Comments

16 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Salam Zamri, apa itu VoLTE? Maksudnya Voice over LTE. Dari sini kita kena tahu bahawa VoLTE membenarkan pengguna membuat panggilan menggunakan data. Bila ada fungsi ini, ia meningkatkan kualiti panggilan (suara lebih jelas), panggilan lebih cepat bersambung (connect), semasa panggilan, network 4G anda masik kekal 4G dan paling penting anda boleh menggunakan data (surf internet) sambil menggunakan voice network.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Saya yakin device Faisal support VoLTE sebab sebelum ini dia gunakan Celcom ada service VoLTE. Faisal, maaf atas segala kesulitan. Yoodo memang support VoLTE, tapi harap anda bersabar. Mungkin device talian anda belum lagi diaktifkan VoLTE. Jika setelah beberapa hari masih takde, cuba hubungi Live Chat untuk bantuan

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Hi Yie Ann, sorry for the inconvenience caused. Sad to see you leaving but hope in future you may consider Yoodo as your main telco provider. 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAISAL BIN MUSTAFAR

    Ok..thank you all. Very helpfull

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hi Zamri.. saya baru tanyakan Live Chat tadi, Google Pixel tak support dan tak pasti bila akan support

     

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Masalah Google Pixel dan VoLTE ni rasanya bukan pada Telco je, tetapi pada pihak Google juga. Banyak juga post kat Reddit tentang perkara ini

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD ZAMRI BINMUHAMAD SUHARINI

    Kalau phone support voLTE, utk membolehkan penerima mendapat call melalui voLTE, adakah caller tersebut juga perlu guna voLTE atau call biasa sahaja?

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD IZUAN HAFIZ BIN ISHAK

    MUHAMMAD ZAMRI BIN MUHAMAD SUHARINI Boleh ja terima panggilan kalau penerima cuma guna call biasa pon.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Selamat pagi MUHAMMAD ZAMRI BIN MUHAMAD SUHARINI

    Penerima panggilan biasa masih boleh menerima panggilan dari kita yang menggunakan VoLTE.. mereka pun boleh membuat panggilan kepada anda :)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Sometimes VoLTE has the problem of one party unable to hear from the other party.

    In this case, disable VoLTE and call again might fix the issue.

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD ZAMRI BINMUHAMAD SUHARINI

    Terima kasih semua atas penjelasan. Baru saya faham. Utk line Yoodo, adakah hanya dengan enable setting voLTE saja dah boleh guna atau kena juga hubungi Live Chat utk enablekan function ni?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi MOHD FAISAL BIN MUSTAFAR, sila semak device yang support VoLTE seperti di bawah. 

     

    https://support.yoodo.com.my/hc/ms/articles/4412738352025-Siapa-yang-layak-menggunakan-VoLTE-

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hi MOHD FAISAL BIN MUSTAFAR

    Selamat datang ke komuniti Yoodo.

    Jika anda bertukar ke peranti yang menyokong VoLTE (atau sudah mengaktifkan talian Yoodo pada peranti yang menyokong VoLTE), anda dapat mula menikmati VoLTE dalam masa 48 jam seterusnya. Jika masih belum aktif dalam tempoh tersebut sila berhubung segera dengan Khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat untuk bantuan. Atau anda juga boleh menghubungi melalui Whatsapp dipautan ini> https://wa.me/601156222222

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LEE YIE ANN

    Decided to port out after almost a month no volte for me. Yes, my device was in the supported list. Live chat twice but no help at all 👎

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD ZAMRI BINMUHAMAD SUHARINI

    Bila Google Pixel 5 akan dapat volte?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Cuba enable dan restrat device. Kalau takde, kena hubungi Yoodo live chat. Harap dipermudahkan urusan. Thanks support Yoodo :) 👍🏻

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.