Idea/Cadangan Produk Yoodo

Comments

16 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Salam Syam, Terima kasih atas cadangan 👍🏻.
    Untuk device buat masa ni Yoodo belum offer lagi sebab kalau jual pun mungkin lagi mahal dari Shopee 😆. Nak murah atau ada telco subsidi sedikit masalah sebab buat masa ini pelan Yoodo tiada sebarang contract. Harap pihak Yoodo boleh pertimbangkan device bundle. Kalau ada contract pun ok je. Ramai antara kita ni pun dah lebih 1-2 tahun ataupun lebih dari itu bersama Yoodo.
    Untuk cadangan Discord saya rasa ada pernah minta dulu. Saya rasa saya pun pernah request. Tapi kat sini tak ramai pengguna Discord. Harap pihak Yoodo boleh pertimbangkan juga request ini. memandangkan Yoodo ni banyak involvement dalam esport. Gamers ramai borak dan chatting kat Discord :)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    UP !!! 

    Untuk no. 3 rasanya belum ada lagi yang cadangkan. 

    Untuk cadangan yang lain saya no komen, cadangan bernas 👍 semoga pihak Yoodo dapat pertimbangkan.

    Terima kasih berkongsi saudara Syam Adi Putra.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Cadangan Discord memang bagus. 

    SYAM ADI PUTRA BINSHAMSUDDIN SHUKOR , are you programmer ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Cadangan bagus.. Up Vote.

    SYAM ADI PUTRA BINSHAMSUDDIN SHUKOR

    0
    Comment actions Permalink
  • Saya pakai set parabolic di Modem B618-65D. Ya masa beli leceh sebab semua part beli kedai lain-lain, pasang pun mengeluarkan peluh but overall capaian coverage yg lemah akhirnya meningkatkan. Sedit sebanyak bebaloi. Cuma kalau Yoodo tawar kan sendiri bundle dgn para lagi baik.

    Yg kata set para mahal sebab mereka nak pasang siap. Ade je pilihan lagi murah dgn cara DIY parabolic harga tak sampai RM10 (para & dish sahaja, tak masuk wayar). Cara buat byk kat YouTube

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Power Azraei 👍🏻. Selagi tak illegal, boleh try. Share la link kat YouTube :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Nanti saya buat YouTube. Ada masa saya edit/upload. Yg pasti jgn expect LAJU mcm fiber dalam video saya sebab capasiti tower di Sabah byk Kecik2

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Oppa tak rasa telco boleh Jual benda ni 😂

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Ada yang illegal. So kalau DIY, saya kurang pasti

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Boleh nampak ada sedikit penambah baik speed dan makin boost speed/signal dengan DIY parabolic 📶

    0
    Comment actions Permalink
  • Bagi yg tanya haritu perbezaan sebelum selepas parabolic.

    https://youtu.be/Ryx5EsbpyI8

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Parabolic memang ada boost speed, tetapi kasih an je jiran-jiran dia ya 🤣🤣🤣

    0
    Comment actions Permalink
  • Mantap Azraei... Terima kasih perkongsiannya 👍

    0
    Comment actions Permalink
  • Unifi simkad prepaid data high speed mahal tapi saya langgan saja utk cuba mana yg terbaik. At least postpaid mereka murah.

    Dah pernah test, tak effect speed simkad jiran. Tak pakai atau pakai same je jiran dapat. Yg ada effect tu bila pengguna menggunakan kaedah bypass internet. Cth pengguna langgan perkhidmatan "hantu", dia akan rasa syok sebab murah full speed dan unlimited tapi pengguna lain akan terjejas

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Thanks for the video... 
    Oppa, share sikit info. Kenapa kesian jiran jiran dia?

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.