Expired plan, expired account?

Answered

Comments

13 comments

  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Hi Fairus, you will have a grace period of 60 days to renew your plan or create a new one. Your account will still be active during this time (i.e. it will still receive incoming calls and SMSes).

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD RIDZUAN BIN OTHMAN

    plan dulu baru rm15, tp skrg... bila nk renew.. dh jd rm32.... adkh sy still dpt plan lama atau sebaliknya

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SYAZWANI SYAMIMI BINTI MAT PAUZI

    Boleh tukar plan.. Bulan lepas promo add-on RM1 dah habis, bulan ni promo 3X data booster pulak. Eg RM32 = 24GB.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    60 days, tapi you boleh renew plan serendah rm3 je...

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Nombor akan expire dalam 60 hari kalau tak renew. Account takkan expire. Boleh order sim baru dan register nombor baru kalau nombor lama dah expire.

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD FAIRUS BIN SULAIMAN

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/community/posts/360026272114/comments/360003978013

    Yasss...so account masih boleh refer pengguna baru walaupun no dah dead la kan? Bukan bermakna mati sim mati account...thanks

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN

    Ya betul, masih boleh refer untuk dapatkan kredit percuma RM20.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Ya, masih boleh refer kawan sekiranya Grace period, tapi ingat mesti renew pada hari 59 dengan serendah RM3 sms plan.

    Kalau kena terminated, then mampus nombor dan bonus tu...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD FAIRUS BIN SULAIMAN

    Dalam 1 account boleh add 5 nombor kan? Jadi cuma perlu kekalkan 1 nombor aktif je kan utk terus buat refer bonus tu?

    Dari yg saya faham disini, account dan bonus akan turut burn kalau TIADA langsung nombor yg masih aktif termasuk yg dalam grace period kan?

    Maksudnya account yoodo kita mesti ada paling minima 1 nombor aktif atau belum tamat grace period kan?

    Jika melebihi grace period (semua nombor mati) account masih ada tapi bonus refer tu akan burn kan?

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    macamana nak delete autorenew

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Inside your Yoodo app, go to change plan, just slide turn-off auto renew is done.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMAD FAIRUS BIN SULAIMAN

    Senang cerita

    No number in acc no bonus credit...kan kan kan?

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    Untuk matikan fungsi autopembaharuan aka autorenewal, sila rujuk gambar.

     

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.