Post Option - closed and solved

Comments

30 comments

  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    setuju..boleh tanda kan (solved) mcm kita tanya kt live chat..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user Superuser

    UPed for your idea...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU Superuser

    Good idea. ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    Mantap punya idea, Selalu siapa yang Mark SOLVED tu? theJeff ke?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    mungkin staff yoodo mungkin juga theJeff.. tp tu kalau tanya kt live chat..kita boleh semak kt profil kita.

    dkt laman community blum ade lagi.. cadangan tu saya amat bersetuju.. minta bos jeff kaji balik ๐Ÿ˜Š

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW Moderator

    I remember I've seen the label "answered" before. The feature should be there already.

    ย 

    ย 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL Superuser

    idea yg mantap, setuju

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    The best person to mark solved is the original starter for the thread. Because he/ she is the one asking the question :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM ya betul juga tu. Jadi bila sudah answered kira closed lah suda post tu. Tapi lagi cantik kalau Yoodo staff yang verified jawapan tu sebelum ditanda sebagai answered.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Sepatutnya Yoodo staff pun tak boleh buat. Tu sebab kalau kita call/ email mana mana customer service, mereka akan hantar susulan dari perkara kita tanya
    'adakah kami sudah menjawab soalan anda?' pada pendapat saya hanya yang bertanya je boleh sahkan perkara itu :)
    Kalau Yoodo staff nak closed atau mark answered boleh, itupun selepas pengesahan dari yang menanya soalan :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM maksud saya pihak yoodo verifiedย  jawapan tu. Nanti jawapan salah tapi tuan punya soalan anggap betul lain pula jadinya kan. haha

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    saya setuju dgn cadangan saudara di atas..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL Superuser

    sy setuju dengan hujahan diatas,

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    Haha. First time tengok theJeff closed thread hari ni. Kena yang ada autoriti juga yang buat keputusan supaya perbincangan tak ke laut. ๐Ÿ˜‚

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    haha yes, I've closed a few threads in community so far, only if it's getting out of topic or toxic.

    Thanks for raising it guys, I usually don't cause sometimes, maybe few months or year from now.. someone has similar issues but the suggestion given didn't work, so they can comment again.ย 

    Also, there is an 'official comment' option to show it's solved or has an official answer, but sometimes when use that, then the conversation kinda stops. So i only use it when neccesary ;)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN Superuser

    Noted๐Ÿ‘Œ...wokey2.. faham2

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    theJeff kalau komen @ perbincangan lari dari tajuk asal tapi tak toxic boleh diteruskan ke macamana?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAISย nie kena tgk topik jugak la bro .. like if kat mamak .. one story masuk another story still okay .. so something when the form thread like that, i think it's okay.

    But other times, if someone is raising a complaint or issue (legit ke tak), but then it's going downhill, everybody contributing making it more negative maybe, then I don't see a need to further continue that cause it doesn't help anyone. That's what I meant :)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    terbaik dr jeff untuk mengelakkan pertelingkahan yg tiada penghujung ia amatlah baik komen tersebut ditutup.. ia adalah keputusan yg baik.. respect sesama lain ๐Ÿ‘

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    Ok.. Mantap. Tu yang nak di dengar tu. Lately Yodooers ni makin peramah. Komen topik A, masuk pula topik B. Sampai ada yang kata komen tak berkualiti dan gelaran2 lain seperti point hunger dan sebagainya.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Maksudnya tu contohnya bila ada sesuatu isu yang dipanjatkan lalu perbincangan tersebut dilihat tersasar arah dan boleh membawa kepada risiko pergaduhan/perbalahan/pertelingkahan seperti misalnya, jadi eloklah ianya ditegah dari berlanjutan hingga mendatangkan mudharat kepada komuniti dan isinya.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN mantap. Respect sesama lain! ๐Ÿ‘

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD KHAIDHIR BIN JUSOH

    boleh dipertimbangkan cadangan ni..sbb kadang2 masih lg ada komen2 dibawah disebabkan tuan tanah x menjawab dh selesai ke x..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    @Azizih...kena tengo situasi juga. Jika perbincangan tersebut lahir dari suara yang serius maka eloklah dielakkan timbulkan topik lain, kita kena peka sebab ada orang suka (sporting) dan ada orang yang tidak suka. Maka perlulah rasional dan peka setiap masa bila berada dalam komuniti ni. Bak kata pepatah - rambut sama hitam, hati lainยฒ. Ok :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL Superuser

    bnde yg kita boleh elak elok dielak kan, terbaik thejeff, kalau xbt mcm tu lg pnjang la dy timbul kn isu, yg pelik nye knpe dy ckp kita ad kluar kn perkataan yg xsedap didngar?๐Ÿค”
    sedangkan sy cek banyk kali xde pun..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD KHAIDHIR BIN JUSOH

    mcm ni la...kita berbincang pn mengikut topik yang tuan tanah bertanya..rasenya mcm tu la tuan admin minta...jgn smpai mnyakitkan hati org...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Terima kasih rakan rakan atas perbincangan yang matang. Ye, sebaik baiknya kalau boleh topik perbincangan tidak la lari dari topik asal. Takut ada yang membaca suatu hari nanti mencari jawapan tapi scroll 2-3 page baru jumpa jawapan...hehehe.

    Ok, saya anggap pertanyaan saya ini telah dijawab oleh rakan rakan semua.

    Terima kasih :)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS Superuser

    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI terima kasih atas peringatan. Mantap.

    Sama-sama SUZAIDEE BIN MOHD SHOM. Setuju! itulah yang sebaiknya. Jangan lari dari tajuk asal.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HO CHIEW KIM

    Support thejeff. Ned to see how the the discussion moving.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM ๐Ÿ‘

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.