Comments

16 comments

  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Sim aktif tak?
    Boleh sms atau guna data?

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    SIM dalam tempoh aktif atau tidak ya?

    Cuba letak dalam mod kapal terbang ✈️ dalam seminit.

     

    Lepas tu, matikan mod kapal terbang. Masih ada sebarang masalah atau tidak?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Julia Yoodo Staff

    Hi MOHD SYUKRAN BIN ABDULLAH sim tu dah diaktifkan belum? Jika belum, perlu diaktifkan terlebih dahulu menggunakan apps yoodo dan jika masih dalam proses MNP utk port in kepada yoodo, encik perlu tunggu pengesahan utk port-out dari telco asal dan kemudian baru boleh aktifkan kepada yoodo. 

     
    Kalau masih berterusan dengan masalah yg sama, boleh terus hubungi agent Live Chat untuk buat semakan bagi nombor encik.:D 
    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NORZIANA BINTI SETIA

    sim card sudah diactivekn..plan dah dibeli tetapi tidak boleh call dan menerima mesej...apa yg perlu saya buat???simcard dari digi tukar ke yoodo

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi NORZIANA BINTI SETIA, bagi port in dari Digi akan mengambil masa 1-3 Hari bekerja. Rujuk link di bawah

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/articles/115004830414-How-long-will-it-take-to-make-the-switch-to-Yoodo-

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NAZREEN NIZAM BIN RAZALI

    nk tnya, mcm mne yer nk aktifkn balik no..sb sy tukr sim..sb sy pkai 2 no, tp trsilap g tukar sim..so no yg 1 lg xaktif..so sy nk aktifkn balik..mcm mne yer...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NOORDAWATHI BINTIALI

    My no 01156216227 cant make call or
    receive call. I have activated my sim last 3 days but today unable to make call or receive call.. what should i do? Pls advise.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hi NOORDAWATHI BINTIALI is it ok now or still can't make or receive call ? if srill the same please contact team supports via Live Chat for further assistance.

     

    How to Luve Chat:

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    NAZREEN NIZAM BIN RAZALI boleh kami tahu status talian tersebut adakah suspended atau terminated?

     

    Sekiranya terminated maka talian itu tidak dapat diaktifkan kembali, kalau suspended cuma perlu beli plan sahaja.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SAUFI BINMOHD PUAT

    sekiranya hanya beli plan call saja adakah sms bole digunakan

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Tak boleh, cuma boleh terima sms.

    Boleh beli Buy More sms dalam app nanti. 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SAUFI BINMOHD PUAT

    maksudnya walaupun beli plan call rm 7 pn xbole buat panggilan hanya bole sms ja ke

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Beli call plan untuk call out saja. Jika nak SMS kena beli SMS plan. Tetapi jika membeli Salah satu call atau SMS plan , boleh juga terima call dan SMS.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Beli call saja, boleh call out all networks, termasuk toll free 1300/1800.

    Terima call/sms tiada masalah, boleh redeem Free 1gb setiap hari sehingga 9hb Jun.

    2
    Comment actions Permalink
  • Kalau nak Call dan SMS kena beli plan call dan SMS. ni contoh Plan Call dan SMS yang paling murah. 50 minit panggilan dan 50 SMS ke semua rangkaian.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    tak boleh saufi..

    2
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.