Comments

38 comments

  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Boleh. Bile aktifkan sim Yoodo tu, pilih "Keep my number" utk kekalkan nombor anda and port in ke Yoodo.

    https://support.yoodo.com.my/hc/ms/articles/115004831093-Bagaimana-saya-nak-tukar-ke-Yoodo- 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Boleh, sila pilihkan Keep Your Number (MNP) semasa aktif simkad.

    Cuma tukar simkad selepas 1-3 hari dapat mesej/emel dari Yoodo berjaya menukar Telco.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD ZUHDIBIN AZEMY

    T. Kasih bos2 info....

    Proses tukar line amik masa 1-3 hari.. Dlm masa proses tukar line tu.simkad lama bole pakai dlu ke

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Boleh pakai sampai sim lama takde signal. Kalau sim lama dah takde signal, masukkan sim Yoodo.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAHRIN BINA MAD

    bos dah lebih 3 hari sim masih xbleh pkai cam mn ek

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LAI KIM LOONG

    Anda akan terima SMS untuk confirm nak tukar telco, baru boleh berlaku.

    Kalau anda tidak confirm dalam masa yang ditetapkan, ia kena reject lah.

    Tolong beritahu telco lama untuk hantarkan permintaan sekali lagi.

    (silap: Tolong beritahu Yoodo, Yoodo akan hubungi telco lama)

     

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAHRIN BINA MAD

    telco lama akan hantar sms penukaran tersebut selepas menerima permohonan dari telco yoodo...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR AMALINA BINTIABDUL MANAP

    Proses kekal no lama mmg ambil masa ke? Brp lama tu?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Proses akan berlaku pada hari bekerja, hari cuti tidak dikira.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD KHAIRUL AZIM BINTUMERAN

    Sim saya dapat sim problem . Sekejap detect sekejap tak detect.. mcm mana ni ?? Bukan masalh fon saya . Fon saya okay.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Boleh order sim baru skrg. Besok pagi Live Chat dgn ejen Yoodo utk bagi tau yg sim yg dipakai skrg ada problem.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD KHAIRUL AZIM BINTUMERAN

    Boleh ke pakai sim baru yoodo ? Tapi sekarang sim yg problem ni sim yoodo .. mcm mana nk kekal kan nombor lama . Sbb saya dah register nombor lama kat sim yoodo yg sekarang ni . Rugi la saya nk kne bayar 2 kali . Baru pakai tak sampi berapa jam . Dh problem sim ni

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD KHAIRUL AZIM BINTUMERAN

    Nak tunggu sim baru sampai lagi .. dah laa 2-3 hari . Pishang laa aku ..

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    SIM Yoodo peercuma sahaja, tak kena caj apa pun.

    Bila ganti SIM, akan gunakan nombor dan pelan sedia ada ya.

     

    Katalah, SIM saya dengan nombor hp, 0123456789 yang bermasalah, pelan tu ada baki 5GB. Bila saya gantikan SIM dengan SIM yang baharu, saya tetap boleh gunakan 0123456789 dengan baki 5GB tadi.

    Saudara MUHAMAD KHAIRUL AZIM BIN TUMERAN tinggal di mana ya? Boleh rujuk SINI untuk ambil SIM dari pengguna Yoodo yang lain,

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD KHAIRUL AZIM BINTUMERAN

    Sim baru boleh hantar area tanjong malim tak esok . Urgent ni . Esok saya keje tak boleh keluar . Ni pon pakai hospot kawan sekejap . Kalau boleh hantar lagi area tu lgi bagus

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    Maaflah bang, saya tinggal di Petaling Jaya, Selangor. Tak janjilah dapat pergi ke sana. Kalau guna pos pun, 2 hari juga baru sampai.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Boss kenapa xde negeri Selangor

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Kenapa ade Johor Kedah Dan Kelantan sahaja Selangor mana hoss

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi Yoodo Guest, minta maaf atas kesulitan ini. Sila laporkan kepada live chat agent untuk bantuan.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi Yoodo Guest, terima kasih kerana memilih Yoodo. Dengan Promo code bagi user baru dapat free 7GB high speed data.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS

    Yoodo Guest pasal Sim ke tu?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SITI NURSAADAHBINTI MOHD SALLEH

    Macam mana kalau saya punya masalah , salah daftar ? Nak pakai nom lama just nk tuka lines ke yoodo . Lepastu saya tak igt nom lama ni daftar ats nama husb.. jadi saya tersalah msuk ic saya .. sepatutnya husb punya. Rugi lah dh topap 😌 ade sesiapa blh tlg tunjuk ajar tak ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi SITI NURSAADAHBINTI MOHD SALLEH, 

    Sila contact live chat agent untuk bantuan.

    Live chat 👇

    https://www.yoodo.com.my/

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SITI NURSAADAHBINTI MOHD SALLEH

    Macam mana kalau salah masukkan no ic ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    livechat.. esok ..nti diorg bantu

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hi SITI NURSAADAHBINTI MOHD SALLEH

    Suami puan ada akaun Yoodo?.. kalau tiada, puan boleh daftar akaun Yoodo untuk suami dan register nombor lama tersebut ke Yoodo menggunakan ic beliau. 

    Berkenaan topup tersebut puan boleh cuba berhubung dengan khidmat pelanggan Yoodo melalui Live Chat sekiranya kredit tersebut boleh dipindahkan ke akaun Yoodo suami puan, nyatakan sebab sekali... semoga membantu 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SITI NURSAADAHBINTI MOHD SALLEH

    Terima kasih encik DENJAYNAVEER , ..nanti saya akan cuba sekali lgi ya.. sebab saya tak pandai bab² , ni..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SITI NURSAADAHBINTI MOHD SALLEH

    Macam mana pula kalau dh aktiv , nama tidak sama seperti dlm kad pengenalan ? Susahnya nak aktivkan simkad yoodo ni ye ? 😭 Saya mmg memerlukan sgt , sbb saya nk tuka line yg saya tgh pakai ni ...selalu problem.. jdi yoodo best..tapi susah pula nk aktiv..sedihnya😌 takde ke no centre yg blh saya cll ? Mtk tlg diaorg aktivkan. Saya tak pandai

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.