Comments

54 comments

  • Boleh MUHAMMAD SYAFIQ BINMUHAMMAD ZAIDI. Tapi kena order SIM baru. Nanti masa aktifkan SIM tu masa pilih nombor, pilih kekalkan nombor untuk port in no lama ke Yoodo. Jadi nanti dalam apps Yoodo tu akan ada 2 line sudah.

    Tapi sebelum tu, hubungi yoodo live chat untuk betulkan nama. Tak jarak antara Bin dan Muhammad tu. Nanti port in reject sebab nama tak sama ic.Β 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Muhammad Syafiq, selagi nombor tu aktif masih boleh lagi. Kalo nombor tak aktif atau dah terminate memang susah. Boleh ikut macam mana yang Azizi katakan itu. Order sim baru tapi pilih kekalkan nombor.

    Tapi nombor lama tu atas nama siapa?
    - kalau nama anda tiada masalah. tapi kalau nama orang lain dia kena transfer nombor itu ke nama anda.

    Nombor bawah telco lain ke?
    - Pastikan nombor tu aktif dan boleh access dimana mana phone. Sebab telco yang sedia ada akan hantar SMS pada anda untuk pengesahan port out dari mereka ke Yoodo
    - Pastikan nombor tu tiada bill tertunggak ataupun kontrak

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG RUI BIN

    Nombor lama Yoodo atau nombor telco lain?

    Kalau nombor lama Yoodo, boleh try Live Chat untuk bantuan.

    Kalau nombor telco lain yang masih active, boleh buat port in dengan SIM Yoodo yang baru di bawah akaun Yoodo yang sama.

    Β 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Cuba aktifkan SIM dengan number sendiri.Β 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD SYAFIQ BINMUHAMMAD ZAIDI

    no skrang ni yoodo
    sy nk tkar no lama sy atas talian tunetalk ke yoodo(just replace dkat simkad yoodo yg ada skrang ni)boleh ka?

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHING KIT MENG

    Maksud awk nombor talian tune talk tu nak dimasukkan ke sim sekarang yang sedang guna ke?
    Abis tu, nombor yoodo skrg nak letak ke sim mana pulak? Hehe..
    Maaf la Syafiq, setiap keping sim ada nombor siri sendiri dan hanya bole diaktifkan dengan 1 nombor telefon je.
    Sim yang sedang guna pakai ni tak bole masuk nombor telefon lain. 😊

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD SYAFIQ BINMUHAMMAD ZAIDI

    maksud sy cmtu la...no yoodo diilangkan la..huhuπŸ˜‚πŸ˜‚

    mksud kna order simkad lain la yer utk kekal no lama(tunetalk)
    so jd ada dua no yoodo la yer klu port in brjaya

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHING KIT MENG

    Sampai hati u nak hilangkan nombor yoodo πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
    Ya. Kene order sim lain.
    Betul tu, nanti ada 2 nombor yoodo

    2
    Comment actions Permalink
  • hahaha...okey dah pham...tp tu la ada dua no serabut jgakπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
    xpala yoodo ni wat data rm20 20gb
    tunetalk buat callπŸ˜…πŸ˜†

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHING KIT MENG

    πŸ‘πŸ‘

    2
    Comment actions Permalink
  • SYAFIQ pilihan yg bijak , mantap

    2
    Comment actions Permalink
  • tp smpai bila ya promosi rm20 20gb tu ya

    2
    Comment actions Permalink
  • Smpai hujung bulan 5 sahabat

    2
    Comment actions Permalink
  • lepas tu xdak dah ka?
    ka akan kekal dgn pngguna sedia ada

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Syafiq... Setiap promosi Yoodo akan effect semua pengguna. Dia takde kontrak macam telco post paid yang lain.

    Jadi lepas habis promo ni, kita tunggu promosi terbaru lagi. Yoodo ni ada je surprise dia. Yang penting buat masa sekarang bagi saya, memang tak pernah mengecewakan πŸ‘πŸ»

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    ape susah kalau xnk nombor skrg bia je la..aktifkan lagi 1 nombor gne cara port in..

    btul tu azizih yoodo penuh dgn suprise dan promo 😊

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Kalau pakai e-SIM mungkin senang sikit.

    Β 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Betul, saya pernah buat activation untuk pengguna Yoodo yang gunakan e-sim... memang cepat dan mudah πŸ‘πŸ»

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hi Syafiq..terima kasih kerana memilih Yoodo & menjadi warga komuniti bersama kami :)

    Syafiq jangan segan bertanya jika perlukan bantuan ya, rakanΒ² komuniti sedia membantu :)

    1
    Comment actions Permalink
  • Nombor Yoodo tu boleh terminate kalau tak nak pakai setelah port in berjaya MUHAMMAD SYAFIQ BINMUHAMMAD ZAIDI. Alang-alang dah masuk Yoodo, biarlah Yoodo semuanya. Barulah dalam hati ada Yoodo.Β 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    betul..biar yoodo semua 1 untuk diri sendiri 1 untuk makwe.haha

    1
    Comment actions Permalink
  • Betul tu Maarof. πŸ˜‚

    1
    Comment actions Permalink
  • Ok maarof dh ready nk psng duaπŸ˜†πŸ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHING KIT MENG

    Bende bole pasang empat, buat pe pasang dua je... Tiberrrrr

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    πŸ˜‚

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Bahaya Ching Kit Meng ni... power racun dia πŸ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Betul tu Suzaidee ada ciri-ciri Grandmaster CHING KIT MENG ni.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    ni la akibat MCO dah hampir sebulan... rambut dengan janggut sama panjang πŸ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • CHING KIT MENG perhhh dy pnye racun bukan alang2🀣🀣 , bahaya pnye racun dy bagi tuπŸ˜‚πŸ˜‚

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    rambut dgn janggut sama panjang teruk dh tu gais..

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.