Add another option to pay bills through any e-Wallets apps, 7-Eleven & more

Comments

44 comments

  • Avatar
    ADRAINAO ENTHALANAK STEL

    Yoodo can topup using boost ewallet, online banking and debit/credit card. Furthermore, yoodo are into cashless since the day one.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Maybe in future Yoodo can have more payment gateway. But at the moment, current payment option is good enough for me :) 

    0
    Comment actions Permalink
  • Yes, Yoodo gets Boosted.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Vote 100%... hehe

     

    Data sharing pun boleh juga... blom ada masihhh nie.. aritu ada hint data sharing

    0
    Comment actions Permalink
  • Ya betul, Credit transfer and data sharing. Best kalau ada kan.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Support MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS, jika ada credit transfer between Yoodo users memang baguslah.

    1
    Comment actions Permalink
  • Tumpang tanya, macam mana nak transfer duit dari TNG eWallet ke yoodoo? Sebab saya cari dalam app, yoodoo tak ada dalam service pembayaran postpaid or prepaid.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Tng x dpt.. kalau boost ..dpt.. tpi dri aps yoodo..bkn dri ewallet

    Topup dri aps yoodo... ada bahagian boost topup

    0
    Comment actions Permalink
  • KHAIRUL SYAZWANBIN KHAIRUL ANNUWAR setakat ni hanya Boost e-wallet ja yang boleh guna untuk topup Yoodo wallet. TNG ewallet belum lagi boleh guna lagi.

    0
    Comment actions Permalink
  • Maksudnya, duit dalam eWallet TNG tak boleh transfer ke wallet yoodoo lah ye? Sebab dalam eWallet TNG boleh buat pembayaran topup, postpaid and prepaid. Tapi, tak ada yoodo dalam list. So, memang confirm lah tak boleh? Nak make sure ja

    0
    Comment actions Permalink
  • Okay thank you for the information👌🏼

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Ya betul Khairul TNG belum support lagi.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Just need to wait a little more for the universal QR code to be materialized, then all e-wallets should be supported.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD KHAIDHIR BIN JUSOH

    cadangan atau pendapat yang bagus tu...untuk memudahkan org yang x pandai gune online bank untuk membayar topap ke wllet

    0
    Comment actions Permalink
  • U r welcome KHAIRUL SYAZWANBIN KHAIRUL ANNUWAR. Boleh try guna boost. Sambil2 claim duit e tunai rakyat rm30 tu. Boleh bikin topup Yoodo wallet.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AL FATEHBIN KASA

    Besar harapan di tahun 2020 ni... jika pihak Yoodo boleh buat pembayaran di 7 eleven UTK renew...makin memudahkan pelanggan...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Haraplah akan ada pada tahun ini.

    0
    Comment actions Permalink
  • tahun ni ramai user dan lg ramai permintaan pasti pihak yoodo akan pertimbang kan, kita teruskan menyokong yoodo

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    If there is huge demands, Yoodo will consider it.

    1
    Comment actions Permalink
  • ya ya ya, kne persetujuan ramai baru dpt kan kan kan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS

    MUHAMMAD AL FATEHBIN KASA sokong. Berdasarkan pengalaman membantu user baru mengaktifkan SIM, memang masalah utama ialah payment method haha. Terpaksa tolong bayarkan guna online banking sendiri.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    btol lg ramai mengadu lagi cepat yoodo ambil feedback yg baik.. setuju dgn sedare di atas..pernah jgk member suruh bank in kan mungkin bg sesetengah org die sedikit complicated.. bg sy ok je di zaman sekarang..

    0
    Comment actions Permalink
  • ya ya ya, mcm sy gaji cash jrng msok bank klau ad bt pmbyran di 7E pun ok gak, hihihi

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Ramai yang masih tak faham target market Yoodo. Ye, mungkin ini akan membuat perkembangan dari segi subscription Yoodo sedikit terbantut berbanding pesaing lain. Tapi kena ingat, target market Yoodo memang sudah jelas adalah golongan celik IT. Saya mula mula try apps Yoodo saya dah impress dari segi backend system dalam apps ni (mungkin saya sorang je kut yang stim tengok apps ni 😆) . 

    Sedikit latihan saya berikan pada mereka yang saya convert kepada Yoodo, mereka dah faham. Tapi ada juga yang ambil masa. Tapi semua ok je, takde masalah. Jadi kalau anda ada rakan atau sedara mara yang nak beralih ke Yoodo, jangn tinggalkan mereka sebegitu setelah anda dapat credit wallet dari penggunaan referral code anda 😆. 

    Dunia sekarang menuju ke zaman cashless system. Jadi suka tak suka kita kena start latih diri kita. Orang tua saya tak pernah pakai online banking, tapi sekarang kena juga latih mereka, sebab bayar plumber datang rumah pun sekarang boleh pakai online banking je. Tak payah nak kena cakap "adik tunggu luar jap ye, makcik nak pergi bank keluarkan duit" 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS

    Kalau boleh bayar kat 7e, boleh meluaskan pengaruh yoodo kepada mereka yang belum ada akaun bank etc.

    0
    Comment actions Permalink
  • betul tu

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL

    tapi betul kata SUZAIDEE mcm kita first bljar dlu , mcm tu jgak user bru nk kne bljar

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM pandangan yang baik! ☝👍👏

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    panjangnya karangan x penat ke menaip..haha

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Sangat cepat semua akan menggunakan e-wallet . Zaman cashless akan bermula. Jangan bimbang nanti semua orang akan biasa dengan e-wallet. Kerajaan sudah akan mempercepatkan kegunaan Duitnow bagi semua urusniaga cashless dengan itu semua e-wallet akan diterima untuk bayaran.

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.