Port in rejected

Comments

36 comments

  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Have you contacted Umobile sir? want to know on their part why they continue to reject your port process

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Umobile rejected your port out request? I guess you need to give them a call or go to the Umobile centre to settle everything. If Umobile keep rejecting you, then you won't be able to port in to Yoodo.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HERMANSA BINUDAH

    If cant port in to celcom then yoodo

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    CHAI CHEONG SOON if you don't have any outstanding with U Mobile anymore, and request still rejected.. you can lodge a complain with MCMC, can do it on their website itself, quite straight forward.

    No telco can reject their customers from porting out. Some make it harder, asking you to fill forms, or because of some outstanding etc but legally no one should stop you :)

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHAI CHEONG SOON

    i manage to switch to yoodo.. thanks

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    CHAI CHEONG SOON awesome! Welcome onboard! :D

    2
    Comment actions Permalink
  • Welcome bro 🤗🤗

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Finally you've resolved this. Welcome to Yoodo 👍

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SAIFULLAH BIN MUHAMMAD SARATH

    Status telco saya sekarang ialah UNIFI, dan sy adalah downline ke-4, 1 famili pengguna unifi. Sy nak tukar ke Yoodo dan kekalkan nombor lama, cuba activate yoodo gunakan apps, tetapi unifi tak port out sy dari rangkaian. Unifi kata tak boleh 'separate' dr main line, hanya boleh terminate shj. Betul ke begitu? Atau ada cara lain? Tolong bantu saya.....

    2
    Comment actions Permalink
  • Utk port out, kena semua sekali rasanya. Atau cuba port out ke prepaid dulu.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Kes webe/unifi ini rumit banyak..kalo main line maybe mudah nk separate.. Tp sub² line hmmm...Main tarik tali jerla.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    U can try this bro..👇👇
    Sharing from our friend from webe,
    I've got that done by raising the case to SKMM - aduan.skmm.gov.my

    1) Raise your case with WEBE, get a report number
    2) Raise a case with MCMC at link above give them Webe report number
    3) SKMM will help to chase and follow up till your line get separated
    4) Once done - Welcome to Yoodo buddy!

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHAI CHEONG SOON

    hi FAIZUL BIN MOHD DOM i manage to port in already last week.

    honestly this yoodo comunity forum is very not-user-friendly, should at least give a reply button like the others forums.

    if i use yoodo apps basically i unable to fnd this back.... lol.. now i use desktop computer and click the link from my email to open this, should have option to see all my post ma..

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Only in desktop mode can see all your posts. Can even see all your chats with the Live Chat agents. But yeah, hope Yoodo will migrate to a more user friendly forum platform in the future.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Adakah sy perlu apply kad sim yg baru jika sy mahu gunakan no yg diguna sekarang? Jika sy dah dapat kad sim yg kena pilih no yg lain... 🤷‍♂️

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN

    Sim yg belum diaktifkan boleh digunakan utk nombor baru atau kekalkan nombor lama.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    JAFRUL FIRDAUS BIN JINAN TAIB

    Kad sim yang dipesan adalah kad yang kosong tanpa nombor phone. Ianya hanya akan diaktifkan apabila menggunakan aplikasi yoodo untuk pendaftaran.
    Semasa pendaftaran boleh pilih samada ingin dapatkan nombor baru dari yoodo ataupun Port in nombor sekarang ke yoodo.
    Harap membantu.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    Untuk pindahkan nombor dari syarikat lain ke Yoodo, kena dapatkan SIM Yoodo terlebih dahulu.

    1. Tekan alamat tertera untuk mohon, https://goo.gl/BLmyGP

    2. Pilih, I want free SIM

    3. Pilih Keep My Number

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KAMSIAH BINTI AZMI STEPHEN

    hello boleh saya tahu saya nak berkomunikasi dengan siapa pasal saya punya pendaftaran yoodo ni. Sebab tadi saya call umobile centre pasal pernukaran port in saya dari no umobile ke yoodo customer service umobile cakap pihak yoodo ada salah masukan no ic saya. Dengan siapa saya patut berkomunikasi harap maklum saya ingin mendapat jawapan segera kalau boleh. Terima kasih

    1
    Comment actions Permalink
  • Hai. Sila hubungi live chat untuk betulkan IC anda. Jika IC anda di dalam akaun Yoodo betul, boleh minta Yoodo untuk mohon MNP sekali lagi sementara itu buat semakan IC dengan Umobile samada IC dalam rekod Umobile betul atau tidak. Scroll ke bawah utk capai butang live chat.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KAMSIAH BINTI AZMI STEPHEN

    terima kasih sebab memberi info dengan cepat. Ic saya dalam Yoodo betul cuma masa saya buat panggilan di customer service umobile ic saya 96 di bahagian depan menjadi 98 itu sahaja alasan pihak umobile untuk rejecting request untuk bahagian port in saya

    1
    Comment actions Permalink
  • Jika anda MNP, Yoodo akan hantar request kepada Umobile berdasarkan maklumat yang Yoodo ada. Jika IC pada Yoodo betul, samada IC pada Umobile salah atau terdapat error semasa request. Boleh live chat untuk minta Yoodo send lagi request.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD KHAIDHIR BIN JUSOH

    betol tu...kene baiki dlu no ic baru noleh port out...kalu x ada masalah no ic x sama dgn no didaftarkan tu..

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KAMSIAH BINTI AZMI STEPHEN

    macam mana nk betulkn sy dh cuba tp tk dpat nk betul kan.. toturial please

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Live chat dengan Yoodo untuk check IC. Check IC dengan U-Mobile untuk confirm semua betul. Selepas itu buat sekali port in ke Yoodo.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD KHAIDHIR BIN JUSOH

    KAMSIAH BINTI AZMI STEPHEN : mcm ni..scroll dibawah ni ada nampakkan dia tulis live chat, whatsapp (beta) tetapi dia ada masa yang boleh dihubungi...

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS

    KAMSIAH BINTI AZMI STEPHEN kalau IC di Umobile yang salah, buat pembetulan di Umobile baru buat sekali lagi proses kekalkan nombor ke Yoodo.

    Live chat Yoodo ada kat bawah.

    0
    Comment actions Permalink
  • Hai saya nak tanya. Atas nama saya ada 2 number. For now one of that number nak tukar ke yoodoo. But skrg port in rejected. Adakah disebabkan saya ada 2 number atas nama yg sama?

    1
    Comment actions Permalink
  • Hi FAIZATUL MAISARAH BINTIABDUL AZIZ

    Boleh saya tahu dua nombor tersebut detail dia apa, sub-line ke atau macam mana? Dan telco apa?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Hi, boleh tanya ejen livechat apa sebab ditolak oleh telco asal dan minta nasihat untuk MNP lagi.

    2
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.