KECEWA YOODO MAKIN MAHAL & PROMO MAKIN HAMBAR

Comments

141 comments

  • Avatar
    MUHAMMAD KAMIL BINZOLKIFLI

    Pengurusan Yoodo hanya sembang kosong sahaj dalam komuniti ni terima mcm² cadangan tetapi tiada take action. Sekadar balas reply sedapkn hati user. Tiada pun pembaharuan. Kecewa sgt² dengan Yoodo. Tutup je la komuniti ni Yoodo kalau Yoodo sekadar reply cadangan² utk sedapkan hati user. Yoodo kosong tiada perancangan pembaharuan yang besar. Mkin tiada yang menarik. Sembang kedai kaki 5 je pengurusan Yoodo ni

    12
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAZRIN BINZAMLI

    sokong!! kecewa dgn yoodo

    5
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD KAMIL BINZOLKIFLI

    Up kan post ni. Ramai² luahkan kekecewaan Yoodo di sini. Mkin lama makin hambar sebab Yoodo sudah mencapai sasaran jumlah pengguna.

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD NAZRIBIN KASIM

    Sokong, makin hambar 🙋‍♂️

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    Kita tunggu komen dari theJeff. Sabar semuanya.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HELMI BINABD WAHAB

    Betul. Makin mahal. Kecewa aku dengan yoodo. Balas komen nak sedapkan hati pengguna je. Semua cadangan campak ke laut. Ada cadangan tak telco mana yang ok?

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    Untuk next circle, akan ambil plan 10gb data+100min+50sms. Total rm45. Dapat 30gb+100min+50sms. Kira ok la tu utk bekalan 30 hari.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Maybe it's time to Yoodo to get some revenue now vs. initial time to get user.

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG WENG KHONG

    Before i comment anything, is this "I love free data" campaign the revised base plan that we are all talking about? Since it is displayed at the base data plan there.

    If yes, then my next question is, will there be any data boost promotion? or this "I love free data" is the promotion+revised basic data plan 2 in 1? 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ALIAS BIN ALI

    Yoodo bukanlah yang terbaik untuk lite data users. Korang2 yang kategori tersebut kena pindah beramai2 ke telco yang lebih mendukung lite data users. Mana tau kalau keuntungan yoodo sangat terkesan selepas penghijrahan korang tu, tup2 awal tahun depan yoodo buat promo RM5 10gb. Kalau promo tu lebih baik dari telco korang masa tu, korang mai balik. Haha

    Just take action guys. Telco2 akan berlumba2 buat plan2/promo2 pelik dan kompliketet untuk berebutkan korang di samping memeningkan benak korang. Haha

    P/s: bulan merdeka lepas banyak aku jimat belanja untuk data sebab telco2 berlumba kasi 62gb. Paling best hotlink sebab rm5 dapat lebih 62gb boleh balon seminggu. Hehe. Hotlink memang terbaik bab2 erti kemerdekaan ni.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KEN O'NEILL ANAK CLARANCE

    1 gb for rm7? Thats cekik darah walao. Take action la yoodo. Nak beli extra data pun fikir 2 3 kali. Sya suggest naikkan lagi add on to 30 or 40 gb would be nice. I mean everyone use whatsapp now. Semua org video call and voice call. I need you guys to change a bit and put some effort and spice in it.

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD KAMIL BINZOLKIFLI

    Setuju. Yoodo kalau nak mahal pun. Buat la Booster 20GB atau 30GB. Ni booster 7GB,trus ke 50GB. Dah tu RM78. Nk beli pun banyk kali fkir. Buat booster quota kcil, sederhana & tinggi. Baru org boleh pilih. Ni booster data kecil & tinggi. Sederhana mana?

    Mana cadangan yoodo tahun lepas nak buat harga booster bayar ikut jumlah hari langganan berbaki? Dah simpan dalam bakul sampah ke? Dah bulan 10 tau. Tu sy follow dari tahun lpas. Bca perancangan 2019 punya la gempak. Skrg mkin lama mkin hambar & teruk Yoodo ni

    5
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD KAMIL BINZOLKIFLI

    Booster mahal. Lpas tu Yoodo tak membenarkan batalkn langganan sedia ada. So, kne tunggu hbis langganan bru bleh tukar pelan. Skrh promo data base, sekali sahaja la beli utk sbulan. Lpas tu booster mahal. Booster xpa la boleh bnyk kali.

