Comments

67 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Is the unlimited really unlimited... ? just checking.
    Because last time I check, others just abuse the unlimited words with some fine print tnc.
    But who knows if Yoodo will counter with this kind of current marketing trend

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Already proposed N times to Yoodo but... 😂

     

    The facts is:

    Unlimited is just a NEW NORMAL of biz strategy...

    U started 3mbps unlimited but FUP limits was 50GB, terminated if abused networks. 

    Y followed 3mbps unlimited but FUP limits was 30GB, fine RM50 if suspended.

    UM offered Rm20 weekly but capped speeds and LTE only, line was not stable for mostly users. 

    Recently H shocked the market for 3mbps and 6mbps unlimited but later found out cannot tethering and FUP limits was 50GB, wait see if suspend or terminate report?

    1 week later C also launched 3mbps unlimited, no FUP report yet. 

    Few days ago, D was reported that rumours of 3mbps unlimited but D replied Soyacincau that's was system glitches and no news until today. 

     

    ☝️☝️☝️If you're happy with these so-called unlimited, just go for it but don't regret if you Miss your golden number someday without prior notices. 😝

    Personally, I'm believe MVNO could not offer Unlimited Plans yet as they're wholesale from MNO which got limits of bandwidths or quotas, until they got new contracts for better deals to lower down cost prices. 

    3
    Comment actions Permalink
  • All those telco offer unlimited internet with speed limit. Some of them even got quota capped while shouting "unlimited". If you guys don't mind of speed capped as long as can get unlimited data, why not all of us voting for unlimited with speed capped, sure Yoodo will take a action on this one 😈

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Unlimited plan have hotspot quota. I think this typeof plan not suitable for heavy hotspot users. Different user have different needs. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN, Maxis do have quota capped around 50gb if not mistaken ( Saw complaint at facebook ) . 

    Yoodo Unlimited ? Speed capped at 10mbps I'm good with it . hehe 

    3
    Comment actions Permalink
  • Lets wait theJeff to respond 😂 

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Yah Agree with DANIEL AMBROSIUS.

    Unlimited and Cap at 10mbps.. boleh consider is the price is good.

     

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD SYAHIR BIN ZAIDI

    Baik kekal macam skrang je yoodo kalau unlimited ad cap buat apa kan😅.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHING KIT MENG

    Ibu (xpax celcom) unlimited data capped at 3mbps.
    Maxis pun capped at 3mbps. Yang kelakarnya dia punya iklan "truly unlimited" tapi mcm Daniel cakap la sebulan 50gb je.
    U mobile byk tempat slow mcm 64kbps kot. Tunggu tapau je. Haha

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    can have options for people who want unlimited with speed cap. Me, I'm enjoying no speed limit... bawak laju laju. Ada speed trap tak best la. Takde speedtrap pun kekadang slow 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    CHING KIT MENG , Xpax baru la betul Unlimited haha..

    Umobile no comment .. saya dah call dan marah dah diorang ne .. nama je Unlimited , main game PubG ping 70-90ms tapi delay teruk sangat walaupun 4G . Set network H pun internet tak gerak .

    NG SEA CHOOI , Hope Yoodo could make it happen !

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM , Hello polis ! haha.. kalao mereka nak jga takde speed cap , kena buat mcm Digi 150 .. kalao boleh murah sikit kot dari 150 .. Yoodo Unlimited 139 kan ?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHING KIT MENG

    Saya kagum dgn marketing team u mobile, dia org punya kreatif memang power, iklan berkesan. Tapi amat kecewa dgn technical team dia orang. Haha

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Gamers rupanya daniel ni... 👍🏻 Wa harap dapat jadi lu punya clan. Boleh wa curi lu pun ya kill... hehehe 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    mungkin ya atau tidak... kalau offer triplle lagi.. lagi syok.... ooooo

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    Ching Kit Meng.. Umobile bnyk tech problem .. susah nak solve , problem 2 tahun lalu pun tidak solve .. terutama game pubg haha

    Suzaidee , waduhh ... hahaha jgn la gitu Tuan

    1
    Comment actions Permalink
  • Suzaidee ni dah tahap sifu ni Daniel. haha. dia acah-acah ja tu agaknya. 😁😁😁

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS, pencen trus la Tuan kalao dia tahap sifu haha

    1
    Comment actions Permalink
  • 😂 Suzaidee tengah nak rekrut orang tu agaknya. 😂 haha jangan hairan daniel sini memang banyak bergurau.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS , haha faham juga Tuan , kita mesti begurau juga , kalao trlmpau serious susah juga

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Daniel sampai hati ko suruh wa pencen 😆
    Semalam wa dapat lagi chicken dinner tau 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Ada sapa² nak join clan Call Of Duty mobile boleh dm saya https://wa.me/601156785671

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DANIEL AMBROSIUS

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM , hahaha .. nnt kita team Tuan , tapi ini hari sibuk tak dpt main

    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI , waduhh .. saya main juga CODM , nnt saya PM Tuan main sama2..

    1
    Comment actions Permalink
  • Haha Mantaplah dah jumpa geng gamer dalam ni.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Itu hari main COD nampak Aslam online. Ajak dia join tapi dia senyap je. Mungkin wa tak setaraf 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    aslam x perasan tu suzaidee.hihi

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Alamakk sory kalau terignore haha.., bkn tak setaraf atau tidak haha aku pun masih rank rendah juga, biasa aku login pungut reward ja & kadang spectecate member lain main kalau aku malas main.... Tapi aku tak cam suzaidee punya in game name apa?...dah ada clan belum?.. kalau belum marilah join kita..

    0
    Comment actions Permalink
  • Haha... Aslam tak nampak tu Suzaidee. Kalau tak mesti dia layan.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    jeff mkn jgn laju2 nanti tercekik.haha

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.