Why Booster price being unreasonable?

Comments

44 comments

  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    3x promo had come to an end.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Muhammad Haizad

    Thanks for explaining. Yet, I am still thinking that RM7 for 1GB is not reasonable.

    If your target consumer for Booster is for desperate people, they will eventually take it anyway, but I am sure they won't be happy. Just an opinion.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    hopefully yoodo can reduce the price of booster data.. rm6  for 1gb like basic data plan rm12=2gb

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD RAZIF BIN MOHAMAD SOM

    Saya setuju with u mr irwan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD SAUFI BIN ROZLAN

    kemon la bro..sbelum ni RM32 dpt 24gb..just tambah RM6 je dpt 62gb..ok sgt ape..herher

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD RAZIF BIN MOHAMAD SOM

    MUHAMMAD SAUFI BIN ROZLAN   sedara tak faham isu ni.... utk yg heavy user like u ... mmg PUAS HATI... tak de masalah...isunya kepada yg LITE USER.... yg guna 10gb kebawah...yg jenis KAT UMAH DAN OFFICE ADA UNIFI...

    TAKKAN NAK BELI 38=62GB PASTU MEMBAZIR X GUNA...

    booster promo 3X ADALAH YG TERBAIK ....SEMUA GOLONGAN PELANGGAN MERASA...  

    RM15=9GB IT THE BEST.... RM8=3GB  ... 

    NOW RM7=1GB.  

    PESANAN KPD YG HEAVY USER.... PANDANG2 LA ORG BAWAH,,,, JANGAN MENDONGAK KELANGIT SANGAT...

    BIAR ADA RASA RENDAH DIRI...SKIT..TQ

    6
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Muhammad Haizad

    Terima kasih bro sebab terangkan. Saya rasa mungkin Yoodo perlu beri perhatian kepada Lite User juga.

    Dan antara sebab kenapa saya pilih Yoodo adalah kerana dia boleh customize berapa data nak pakai. Yang mana feature ini lah yang membuatkan golongan lite user tertarik, sebab kami bukan nak pakai banyak data pun.

    Sekian.

    5
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SUHAIMEEBIN MISRI

    Ok setuju.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    boleh plih plan data asas yang bersesuaian dengan penggunaan data saudara.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    Ni lah keistimewaan Yoodo. Pengguna boleh menyuarakan pendapat masing-masing. Kalau lain2 telco, promo keluar pengguna terima ja. tak boleh komplen

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NIK ASHRAF DANIEL BIN NIK ALWI

    I know that lite users doesnt like to spend more money on things that they even comsume 100% but just think about it,RM7 for 1 GB,its way too much man

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ALIAS BIN ALI

    Ala heavy user pun dah lagi mahal jugak. Sebelum ni rm78 dapat 150gb. Sekarang rm76 dapat 124gb kurang 20gb lebih. 20gb tu just cukup2 untuk update pubg steam version sekali je tau.

    Kalau ikutkan sejarah awalnya, yoodo memang tak murah pun. Murah pun masa promosi je. Kelebihan yoodo just, premium sms service tak boleh nak cekau duit kredit macam yang jadi kat telco2 lain yang buat user sakit jiwa.

    Apa2 pun, kalau ternyata harga promosi 3x sebelum ni lebih memberi keuntungan kepada pihak yoodo berbanding harga normal, tentu mereka akan menjadikan harga2 tersebut sebagai harga tetap di luar tempoh promosi. Dan harap2nya memang begitu.

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KAMARUL HAIZA BINZAHARUDIN

    tambahan kuota berubah setiap bulan ke? rm7 untuk 1gb adalah sgt mahal. berbanding bulan sbelum nye.. berpatutan sgt.. harap yoodo dapat kekal kan tawaran yg ada pada bulan sebelum ini

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Ya2. Kasi murahh next monthhh

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORSIHA BINTIMOHD /USOP

    Bro. Bagi telco apa boleh bagi murah mcm tu selain yoodo? Agak2 mahal, pergi pakai telco lain la. Yoodo is a company that need to make profit to ensure sustainability. Umobile murah? Tapi line suck gila. Rm25 untuk 5gb. Murah kot. Dah ko tgk booster lepas tu compare dgn previous. Mmg la mahal. Sbb benda tu promo

