PENGGUNAAN YOUTUBE DI PC/LAPTOP MENGGUNAKAN HOTSPOT PHONE OR MODEM

Comments

31 comments

  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    harap madalah ini dapat diselesaikan. Tapi pengalaman saya guna quota yg berdasarkan applikasi tertentu, mmg ada masa tertentu dia tersasar quota. Masalah ini agak kerap berlaku, contohnya utk data saya guna digi, bila guna free stream, sistem tolak dari base quota dan bukannya dari kuota streaming.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Sepatutnya ditolak dari kuota YouTube addon seperti dijelaskan kat topik di bawah. 

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/community/posts/360007929274-Tether-Youtube

    Mungkin kene Live Chat dgn ejen Yoodo utk check knp mcm ni. 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Ya.. Live Chat paling bagus kalau nak immediate troubleshooting. Anyway, selepas dah selesai problem ni, tlg share findings dgn kitorang jugak. Thanks.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    Akhirnya data yg pergi.. telah dikembalikan.. tq Yoodo Team.. 

     


    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    ok, terima kasih info..mksdnya skrg ni mslh melalui hotspot dah setel la kan

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    Kes ini selesai selepas semakan oleh pihak yoodo, kini bila stream youtube hanya data add on youtube sahaja yg berjalan. Bila kita download youtube pun. Data youtube jgk yg bergerak. Ini best!

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Terima kasih Shafizul..info bermanfaat ntk semua penggemar add-on Youtube Yoodo.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Park..

    1
    Comment actions Permalink
  • Jika menggunakan laptop, mungkin ada background proses lain yang menggunakan data seperti auto update windows or software.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    Nop.. pergerakan data selari dgn penggunaan streaming youtube

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    UPDATE:
    Confirm something wrong dgn pengurusan data Yoodo.. sekarang baru lpas cuba menggunakan sim telco umobile, data semasa tidak berganjak. Hanya video onz shj yg bergerak.

    Tp utk yoodo.. dua2 data bergerak.. now data semasa dah berkurangan..

    1
    Comment actions Permalink
  • By default for streaming dr YouTube data utama tidak digunakan. Jika anda mendapati terdapat ralat dalam pengagihan data, sila berhubung dengan agen live chat.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    Yup buat masa ni dah cuba contact di twitter.. nt working day nk cuba call.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Bro, x perlu tunggu working day.. Tepat jam 9am dah boleh komplain di Livechat. 7days a week..365days a year.

    1
    Comment actions Permalink
  • Nice info @Faizul, igtkn live chat agent hanya weekday.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    Masih tiada respon... menunggu lagi.. data tetap jalan seperti biasa.. ✌🏽

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    Baru tau td jumlah data tu telah di betulkan semula.. esok baru test semula.. hope ok lah..

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    ok shafizul, klu sudi share nti update la dekat sini ya

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD HANIFBIN MAT ALIAS

    Hai, 

     

    boleh sy tahu apa status post ini? Berjaya? 

    Pls share:)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    up

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    REFAEL

    Hi Shafizul! I have tried just know tethering from my phone to laptop for Youtube streaming. But, instead of taking my Youtube quota, it absorps my main quota. I did streaming from www.youtube.com in my laptop. Can u please explain?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH


    REFAEL
     , sila hubungi pihak khidmat pelanggan bermula 9'pagi ya.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ahmad Fitri bin Ali

    Hi REFAEL, no idea. please do get in touch with yoodo agents via Live Chat. For Live Chat - head to HELP tab and scroll all the way down.
    Thank you

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    REFAEL

    Hello guys! Thank you for your suggestions. Yes, I already ask the chat agent. All I can say is that as for now, there is no verified information about using Youtube data for Youtube streaming via tethering (either you stream from www.youtube.com or Youtube app). They said they are gonna check with Testing team and it’s gonna take quite some time to get the result (which also I dont know why). So, yeah, the answer is still hanging. Hopefully they can get this resolved as soon as possible as I’m sure many people are looking forward to this answer as well. Cheers!

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Bro, you streaming pakai Chrome browser ke?

    Boleh pasangkan Youtube widget/gadget tak?
    Sebab addon mesti pakai official app, kalau tak hospit pasti makan main data balance.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    hai again... cerita lama, hari tu dah selesai.

    ni buat lagi.. stream di youtube website secara tethering masih data utama bergerak.. data addon youtube pun bergerak sama..

    masih tak diselesaikan lagi ke? yoodo team ? esok kena live chat lagi lah nampak yer ni... :(

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hai, seperti sedia maklum keutamaan sebenar adalah untuk aplikasi sahaja.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    Jika dua2 data utama dan add on berjalan.. so mana satu keutamaan nya??

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD SHAFIZUL EFENDYBIN JALIL

    I try

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.