Yoodo Services Temporarily Unavailable: 8th June

Comments

292 comments

  • Avatar
    NOORHAFIEZA BINTIISMAIL

    IVE BEEN PATIENCE SINCE LAST NIGHT TRUST THE TEAM TO FIX IT BUT BANGUN PAGI STILL “Oh Dear!” WTH YOODO DOWNTIME LAMA GILA. I NEED TO WORK AT 9. HOW???

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MD TAIB

    8 jam xda line

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BENISTER ANAK RIJIA

    Purchased a plan today, but Yoodo server unavailable. Is my reload or purchase going to be in today or are you going to refund them for me because FPX stated that payment is successful.

    0
    Comment actions Permalink
  • pape Pon Yoodo Team Please Keluarkan Notification Lahh ..adehhh....DAN MAINTENENT PERLULAH MENETAPKAN TARIKH DAN MASA AGAR KAMI ( PENGGUNA ) TIDAK TERTANYA2 DAN MEMAKI HAMUN ..SAYA TAK TAMBAH DOSA DI SEBABKAN PERKARA TERSEBUT...SO YOODO TEAM TAKE A NOTE ..IT MY SUGGESTION.. DAN SELAMAT MEMULIHKAN JARINGAN RANGKAIAN YANG BERMASALAH INI DENGAN KADAR SEGERA..TERIMA KASIH

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IDZUAN ASRAF BINIDRIS

    Tech team working to solve the issue my ass, it's holiday and no one work on it. Team took more than 8 hours to fix major issue? 💩💩💩

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD REDZUANBIN SELAMAT

    Ape pening yudu ni.. Ingatkan tukar line dah steady. Sekali lebih kurang kelaut juga

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ITQAN BINZAINUDIN

    Masalah betul.ttba Line internet n call tak dapat..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ABDUL AZIZ BINMANAB

    Seriously? Selepas 8 jam masih down lagi? 🤦‍♂️ 

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAKIM BIN RAMLI

    come on yoodo , bagi pampasan , lama dah ni , dahlah kerja guna internet

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AZIB AIMAN BIN ABDUL HALIM

    For God sake aku ingat phone prob, line 3G with no service. Rosak Yoodo. Your whole customer is complaining rn. Do something ASAP!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FATIMA NATALIE A/P SEEGARAN

    please fix this ASAP. because of this problem someone who was having an emergency last night couldn't contact me.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD YAZID BINSABIYAH

    rasa macam kena troll.

    niat nak cari telco alternatif yang lebih baik untuk pakai kat rumah untuk buat kerja. so bila survey Yoodo macam pilihan yang terbaik.

    Baru aktifkan Yoodo malam tadi, dapat lah pakai dalam sejam dua, baru nak rasa puas hati dan mula nak lekehkan telco lama...tup2 line telco baru takde dan bila check kat app dapat 'nothing left on data'...apaaaa halllll???

    tunggu 1jam..2jam..3jam..sampai la ke pagi ni. hampeh..

    pagi ni terpaksa lah tebalkan muka bergantung harap pada telco lama untuk guna Internet.

    walaupun tak mantap mana tapi stabil tak pernah lagi line lesap lama2 macam Yoodo ni.

    Adeh. frust betul la. kembali setia ke telco lama la nampaknya.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TENGKU ASMADI BINTENGKU HASHIM

    Bawak bertenang abang2, kakak2, serta adik2 semua, mungkin ini sesuatu yang tak pernah dijangka oleh Team YooDo sendiri.. camne laa diorang nak buat notification?.. Maki hamun, sumpah seranah & mencarut tak membantu pun.. lebih baik kita pakat2 bawak bertenang, bukannya bawak bertendang.. ok?..

    Kuala Terengganu..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ALI HAKEEMI BIN AL. MUNAUWAR

    Mende la yoodo nie..time2 cmnie la nk rsk pon...rosak cuti teman

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SUHAIMI B N ROSLAN

    What time all this can be solve out

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG PEI ZHI

    Seriously, midnight till now. How am I going to have online class later?!!! You made me worried since night and in the morning yet not resolved, so dissapointed.

    0
    Comment actions Permalink
  • Pls inform your customer before something like this happen. So they dont have a trust issue.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHAN KAI XEI

    Please fix as fast as possible. Pahang part

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORDIYANAH BINTI ABDUL MAJID

    I baru beli hp baru thru on9 2 hari lpas bru smpai, I totally freaking out ingatkan my new hp yg x blh hook coverage ke apa rupanya yoodo. So that's OK nasib bkn hp I yg problem.. But still hope line yoodo akan pulih cepat. GWS yoodo!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KHAZIRA BINTI KALIL

    next time please be inform before yoodo the maintenance dont simply cut-off the line just like that..its not in good situation like this

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MAS HEZRIN BIN MD SALMI

    Masalah start jam 12am, tapi baru pagi ni nak notify. Kepala bapak dia! If korang dah tau ada masalah, notify teruslah. At least users tau. Ni dah camni, ayat kliche korang sekadar maaf dan technical team tengah work out. Sebelum guna ayat tu, korang patut broadcast dulu mesej kata ada outage. After 7-8 hours baru nak bilang kitorang? Cuba kalau users lambat bayar? Laju aje korang barred / potong line. Tapi bila kena kat batang idong korang? Maaf aje... Tu pun berjam nak tunggu. Aku tengah work from home guna hotspot kat laptop, tetiba disconnected. Nasib baik ada primary line. Kalu tak masak ape aku nak jawab dengan boss aku. Yang kena maki aku jugak. Yang kena tolak gaji aku jugak. Korang?? Maaf maaf... Poooodahh! Dah la cepat sikitlah kasi settle. Apa lembab naa Infra dengan Network team korang ni?

    Jangan lupa, aku sebagai wakil users demand a compensation. Free bil satu bulan atau equivalent. Ni sebab korang tak reti nak notify / broadcast kat user.

    Aku ni bukan jenis yang suka marah-marah. Tapi kalau dah camni, sapa tak bising? Lagi time PKP ni duit nak tapi cara korang treat kastemer korang masih kat third world punye mind set. Kasi improve with compensationlaa baru orang hepi...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SYED RASHDAN BINSYED MUBARAK

    Selama aku guna Yoodo ini dah Kali ke 2 masalah timbul tidak boleh call Dan tiada Data. What the Fish head laaa Yoodo ni....kesan Dan akibat Telco provider yg menumpang Telco lain

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NURAMAN BIN NUSRAL

    Same here in setiawangsa/lg baru area. Whats happening to yoodo???

    0
    Comment actions Permalink
  • Oh ok 🤣 i thought my phone yang rosakkkk 🤣

    1
    Comment actions Permalink
  • Please hurry

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MAZHAD SAFARI BIN AHMAD

    Cepat sikit... orang nak buat kerja ni

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ZULFAHMEE BIN MOHD SOHAIMI

    What happen? Why took long time to fix? Since last nite 10pm onward not internet. All my family member is using yoodo.. wait until morning oso not resolve.. now i cannot rank up my mlbb..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    PHANG HOCK LEE

    No wonderlah I thou modem kaput again . App also cannot display personal dashboard

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LIM YUAN HONG

    helo, mampui la kalau mcmni, admin sendiri kira tgk berapa line yoodo saya pakai, semua out

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MAZHAD SAFARI BIN AHMAD

    Pastikan duit kami dalam e wallet tak hilang.. dah tambah duit.. masih kekal kosong

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.