Data add-on tak boleh hotspot

Comments

11 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Salam Mohd Rashidi, apa maksud anda data add on tak boleh hotspot?
    Selama ini memang setiap pilihan add on tidak boleh hotspot. Apabila hotspot, ia akan tolak dari base data anda. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    MOHAMMAD RASHIDI BIN ABD RAZAK hi! 

    Add on mana nie? when hotspot are you using the official app to access or browser? is your base data still available?

    0
    Comment actions Permalink
  • theJeff, Kalau buka hotspot lepas tu guna official app, tolak dari addon ke?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS yup

    0
    Comment actions Permalink
  • Sebelum ni bila add on akan deduct dari data add on tapi sekarang baru saya perasan features macam tu tak wujud lagi.. saya pakai line yoodo bukan baru . Since 2018 lagi

    0
    Comment actions Permalink
  • Saya perasan dari status pengguna yang lain..adakah benar ? Contoh bila share hotspot dan surf Netflix pada device lain, yang mana satu akan di deduct?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Mohamad Rashidi ni nampaknya bukan la pengguna baru. Terima kasih kerana masih bersama Yoodo 👍🏻.

    Tapi untuk add on ni, ada customer yang saya pernah baca diorang tolak dari add on bila mereka hotspot. tetatpi ni sebenarnya bagi saya mungkin ada glitch dalam system Yoodo. Sebab selama ni memang Yoodo tak pernah kata Add on akan tolak dari hotspot. Saya sebelum port in ke Yoodo pun pernah bertanya soalan ini.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD DANISH HARRAZBIN RAZALI

    Saya nak tanya, contoh kalau saya ada data 20gb dan juga hotspot 1gb. Then saya hotspot ke laptop untuk surf chrome + youtube di laptop dan main game di laptop. Ada kah semua internet akan tolak dari hotspot? Minta penjelasan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN
    qouta hotspot akan pakai dulu.. pastu akan pakai data 20gb tu..
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Untuk plan highspeed 20GB tiada data khusus hotspot atau data tambahan (add-on) hotspot 1GB.. semua data utama yang ada boleh digunakan dimobil atau hotspot ke peranti lain.

    Kecuali plan unlimited ya ada data khusus 6GB hotspot atau data tambahan (add-on) untuk hotspot, kalau digunakan ke peranti lain hanya data hotspot sahaja yang akan ditolak.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Untuk hotspot dari add on atau booster ia akan guna data dari bahagian itu dahulu. Jika semua telah habis digunakan data utama akan akan digunakan.
    Aslam share satu point yang penting. Untuk pelan unlimited, hanya untuk hotspot akan digunakan hanya data hotspot. Data dalam pelan unlimited tidak akan digunakan untuk hotspot

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.