Comments

13 comments

  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser

    Lapor aduan@skmm.com.my dan MNP lagi.

    2. Terminate digi, dan beli nombor baru melalui Yoodo app.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TEW AH YEN

    Ok nanti Aunty buat laporan lah. Aunty mahu guna nombor lama ini sebab sudah lama pakai. Aunty yakin tiada masalah hutang, pemilik, bil. Ini Aunty punya milik...Tapi ini second time digi reject dengan alasan aunty lewat balas sms. Aunty sudah balas cepat looo...Aunty sudah tua, ini macam banyak susah

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser

    Ok auntie.

    Boleh juga minta bantuan Yoodoer berpengalaman.
    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/community/posts/360023026494-Self-collect-Yoodo-Sim

    Pastikan identity awal sama digi dengan yoodo (macam mykad atau pasport)

    Pastikan postpaid bil dijelaskan sebelum MNP.

    Pastikan balas Digi sms on time atau sebaik terima.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    Kesian DiGi, akak kena tanya DiGi kenapa tak kasi keluar? nanti dia akan terangkan apa puncanya. Dari situ kalau dah selesai masalah bolehlah minta Yoodo buatkan lagi untuk pindah masuk. Kadangkala ada masalah kecil contohnya nama salah eja, no mykad tak serupa, akaun lama tak aktif dan lain-lain.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TEW AH YEN

    Hai adik semua, berita baik, nombor aunty sudah berjaya ke yoodo sebentar tadi.

    Sekejap saja siap beralih ke yoodo, dapat sms pagi tadi.

    aunty kata dengan mereka akan lapor kepada pihak berkuasa. Maybe mereka sudah takut

    Aunty tidak tipu dan yakin akaun digi aunty tiada masalah punya, tapi mereka mempermainkan orang tua seperti saya yang sudah berumur 60

    Tidak apa, saya maafkan mereka. Aunty gembira dapat tukar yoodo

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN Superuser

    Berita baik tu Auntie, Digi/Umobile memang asyik main kotor je.

    Boleh join Telegram group kami untuk infomasi terkini dan bantuan basic.

    https://t.me/joinchat/F6cnQlXXMVtur4af6GWIYQ

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU Superuser

    Aunty TEW AH YEN memang he...bat..lah .

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TEW AH YEN

    Ya, yoodo give free RM20. already test the line, its look fine and good. voice call are clear. And also the customer services are very good, and you all too. Thank so much yoodo

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU Superuser

    Aunty TEW AH YEN very modern la.. 60 years old woman still can accept Yoodo customize plans concept. Very proud and happy with aunty Tew. Support and thump up...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD SAUFI BIN ROZLAN

    tahniah auntie..welcome to new club herherher

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    P.P. Foong Superuser

    Welcome on board.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Same here,kontrek dah habes, digi tak aprove,banyak data aku abis dengan digi.sikit sangat dan mahak

    0
    Comment actions Permalink
  • But now suddenly, my digi data mcm free and laju..since ada yoodoo dgn one xox now baru diorang nak sedar

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.