    Mana pengurus Yoodo? Sila jawb soalan² saya ini. Mana cadangan² ktorng kemukakan. Bila nak buat? Bnde ni dah lama org cadangkan. Masalah² utama Yoodo tak selesai sampai skrg. Reply komen hanya utk sedap kan hati pengguna.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AN QI

    Yes I feel deeply for all these.
    1. The renewal date can't be updated hence unable to take on the promotions since start of the month. It's highly inefficient and frustrating for most users.
    2. The promotions are only useful to heavy usage member, very limited. I would suggest to maintain the promotion to all category usage benefit, only then can keep your users..
    I love yoodo since the first day I use, and already been introducing to more than 5 people around me, please continue to do the good work and improvise.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAZLI BIN ISMAIL

    get out 😓😓😓😓

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHRISTIAN YOHAN

    Hambar..
    Plan dahla xbole reset..tpaksa la amek boost mhl 😤😤😤

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HAFIZUL HAFIZBIN HARON

    Korang yg guna yoodo mmg pilih yoodo sbb promo ke apa? Aku tgk untuk pengguna awal Yoodo xde pun nk complain sgt. Dah nk dekat setahun lebih aku guna yoodo, dan aku dah dpt terlalu byk penjimatan dgn yoodo.Brp byk kerugian dah yoodo suffer dgn harga murah tu. Korang ingt diarorg xde staff nk byr smpi nk murah sgt? cuba korang compare dgn telco2 luar sana spe yg boleh bagi mcm yoodo buat?

    Paling yg boleh cabar aku tgk just tune talk. So pergi je la tune talk. Kenapa nk stay lagi ke yoodo. Klu nk murah sgt, buat telco sendiri la. Lepas tu xyah charge. Bagi free je. tgk korang bleh survive x. Aku tgk yoodo dan murah sgt dah. Cuma korang je la kena pandai pilih.

    -2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    Pilih pelan ikut promo. Kalau sekarang ni promo dekat basic data plan, ambil basic data plan tak payah beli booster. Yang ni lah harga asal pelan yoodo tanpa promo. Yang murah2 hari tu hanyalah promo sahaja

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Sabo je la...promo kali ini ada membuat kan poket kering...data sedikit

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    Tunggu musim perayaan baru mantap promo yoodo. CNY ka next year. Atau akan ada promo booster lagi pada 11.11 nanti. 

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ROZIAH BINTI MOHAMAD

    Makin lama makin mahal..mentang2 la dah ramai pengguna..k bye..dah bleh cari plan internet telco lain plak la..

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Benny

    that day one guy name P.P.Foong still comment my post, then my post been hide / deleted ! See today how most users feeling ! I Don't want to say much liaw la, people love to play game, what to say ?Go ahead lor ...everyday PUBG..woo...woo...woo....

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KUM WAI YONG

    Looking to jump to another Telco if there is no improvement in the price

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SYLVESTER BERITTOANAK SHIANG

    I think it would be okay if the free data given is 30gb instead of 20gb.. extra 10gb will make big difference and save your money a bit. It will be almost the same as 62gb booster based on my calculations.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD KAMIL BINZOLKIFLI

    Mana admin? Teringin nak list masalah² Yoodo dari dlu saya nampak & ramai request tp smpai skrg tak settle. Whitelist apps supaya highspeed internet mudahkan org beli internet pun Yoodo gagal laksanakan

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NIK MOHD ARIFBIN NIK YAHYA

    Tak tahu nak kecam ke tak..
    Bg aku ok je sbb yoodo target average user kot.. 😂
    Tapi sub line tuk mak bapak adik beradik kt kg, yg light user mmg tak sesuai.. Utk diorang aku dah angkut keluar port out.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Benny

    actually no use for us to complain, because they will ignored and disagreed what we say, even they always put on their mouth " We Heard You" , actually just like the gas we put out from our ass, worth nothing but irritating . 

    if write more, they will hide / delete our post and comment, those guys like P.P.Foong.... prefer Prize, prefer T-shirt, prefer tickets, prefer OJIBALA Gaming than a stable reasonable price network plan, so we can't say much anymore,so that's the end of 2019, that's all for yoodo, no more , nothing more !

    Dear Yoodo, we also put words on our mouth now " We Hate You "

    goodbye and good luck to yoodo !

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD KAMIL BINZOLKIFLI

    Yoodo makin melupakan komuniti. Kalau mcm ni Yoodo buat, tak mendengar masalah². Mmng orang cabut lari la dah..

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD KAMIL BINZOLKIFLI

    Kenapa tiada seorang admin reply tentang luahan kekecewaan ni ek? Nampak sangat admin yoodo jenis tak peduli dah. Janji masyuk dah capai target. Banyak persoalan saya tentang masalah yoodo saya nak tanya. Dari segi apps sampai ke data saya nk tanya. Tak berani nk jwb ke? Jawapan perancangan 2019 pn ape dah jd pn admin tak nk jwb. Mkin teruk Yoodo ni

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    mhl3....  ksi down la harga boost

     

    2
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.