MPL S9

Comments

19 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Berikut adalah 10 pasukan yang akan bertanding. Wakil Yoodo, iaitu Yoodo RSG juga akan bertanding πŸ’ͺ🏻


    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Nampaknya sebelum bermula pertandingan sudah ada issue. Harap dipermudahkan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Fighting!! Yoodo team

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    MPL Malaysia, promo video untuk M9 πŸ‘πŸ»

    https://fb.watch/beMinGhXeP/

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Typo error... M9 pulak... MPL S9... International tournament baru M3 πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Perlawanan pembukaan semalam yang menarik. Beberapa pasukan nampaknya mengganas. Mungkin sebab nak dapatkan momentum.Β 
    Juara bertahan, iaitu pasukan SMG berjaya menewaskan Orange dengan 2-0
    Dan bekas juara RSG berjaya menewaskan pasukan gergasi Malaysia iaitu Todak dengan score 2-0 juga. Ramai tak sangka Todak boleh tewas begitu mudah. Tapi ini baru minggu pertama. Masih jauh lagi perjalanan liga

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Jadual perlawanan hari ini

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Nampaknya di hari ke 2 minggu pertama kejohanan betul betul tidak memihak pada pasukan gergasi iaitu Todak. Tewa kali ke 2 di tangan pasukan Red ESports. Berikut kedudukan carta selepas hari ke 2

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Jadual perlawanan pada hari ini

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Miggu pertama dah berakhir dan berikut adalah kedudukan liga. Nmapaknya pasukan tajaan Yoodo, iaitu RSG berada di tempat ke2. Takpe ada baki lagi 7 minggu untuk pertandingan kumpulan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Jadual minggu ini. Common geekfam πŸ’ͺ🏻

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Nampaknya minggu ke2 sudah tamat. Pasukan HB betul betul mengganas. Deficit 8 mata pada awal musim berjaya mereka reset πŸ‘πŸ». Pasukan Todak juga sudak menemui rentak tetapi tidak untuk pasukan fav saya, Geekfam. Berikut adalah kedudukan liga.

    Β 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Berikut keputusan pada minggu ke-2

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Minggu ke-4 telah berlangsung pada minggu lepas. Beberapa muka terkenal telah dibawa masuk selepas transfer window dibuka. Ciku membuat penampilan semula untuk Todak. Dan berjaya membawa kemenangan kepada pasukannya. Tetapi nasib Geek FAM pula berlainan. Kemasukan Xorn nampknya tidak berjaya mengubah nasib pasukan ini. Sedih sekali, semakin teruk permainan mereka seperti tiada hala tuju. Untuk juara bertahan, pasukan SMG, perlawanan dengan Homebois begitu sengit sekali tetapi Homebois betul betul mengganas untuk musim ini. Pemotongan lapan mata diawal musim berjaya mereka nafikan πŸ‘πŸ»

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Berikut pula adalah kedudukan liga

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Nampkanya nasib pasukan Geek FAM masih tak berubah walaupun dengan kemasukan pemain hebat iaitu Xorn. Kontreversi banyak melanda pasukan ini sejak akhir akhir ini. Berikut adalah keputusan dari minggu ke lima. Todak walaupun bermula musim ini nampak slow, tapi akhirnya bertemu rentak dan masih melanggar seperti biasa. Dan Homebois pun dah menaiki carat walauoun dipotong markah pada awal musim.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Berikut adalah kedudukan liga

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Lama tak update thread ni. MPL playoff pun saya tak dapat layan. Final pun sya hanya tengok recorded version. Tapi semua social media saya kasi off, tak nak spoiler πŸ˜†.
    Anyway guys, pasukan MLBB gergasi Malaysia iaitu pasukan Todak akhirnya berjaya menjadi juara MPL stealh beberapa siri MPL mereka kecewa di peringkata akhir. Tapi dari segi consistency mereka memang merupakan pasukan Malaysia yang paling consistent. Dalam final, mereka menewaskan satu pasukan yang meningkat naik iaitu pasukan Orange eSport.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Dalam masa sama Momo dari pasukan todak telah dinobatkan sebagai MVP untu playoff πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.