Comments

21 comments

  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    MOHD HAFIZUDDIN BIN MAT HUSIN maaf, tiada kaedah berkongsi kredit buat masa ini.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Hi Hafiz, Yoodo tiada menggunakan kredit spt Telco konvensional lain. Yoodo offer data/minit berbual & sms ajer. Bayaran menggunakan debit/kredit kad @ paypal. Lpas beli, gunakan sampai habis selama 30hari.. 👌

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ahmad Fitri bin Ali

    Hi Hafizuddin, rasa nya belum ada perkhidmatan share kredit oleh Yoodo buat masa ini. Walaubagaimanapun, iharapkan pihak Yoodo dapat mempertimbang kan perkara ini di masa hadapan. Thanks

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    JAFRUL FIRDAUS BIN JINAN TAIB

    Tak nak jawab sebab jawapan sy sama dengan yang di atas. Nanti repetition comments pulak.

    Tapi sy harap Yoodo boleh pertimbangkan untuk buat sharing wallet. Mungkin dalam bentuk wallet gift ke. Contoh dari A dia nak transfer wallet RM50 ke nombor phone - - - - - -, mempermudahkan untuk pengguna sharing duit untuk digunakan untuk purchase data, voice atau SMS.
    Tapi kalau membabitkan e-wallet ni kena register dengan bank negara kalau tak silap. Banyak paperwork kena serahkan sebelum yoodo boleh implement.
    Ermm.. Terpulang Kat Yoodo.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN

    Kredit boleh digunakan untuk semua nombor asalkan nombor tersebut di dalam akaun Yoodo yang sama.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    EARIE BIN MADIUS

    Setakat ni semua kredit yg ada d dalam wallet adalah goodwill gift daripada Yoodo. Masih belum boleh top up ke dalam wallet. Jadi itulah sbbnya kredit tu tak boleh share he he.

    Rugilah Yoodo kalau free kredit yg diberikan tu boleh dishare kpd user lain he he. Mungkin selepas dah boleh top up ke wallet mungkin Yoodo akan consider juga kredit sharing ni... Hopefully.

    Yoodo ni telco yg masih baru lagi... belum sampai setahun lagi tapi dah mampu pikat ramai user sbb marketing strateginya. Akan ada banyak lagi cara bagaimana Yoodo akan appreciate para users. Oleh itu, kita berharap Yoodo akan terus progresif setanding dgn mainstream telco yg lain dan mana-mana feature yg tidak ada pada Yoodo sekarang di harap kita akan faham dan bersabar ye...

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ahmad Fitri bin Ali

    Terima Kasih abang abang superuser penerangan yang jelas sekali.
    Yoodo, No.1 Mobile Operator in Malaysia. You Are The Best!!!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Yup Earie, Fungsi wallet masih percubaan lagi. Yang ada skng pun, Dpt hasil belas ehsan Yoodo..Haha

    Harapnya next year akan ada fungsi KONGSI pada Yoodo..
    √Kongsi wallet
    √Kongsi data
    √Kongsi minit berbual
    √Kongsi sms
    Yg kompom,*kongsikongsini time xongxifachai 😂

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    lol kongsifachai #win =P

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Can share credit?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN

    Belum lg. Dalam perancangan.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AMY MASTURA ANAK JUA

    Kenapa chat cs dekt yodoo tk ade jawapan..sebb nk aktifkn sim tidak bole..dh buat payment dh pilih plan.tapi sim tak dapat aktif

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hi AMY MASTURA ANAK JUA

    Chat kat whatsapp atau Livechat ?.. Hari ni masih hari cuti, customer support sehingga jam 6pm saja.. apapun cik boleh hubungi mereka esok pagi ya.. 

    Sementara tunggu esok pagi, boleh saya tahu:

    cik pernah berdaftar Yoodo sebelum ni? atau pertama kali?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AMY MASTURA ANAK JUA

    Pernah..dulu lh

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    AMY MASTURA ANAK JUA

    Kalau pernah, cik guna balik email yang pernah berdaftar dengan Yoodo dulu tu ya.. buat email baru atas ic yang sama nanti pendaftaran talian akan gagal.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AMY MASTURA ANAK JUA

    Tapi email saya lama tu dah tak ingat..tu lah guna email yg baru

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    AMY MASTURA ANAK JUA

    Jangan risau, esok pagi chat dengan CS Yoodo dan kata dengan mereka nak pakai alamat email baru untuk akaun Yoodo lama ya.. insya'Allah boleh

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AMY MASTURA ANAK JUA

    Okk..tq

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Sama-sama.

    Kalau dah setel nanti boleh info kita disini :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    double email..mmg x leh aktif😂.. kena msuk acc lama.. boleh swap email baru..kna buat enail lain la esok ..yg belom ada acc yoodo

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Hi Amy Mastura.bagaimana perkembangan terkini.adakah sudah selesai?

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.