenyit mate tu..

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    OPPA mantap a review ini. As what u said no telco is perfect. Yoodo will improve with all this feedback.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Thanks WONG MENG JIAN  and SUZAIDEE BIN MOHD SHOM for your review. 👍

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD RASHID BIN MAHMUD

    Thanks to all reviewers 👍💪

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AZMAN BIN MD HASAN

    Pakai plan 6mbps. Di Wangsa Maju, signal sentiasa full bar 4G+ lagi, tapi live streaming & tengok Youtube jam 4 pagi waktu hampir satu Malaysia tengah lena tido pun tak pernah cecah 1mbps.. Siang malam kelajuannya sama je, kejap sangkut, kejap sangkut.. Sejak pakai plan ni tak pernah langsung merasa setengah dari kelajuan yang dijanjikan. Kalau cecah 2mbps tu dah macam kes pelik pulak. Apa masalahnya ni? Sila jawab!
    😡😡😡

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    lynfunks

    Hello AZMAN BIN MD HASAN!

    Awak boleh cuba contact care team kami di Live Chat (scroll sampai bawah kat app/website) dari jam 9am nanti, mereka boleh lebih mendalami dan membantu masalah line awak. Selamat malam, and stay safe ok?

    1
    Comment actions Permalink
  • Maaf AZMAN BIN MD HASAN atas kesulitan yg awk hadapi sila lapor kn masalah ni kpada live chat agent, mungkin ad masalah technical,  sbb sy dduk ukay perdana line ok just pkai 3mbps layan youtube tanpa buffering dan layan live stream fb pun ok

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi AZMAN BIN MD HASAN, sila rujuk kepada live chat agent untuk bantuan teknikal.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Boleh cuba live chat dan lihat jika masalah sementara atau jangka panjang. Mungkin kawasan anda ada dead zone yang memang susah nak dapatkan signal yang optimum.
    Dalam masa sama, boleh juga try tukar APN setting. Ada beberapa pengguna unlimited mengatakan bila mereka guna APN Yoodo, network lebih stabil.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    😍😍😍 Sangat puas hati dengan kelajuan Yoodo Unlimited 6Mbps sekarang...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SHAH RIZAN NASUTION

    Hmm, let me try next month 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • yoodo dh improve line , terbaik

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    i  see what  i see.. haha

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Time to double up to unlimited 12Mbps.

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    Berapa pulak langganan harga mcm tu foong ?

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HO CHIEW KIM

    Propose 12mbps. Rm50. Bagi lagi 10gb hot-spot

    2
    Comment actions Permalink
  • 12mbps😱😱 xde lg telco yg bt 12mbps ni🤭🤭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    Haha mau ke Yoodo buat tu

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    kena tunggu Celcom upgrade network infra dahulu kot sebab banyak kawasan masih menhadapi masalah kesesakan network.

    3
    Comment actions Permalink
  • yaa betul kata oppa ,ap2 pun tnggu celcom upgrade dulu😁😁

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    Kena Push Celcom.. kdg² xnak dia upgrade..

    2
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.