Comments

17 comments

  • Avatar
    ZAINUDDIN BINNGATEMIN

    Stail yoodo ni bila kita nak beli call/data/sms baru dia akan deduct dari kad debit/kredit kita..kita tak boleh simpan kredit dalam wallet..

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Hi Bad, Yoodo tiada jual kad reload. Pembayaran adalah melalui kad debit/kredit & paypal shj buat masa sekarang..
    Insha Allah, sdg diusahakan utk kaedah pembayaran yg lebih mudah & efisien dimasa akan dtg.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hai Basrulisham Yusof..selamat datang ke komuniti Yoodo.
    Maaf, Yoodo tiafa sistem topup reload. Yoodo menggunakan kaedah pembayaran dengan kad kredit/debit ataupun Paypal setakat ini.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN

    Keutamaan bayaran adalah daripada wallet anda dahulu. Jika baki wallet anda tidak mencukupi maka bayaran akan di tolak dari akaun bank anda (debit/credit) atau paypal.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Buat masa skrg masih tidak ade cara nak topup/reload kredit dalam wallet lagi. Kredit dalam wallet hanya boleh ditambah dgn mempromosi Yoodo kpd kengkawan & ahli keluarga (Refer 2 Earn) atau jadi aktif dalam komuniti Yoodo ini.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Mohd kamarulnizam bin ismail

    refer 2 earn banyak2.. dapatlah credit dalam wallet tu banyak.. huhu.. this month je, i dapat 120 untuk activation. + 20 menang contest. huhu.. thanks yoodo! 2 month free subscription by refer 2 earn & contest.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    ak bru dpt 2 org je haha..ayat ak x power nak promo dgn org haha

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD ZULQARNAINBIN ABD RAHMAN

    Macam mana nak topup wallet dekat 7e
    Ape yang perlu saya lakukan atau beritahu casher

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hai Muhammad, maaf tiada jual topup dimana2 kedai.
    Cara untuk topup wallet Yoodo boleh rujuk dalam pautan yang saya bagi ni : 👇
    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/community/posts/360022221634-Online-Banking-is-HERE-

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    Yoodo tidak menjual sebarang PIN untuk tambah nilai ya. Untuk gunakan perkhidmatan Yoodo, kena gunakan salah satu dari kaedah berikut,

    1. Kad debit

    2. Kad kredit

    3. PayPal

    4. Perbankan internet.

    1
    Comment actions Permalink
  • Sekarang dah boleh guna online banking.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ahmad Fitri bin Ali

    Hai MUHAMMAD, Yoodo tiada sistem topup reload. Yoodo menggunakan kaedah pembayaran dengan kad kredit/debit ataupun Paypal setakat ini. Terbaharu anda boleh menggunakan online banking.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Boleh guna online banking sudahhh

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Macam mana jika saya tidak mempunyai akuan bank

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN

    Jika tiada akaun bank, agak susah di situ. Pilihan alternatif seperti PayPal juga memerlukan servis bank untuk tambah nilai. Jika anda berdekatan dengan area Putrajaya boleh jumpa saya, saya tolong tambah nilai.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Salam, sekiranya anda tiada bank akaun, boleh belikan Kad KASH di mana-mana KFC.

    Lepas aktifkan Kad, boleh tambah nilai melalui deposit wang dalam mana-mana Public Bank Cash Deposit Machine (CDM)

    Bila aktifkan Yoodo Sim, pilih je PayPal untuk prepaid kad ini dan buat topup di PBB tiap-tiap bulan sebelum auto-renew.

    Langkah memang leceh sikit tetapi masih boleh cuba.

     

    P/s: selain daripada Kad KASH, boleh juga cuba CIMB-Lazada Prepaird Mastercard (tapi dengar sekarang ada teknikal issue dalam permohonan)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LOH JIK NEN

    ada juga bigpay prepaid card dari Airasia.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.