Comments

70 comments

  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    11 November 2021

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Thanks for the info..

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL Superuser

    Any 4G budget phone alternative? Hehe 🥳

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG

    new "IQBAL phone 10G"

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL Superuser

    Wooow

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU Superuser

    Thanks Aslam 👍☺️

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Iqbal, humble gila. Pakai jam patek, tapi phone nokia sabun 😆

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL Superuser

    HAHAHAH, alasannya sebab taknak kena hack.. haha

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF Moderator

    Selamat tinggal 3g..telefon 3g tu boleh la simpan utk tatapan generasi akan datang

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ONG JUAY SEONG

    i have a 3G , i have other 3G , ahhh , 6G phone .

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOO LYE HENG

    Yang 3G phone tu, klu nak pakai lagi, masih boleh terima data pakai signal 2G lagi ... cuma whatsapp text saje, gambar & video kena tunggu sampai rumah baru tengok ... haha.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Foo, kena bawak hotspot router 😆. Tapi ada lagi ke yang pakai smartphone 3G? 😆. Respek la kalau ada yang masih pakai iPhone first gen 👍🏻. Nak update whatsapp pun tak boleh 😆

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOO LYE HENG

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM  Saya masih ada lagi phone 3G lama. Model phone Samsung J2 tahun 2017. Pakai buat spare utk Whatsapp dan Telegram nombor ke2. Mmg 3G lambat sangat, biasanya kena guna hotspot main phone saje.  Haha.

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Foo 👍🏻. Whatsapp masih boleh pakai lagi ke? diorang tak suruh update ke? anyway you macam cerita mafia yang guna phone versi lama. Diorang panggil burner phone 😆

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL Superuser

    Saya dah agak dah yang Foo ni mafia 

     

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Patutlah Foo lama hilang & baru muncul komuniti rupanya foo ada tugasan mafia selama ini 🔫

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOO LYE HENG

    Haha ... kerja mafia ... lepas pakai, buang phone dgn sim, supaya tak dapat dikesan. Kerja mcm tu ... biasa pakai phone Nokia lama yg tak smart .... tak payah risau kena hack ... huhu.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser

    Thanks for info, now 5G phone is below 1k 😝

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Macam Mafia sini.

     

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN Superuser

    Bye2 3g..kalau line problem..pakai 2g...hehe

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    Tadi saya try set 2G only and test speedtest..

    Dan test whatsapp, text masuk tiada masalah tapi hantar gambar sedikit lambat tapi sampai :D

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOO LYE HENG

    Aslam, good test utk buktikan phone 3G lama masih boleh digunakan, walaupun 3G ditamatkan.

    Utk Whatsapp, klu sekadar kirim/terima text shj, mmg takde masalah dgn 2G ... sbb sy pun pernah habis data, phone speed jadi lambat (klu tak silap jadi 64kb shj), tapi Whatsapp text ok lagi.

     

     

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOO LYE HENG

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM  Whatapp masih boleh update baru dari Google Playstore, cuma phone lama saje. Haha.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG RUI BIN

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    📶 UPCOMING 3G SHUTDOWN SCHEDULE

     

    November 2021

     

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI Superuser

    📶 UPCOMING 3G SHUTDOWN SCHEDULE

     

    December 2021

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser

    Thanks for info, hopefully VoLTE coming soon

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM Superuser

    Thanks for the info... I can sense VoLTE just around the corner 👏🏻👏🏻👏🏻

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Terima kasih infonya aslam👍

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI Superuser

    Let's hope not much issue on the switching.. 

    3
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.