Tak Terima SMS TAC

Comments

38 comments

  • Avatar
    BEH TONG YU

    Harap maaf atas masalah ini.Mungkin banyak orang dalam cuti pada hujung tahun. Haraf pihak team technical akan reply dengan secepat mungkin

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Akhirnya settle problem , rupanya masalah dengan SIM card.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD, bagi masalah ini sila laporkan sekali kepada live chat.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    ya sudah beberapa kali laporkan masalah ni pada pihak Yoodo & juga bank..masih menunggu maklum balas. 😔

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hi Hafezie..bank sahaja kah, yang lain2 boleh ? ...dan bank apa?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    @Hafezie...terima sms biasa dapat tidak ?....kita cuba buat bedah siasat masalah ni hehe 🧐

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Ok, baru try tadi dengan Maybank saya dapat terima TAC, try OTP pun dapat ke nombor Yoodo.... Cik ada sim baru tak?, saya cadang cuba cik buat sim replacement..apapun hubungi balik Live Chat Yoodo berkenaan masalah ni

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Sim gantian saja Hafezie...jangan nombor baru pula

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Next time order SIM extra untuk backup.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Aduhhh buang RM15 dah, Tinggal mana?..

    Next time order yang free saja, tapi order lebih sikit ya, 1 akaun boleh order maximum 5 keping sebulan. Simpan lebih ni baik untuk emergency kalau2 sim rosak kah, hilang kah...atau ada kawan atau family nak daftar Yoodo boleh bagi sim terus tanpa perlu pos lama sampai. Lagi satu, Pek sim Yoodo ni tiada tarikh luput, boleh simpan lama...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD, minta maaf terdengar cerita anda.

    Ada 2 cara:
    Lawat Banks ATM dan masukan nombor telefon lagi.

    Telefon banks hebah tukar telco Yoodo dan tidak dapat terima TAC lagi.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Hi, after you Port-in from other telcos.

    Banks not automatically update details regularly or instantly.

    Sometimes might took up to 72 hours, so you can call banks and tell them your changed Telco to Yoodo so that can receive TAC/OTP ASAP.

    Please note that this is Bank Side Safety protocols, also same if you porting in future again.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    Maybank, Bank Rakyat, Public Bank..yang lain web Bantuan Sara Hidup, KWSP dan laporan CCRIS Bank Negara pun tak dapat sms TAC..boleh dikatakan semualah tak dapat TAC..tu yang pelik..nak kata phone problem dah cuba masuk sim ke Nokia 3310 pun sama juga tak dapat.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    sms biasa out/in takda masalah.. Maybank pun ada suruh cuba sms taip “Update” hantar ke 66300 tapi dapat reply “Subcription Not Available”..banyak kali buat sama juga..bazir sms bundle.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    maksudnya kena tukar sim saja atau sekali nombor baru?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    ok2..dah request new sim & baru saja delivered di rumah tadi..petang lepas balik kerja baru try activate..harap berjayalah.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Ooo lajunya sampai..guna goget ya ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    yup..terpaksa lah bayar extra RM15..nak tunggu 3 hari rasa macam lama.😅

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    area Cheras KL..taklah dah ter-order..maybe next time order banyak..tq for advise.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    baru lepas buat replacement sim dan cuba request sms TAC..ia BERJAYA! terima kasih DENJAYNAVEER. 👍👍👍👍👍

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    itulah tak sangka ada kaitan dengan sim..tapi bagus juga dapat belajar perkara baru.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Sim card problem. Tapi boleh terima call Dan data. Interesting...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Mungkin sim dah uzur.. data dan col terbnyak sgt..haha

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Thanks for the update Hafezie. Wah!!! belajar sesuatu yang baru hari ni. Tak sangka SIM boleh kacau SMS TAC 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFEZIE BIN MAHAMUD

    Dapat sim dan activate pada 16/12/2019..jadi mustahil sim tu uzur tapi boleh jadi cip pada sim ada masalah..data,panggilan & normal sms tiada masalah kecuali tiba2 tak terima sms TAC selepas 1 minggu dari tarikh activate..dengar macam tak logik hanya tukar sim boleh selesai masalah ni selepas banyak kali call pihak bank & live chat yoodo untuk hantar aduan ke pihak teknikal tapi cara ni dah terbukti memang berhasil.

    0
    Comment actions Permalink
  • Saya punya pula kalau bank ok, cuma macam apps (shopee, boost) nak login tak dapat² verification code/OTP. Sebelum ni guna TuneTalk sama juga, ni baru port in yoodo pun masih sama masalah

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD KHAIDHIR BIN JUSOH

    ye ke? cume semak semula cara masukkan no utk verification tu...kdg2 dia perlu masukkan kod negara..

    0
    Comment actions Permalink
  • Dah masukkan dah, mmg x dpt² juga. Dah pening cuba mcm², report apps tu punya customer service pun berbalas² emel haha

    0
    Comment actions Permalink
  • SYED MUHAMMAD AIMAN BIN SYED MOHD ZAKI dh live chat ke?

    0
    Comment actions Permalink
  • Dah buat, tunggu diorg update

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.