Perjalanan 2 Bulan bersama Yoodo, short review.

Comments

29 comments

  • Avatar
    Ninieys Yoodo Staff

    Terima kasih MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS  kerana sudi meluangkan masa dengan membuat review tentang penggunaan Yoodo. Kami sangat berbesar hati dan sangat menghargai komen positif yang diberikan oleh anda. Dengan komen seperti ini, kami dapat menaik taraf lagi sistem kami pada masa akan depan demi keselesaan para pengguna dan juga para pengguna lain dapat jadikan review ini sebagai rujukan :) 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    Hi MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS , terima kasih untuk review yang jujur dari perspektif pengguna :)

    mengenai kaedah membayaran alternatif tu, seperti yang kami dah kemas kini di post lain tu, memang akan diperkenal kan kaedah PayPal dan secara bank tapi belum lagi je :)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KHAIRIZ BIN SABRI

    awat susah sgt nk scan muka nih..? dah masuk muka dlm frame pon xde respon.. dah blink.. dah buka mulut.. haisshhh!  ada apa2 yg saya terlepas pandang.?

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Hai abeyih. bergantung pada spesifikasi handphone ada yg sekejap ada yg ambil masa sikit. Untuk scan muka pastikan pencahayaan yg baik, handphone pada keadaan menegak, dan talian internet yang lancar. Semoga berjaya.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ninieys Yoodo Staff

    Hai AbeYih, boleh kami tahu jenis model telefon apa yang anda gunakan ? kebiasaanya ia bergantung kepada jenis telefon, pencahayaan (auto focus) dan pastikan gambar kad pengenalan di-scan dengan jelas. Atau anda boleh hubungi ejen kami melalui Live Chat untuk bantuan selanjutnya. Terima kasih :)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KHAIRIZ BIN SABRI

    Hi DENJAYNAVEER & Ninieys,  thank you.  Activation selesai.  

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Sama² & tahniah berjaya aktifkan sim 👏

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    chantek AbeYih! :D 

    Welcome onboard to Yoodo community! 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    KHAIRIZ BIN SABRI

    sekarang tunggu port in selesai theJeff

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMMAD ARIFFIN BIN ABDUL RAHMAN

    Welcome bos ku

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Mohd kamarulnizam bin ismail

    Tahniah @AbeYih .. welcome to da club..

    Saya setuju dengan cadangan @MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS pembayaran alternatif (cth melalui maybank2u & cimbclicks selain paypal & debit @ credit card) sepatutnya didahulukan untuk kemudahan pelanggan baru untuk memudahkan pengaktifan serta membuat pembaharuan plan.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    CHANGKI BINTI AWANG ANAK

    Saye bru lgi

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IZZAT BIN RUSDI

    yoodo nie xada ejen promoter yangg boleh tolong aktifkan sim bgi pengguna baru ke ?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG YUEN SERN

    Takde, Yoodo semua online jadi hanya boleh aktifkan dgn app. 

    Tapi boleh cuba hubungi user2 yg lain utk tolong. 

    Link dibawah ada beberapa tempat di Malaysia yg ada user2 yg boleh tolong. 

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/community/posts/360023026494-Self-collect-Yoodo-Sim 

    5
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    stupid products, wasted my time and energy but I cant even activate the sim. Contacted customer care, it said only samsung and iphone is compatible to scan identification and suggested me to BORROW a phone from others. What a joke!

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Hi, you can entet simpack number manually for activation.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    That's I know. I m refering to Identification i.e. ID verification

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Ya sometime took long time,.better take it at good lighting, let it finish scan all the words...dont switch on the flash, it will reflect the id card

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    LOH JIK NEN

    well, you could feedback on the verification process to be improved.

    However, it would not be a stupid product considered what you get with what you paid.

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    HATIFI AZIM BIN HAMZAH

    For IC and selfie, the best time to do it is during daytime.

     

    If doing it during nightime, have to esnure the light is good enough to scan IC and take picture.

    1
    Comment actions Permalink
  • hi nak tanya , saya order sim yoodo dan kekalkan nombor saya , sekiranya saya nak beralih daripada yoodo boleh ke saya kekalkan nombor saya ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi  memang boleh number anda boleh dibawa ke mana-mana telco sekiranya ia dibawah IC anda.. Bagi port in from other telco refer

    How do I keep my current number when I switch to Yoodo?

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/articles/115004350313-How-do-I-keep-my-current-number-when-I-switch-to-Yoodo- 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Pasport saya takboleh scan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi Yoodo Guest, sila cuba letak passport di atas sekeping kertas putih dan dibawah tempat yang cukup terang. Jika masih tidak boleh, cubalah pada waktu siang.

    Sila rujuk link Cara aktifkan SIM 

    https://www.youtube.com/watch?v=q6MnkWXMKcA

     

    Dengan promo code akan dapat free 7GB data

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Dan pastikan tiada pantulan cahaya. kena posisi kan ia secara betul. Dan jangan lupa referral code diatas :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Mantap Beh Tong Yu. Passport tak pernah buat lagi setakat ni. Kalau passport kena scan bahagian yang mana Suzaidee?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Passport scan bahagian yang ada butiran kita cukup la (nama, passport number, etc...). Tak payah share cop cop negra yang kita lawati 😆. Kalo orang scan passport wa, kosong je 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Hi MOHAM AD NUR AZIZIH BIN ABDULRAIS, scan bahagian passport seperti contoh di bawah

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Permanently deleted user

    Yup, Sim hijacks is common for some Telcos but not possible with Yoodo as strict activation, you will notice if any else numbers linked with your IC, change new Sim also need suspend first then re-activate with new Sim.

    I think her case is someone using her number (pick random) to register paid tiktok account, that's why she got sms reminder.

    Sometime I also got these sms but nothing charges my banks or cards, even polis can't do anything. Just report to Tiktok for account compromised.

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.