Wakil Malaysia eSport di Sukan SEA

Comments

4 comments

 • Avatar
  SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

  Saya kurang mengikuti perkembangan esport yang lain. Hanya MLBB dan PUBG sahaja. Jadi kalau nak ulas pun hanya boleh ulas untuk dua esport ini sahaja. 
  Untuk MLBB Pasukan Todak berjaya mendapatkan khidmat pemian berpengalaman dari Geek Fam iaitu Xorn. Harap Xorn boleh perform ditahap terbaik untuk Sukan SEA ini, setelah mendapat kecaman hebat dalam pertandingan peringkat MPL baru baru ini.

  0
  Comment actions Permalink
 • Avatar
  SUZAIDEE BIN MOHD SHOM
  BUKIT JALIL, 15 APRIL 2022 - MESF berada di Sidang Media Rasmi Sukan SEA 2021 Hanoi Vietnam (anjuran Majlis Sukan Negara) diwakili oleh saudara En. Kelvin Pang Chin Kuen, jurulatih Wild Rift (Lelaki), En. Harsewak Singh, atlet esukan Mobile Legends : Bang Bang, En. Zikry Bin Shamsuddin dan atlet PUBG Mobile, En Ahmad Syafiq Imran Bin Mohamad.
  Pihak MESF, En. Kelvin telah memaklumkan bahawa senarai kontijen atlet esport Malaysia terdiri daripada 47 atlet, 7 jurutlatih dan 2 pegawai rasmi unutk enam tajuk permainan iaitu PUBG Mobile (2 pasukan), Mobile Legends : Bang Bang, League of Legends : Wild Rift, League of Legends PC, Arena of Valor and Freefire (2 pasukan.)
  Sasaran pingat yang dijangkakan adalah 1 pingat emas dan 3 pingat gangsa buat sukan esports.
  "MAJULAH ESPORTS UNTUK NEGARA"
  "MALAYSIA BOLEH"
  *credit: fb Malaysia Esports Federation
  0
  Comment actions Permalink
 • Avatar
  WANDY BIN YUSRAN

  moga diorg dpt harum kan nama malaysia

  0
  Comment actions Permalink
 • Avatar
  DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

  Goodluck Malaysia teams 🇲🇾

  0
  Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.