4G Booster (Part 2)

Comments

10 comments

  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    4g kalau diluar mmg power..DLM rmh..speed akan drop sikit....

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Ya betol, tapi 5x ganda tu banyak juga...

    4G kat bilikku so-so je, tapi celltower cuma 200+ meter je.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    Guna aplikasi ni, tekan butang terus liputan lebih baik atau kena set apa-apa dahulu?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Nanti Wong MJ bagi step by step guide 😁

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    No hidden steps, just install and press start ;)

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ABDUL RAHMAN BIN MAMAT

    Betul ke berkesan, atau sekadar visual software sahaja?

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    LOL, oppa tak pandai nak photoshop pun...

    Lagipun, you boleh tengok signal bars ada naik 2bars pi 3 bars.

    Sebab, ia akan radio scanning dan carikan Band 3 untuk 4G atau Band 1 untuk 3G yang lebih kuat.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Just completed a Yoodo speedtests @ KFC2 Kangar.

     

    BEFORE tweak: both 3G and 4G was similar in latency and download speed, while you can notice that upload in 4G is normal.

    Okey, now let's boosting our Yoodo's signals:

     

    Results of AFTER tweaked:

     

    Conclusions:

    My tests was running in below 50% battery and might experienced slower speed as power-saving mode might enable itself. However, you can see the improved speed of 4G and slightly in 3G as well.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DONI ZAMALI BIN MOHD ALI

    I xpkai tweak ape2 pn.. pkai iphone 6s guna speedtest ookla je pn.. dpat lam 40mbps ke 80mbps utk network 4g

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FAHEEZI BIN HISHAM

    Wow

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.