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SUHAIMEEBIN MISRI

    Baik puan. Kami pindah telco lain puan.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Bawa bertenang kalian. Pilihan terpulang kepada pendirian masing-masing, sebab itulah Yoodo tidak mengikat penggunanya dengan kontrak & sebagainya, jika ingin beralih keluar harap pada masa akan datang dapat bersama kembali dengan Yoodo ya, sentiasa menerima terbuka buat semua :) . Tapi jika masih kekal ianya satu penghargaan bernilai dan sangat berterima kasih ♥️

    Apapun.. suara, pendapat, serta maklumbalas anda akan menjadikan Yoodo lebih baik. Sentiasa bersama-sama senangkan diri bersama dalam komuniti Yoodo dan mengikuti perkembangan dari masa ke semasa untuk tawaran menarik dari Yoodo pada masa akan datang. Terima kasih...

    #iloveyoodo
    #yoodocommunity

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Muhammad Haizad

    Sabar puan, jangan melenting. takde siapa nak keluar telco pun. Ni platform suara kan pendapat, bukan berdebat. Nak debat pergi buat forum baru.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORSIHA BINTIMOHD /USOP

    Haha. Sorry. Terpakai id nak aku. Lupa nak tukar id sendiri. 😂 Nampak mcm mak aku pulak yg mengganas. Haha.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORSIHA BINTIMOHD /USOP

    Xde la. Sbb ramai minx sesuatu yg nampak x masuk akal. Padahal yoodo dah buat yg terbaik dan paling murah antara semua. Tapi ramai yg ckp mahal, padahal murah. Yoodo patut dpt sedikit credit di atas perkhidmatan diaorg tu. Cuba compare dgn telco2 lain selain umbile. Mmg yoodo paling murah. Tunetalk almost sama la. Xbyk beza dgn yoodo. Cuma mungkin dia ada lebih sedikit kelebihan.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Muhammad Haizad

    oh, haha..sorry jugak kalau berkasar. dah macam chat room daa, camne nak close thread ni XD .. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD AKHMAR BINMOHTAR

    Nak murah guna public phone..haha

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    We are free to suggest what is deemed reasonable.

    Yoodo will listen as long as it is really reasonable for both parties.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD SAUFI BIN ROZLAN

    bos bos sekalian..jgn panik..yoodo stiap promo pasti gempak punya..lucky draw pun padu..kpd lite user, sy cadang ambik basic pelan dh memadai buat sebulan dua ni..lps ni pasti ade kejutan lg dr yoodo..herher

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    ya betul tu... tujuan asal booster tu rasanya untuk beli data sekiranya data asal abis sebelum next cycle.. jadi kena pilih la plan asas yg sesuai

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    best la thread nie haha

    but on a serious note! thanks for raising your comments and opinions while still keeping it 'family friendly' haha 

    Totally understand where many are coming from, I've also explained from our perspective on that it's a promo and a promo would have to end at some point, we'll always be introducing different things as much as possible :)

     

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Muhammad Haizad

    ok kalau best boleh ke jadi kan nya top thread so saya boleh dapat hadiah?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    Tuan rumah minta hadiah best thread la pulak.. dapat data 62gb Dr yoodo best juga kan

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HELMI BINABD WAHAB

    Masa theJeff umumkan promo baru ni aku dah cadangkan supaya lite user jangan dilupakan tapi apakan daya cadangan hanya tinggal cadangan. Respon hanya "akan dipertimbangkan". Dari pengalaman aku guna yoodo memang harga booster yoodo semakin lama semakin naik. Dari rm20 = 20gb > 3x booster > merdeka. So, rasa2 yoodo-ers dah tak ada reason nak tarik kawan lain supaya pakai yoodo. Jadi cadangan aku seterusnya korang survey2 lah telco lain yang sesuai dengan kegunaan korang. Haa yang ni yoodo tak payah pertimbangkan pon takpe.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IRWAN BIN SAGAP

    ingat lagi last year nak promote user.. nak tak RM3 dapat 20gb? berebut budak2 nak masuk.. mudah2an ada lagi akan datang promo RM20=20gb

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.