Comments

6 comments

  • Avatar
    JAFRUL FIRDAUS BIN JINAN TAIB

    Sefahaman sy, setiap add on WAJIB menggunakan app rasmi. Ini termasuk masa tethering dengan phone atau tab lain. Phone atau tab itu mesti menggunakan app rasmi.
    Sefahaman sy juga, setiap app ada IP address tersendiri yang didaftar di Yoodo untuk membolehkan Yoodo membezakan samada potongan data add on digunakan dengan tepat.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Maaf, jika tethering secara officialnya akan menggunakan data utama (boleh rujuk komen official Jeff sebelum ni bagi mengelakkan kekeliruan pengguna)...
    Tapi ada beberapa pengguna yang telah mencuba hotspot dengan peranti lain namun menggunakan kuota add-ons, jika sekiranya ingin mencuba juga atas risiko sendiri jika berlaku penolakan keatas data utama.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Setuju dgn Aslam. Officially, pakai app FB dan FB messenger akan tolak dr kuota addon FB. Kalau tether/hotspot akan tolak dr kuota main data. Officially.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FAUZI BIN SHARI

    Hmm..maksud sis kalau open/browse link dari fb ke? xsure la sis, tolak data add on fb la kot, mungkin kalau sis open link and then link tu browse guna external browser yg tu mungkin tolak normal data..kalau ikot logik rasanya gitu la kot..hahah admin mohon pencerahan

    4
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR FATIHAH BINTI ADAM

    tolak data main.. hati².. tak silap, video call melalui meseger pon tolak main.. dan selalu semak data, dah pernah terkena, syok tengok citer kat app facebook.. bila cek data main, kena tolak..
    tapi, bila data main habis.. boleh je layan facebook dgn youtu kat google browser

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Saya try hotspot..guna official aps.. mmg tolak dri add on...

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.