Comments

21 comments

  • Hi Nurul.cuba tukar ke 3g.tengok ade improvement tak.kalau masalah masih berlarutan sila hubungi live chat utk semakan dan bantuan

    2
    Comment actions Permalink
  • Area mana cik Nurul ?

    2
    Comment actions Permalink
  • mungkin penggunaan trafic terlalu tinggi bt masa ini , cuba try tukar apn dan tukar network 4g ke 3g , kalau still same adu kn kepada agent live chat untuk bantuan technical

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Try tukar APN.. ke yoodo4g..
    Pastu try restart... Aeroplane mod..pastu off aeroplane mode..try surf

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    InsyaAllah kalau tukar APN mungkin boleh membantu. Tapi dalam masa sama cuba buat laporan pada live chat untuk lihat kemungkinan ada masalah network dikawasan anda. Tapi dari gaya ni kalau malam sahaja, mungkin ada kesesakan network.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HO CHIEW KIM

    Cuba live chat padang 9am.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Boleh juga manually set network kepada 3G for better connection.

    Jika masih slow, sila laporkan kepada live chat agent untuk bantuan teknikal.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Ya, sila lapo kepada Yoodo CS melalui livechat terletak di Bawah website/app.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Cuba cara ini untuk tukar APN,

    1
    Comment actions Permalink
  • macam mana tuan tanah sudah berjaya ka belum tu?🥺

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Kalau senyap tu biasanya ok 😊

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG RUI BIN

    Ya... macam mana sekarang?

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NURUL HUDA BINTI MAT SAAD

    sorry baru mesej,dh try tukar 4G ke 3G,hritu pun dh tnya kat live chat pastu ok berapa hari lpastu jadi blik line....line pagi ok je mlm yg masalah tu selalu slow nk tngok video pun penat menunggu

    1
    Comment actions Permalink
  • Ntah la nurul.musim pkp ni rangkaian bertambah sesak.leceh jugak kalau asyik camni😖

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Try switch to airplane mode and then switch back. That will refresh your session.

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi NURUL HUDA BINTI MAT SAAD, sila laporkan sekali lagi kepada live chat agent.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Kalau macam tu kemungkinan besar memang network congestion di kawasan anda. Maaf atas segala kesulitan

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD MAAROF BINNAJAMUDIN

    Cuba buat speedtest.. jika upload lagi tinggi dari download maknanya kawasan anda sudah pun congest..

    2
    Comment actions Permalink
  • time2 mcm ni mne2 telco pun kerap jd masalah bila malam menjelang tiba sebab orng banyak dduk rumah awal n menggunakan rangkaian internet , boleh jd terlalu ramai user smpai tower xboleh tampung beban pengguna😅

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.