* cadangan * Sila aktifkan 2 fungsi ini

Comments

32 comments

  • Avatar
    SYAHRIZAN BIN ISMAIL

    Boleh kalau Yoodo nak buat,cuma nya takut kenaikan kos pada pengguna dan mungkin tak cost wise for Yoodo.From my opinion,Yoodo pastinya dah kaji sebanyak mungkin perkara2 yang majority pengguna perlukan.😊

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    EARIE BIN MADIUS

    Call forwarding means voicemail is activated right? I dislike the experience of trying to call someone but forwarded to their voicemail whwn they're unreachable. I like it now where it simply says that person is not reachable. If this feature is coming, I hope it will be an option

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD AMMAR BIN ABUBAKAR

    Earie, ini ruangan post dalam Bahasa Malaysia bro. Haha~

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AHMAD AMMAR BIN ABUBAKAR

    X ada masalah bro. Tabik spring kat Yoodo sebab buat inisiatif ruangan khas untuk bahasa kebangsaan kita dalam komuniti ini, terutama untuk yg broken English macam saya. Grammar bersepah...
    😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    EARIE BIN MADIUS

    Oklah tu... English org putih pun banyak grammar error juga he he

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    EARIE BIN MADIUS

    LOL @thejeff

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    EARIE BIN MADIUS

    Hi. As for now, these service are not offered by Yoodo. I believe Yoodo will let us know if they are planning to have these activated

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    tak ada, yoodo stay conservative, takde voicemail, mcn, ringtone, call forward, waiting dll which I am really happy with.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    dah ada cadangan pada tajuk2 sebelum ini, akan dipertimbangkan. Tapi bagi saya tak perlukan sangat fungsi2 ni, tapi boleh dijadikan optional, siapa nak boleh diaktifkan.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AZMI BIN MAT

    plan ookyo Rm30/30hari. 5g fast internet. Unlimited sms and calls. Unlimited data for 4 apps.

    Apa kelebihan yoodo berbanding plan di atas?

    Kalau tiada cadang supaya yoodo match the offer

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ninieys Yoodo Staff

    Hi Muhammad Syawal bin Halimun , terima kasih di atas cadangan tersebut. 😊 Pihak Yoodo telah pun HIGHLIGHT cadangan ini kerana cadangan ini telah pun di ajukan oleh beberapa pengguna dan perkara ini telah pun dikemukakan kepada pihak atasan. Kami akan nyatakan sebarang perkembangan di ruangan ini yee :D

     

    Terima kasih AZMI BIN MAT kerana memberi cadangan yang cukup menarik itu😄 Walaupun kami tidak mempunyai plan seperti yang dinyatakan oleh anda tetapi anda boleh menyesuaikan plan anda mengikut kehendak dan keperluan anda sendiri. Tapi jangan risau setiap cadangan diambil kira dan kami akan mempertimbangkan nya dengan mengemukakan kepada pihak atasan. Terima kasih :)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    EARIE BIN MADIUS

    Ooops minta maaf semua 😅 dan tuan punya post

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Ninieys Yoodo Staff

    hahaha its okay guys ! Rojak pun boleh lahh 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    EARIE BIN MADIUS betul tu! Tapi aku pulak English pun bersepah, Bahasa pun broken ... adoii 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    TO_BE_DEFINED

    Another new user here. Please do consider active call forwarding and sms misscall notification. This is very important for us not miss any call. Please please activate this kind function. Many thanks

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SHAHRUL NIZAM BIN MOHD SAARI

    Owh call forwarding masih tiada lagi?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADAM MALEK BIN ZU

    Rasa belum lagi...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    theJeff Yoodo Staff

    Hi SHAHRUL NIZAM BIN MOHD SAARI, call forwarding is not something that we're looking to have in the near future, maybe at some point next year but I don't think we'll be going in that direction, atleast as far as I know ;)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADAM MALEK BIN ZU

    Call waiting mmg default ada kan ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADAM MALEK BIN ZU

    Actually Call Waiting ada @MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS 

    I just checked on my phone, kena manually activate it...default dia mmg off

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    icic... tak tahu lagi bab tu.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADAM MALEK BIN ZU

    Dah try bro @MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS ?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    lom lagi tu tuan, tapi saya lebih selesa dgn apa yg ada skrg ni.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Saya pun... 😋😋😋

    voicemail ni byk telan kredit syp². Sstgh org x amik kisah wlpn rasa byk hilang kredit. Dan bg yg tidak tahu fungsi voicemail ni boleh dinyahaktifkan dgn menelefon operator telco msg² ya..jgn amik mudah. For me, every sen im count..😠😠

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADAM MALEK BIN ZU

    Ya setuju tu 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    kalau digi dan hotlink kita boleh request utk deactivate voicemail tanpa banyak soal. Celcom postpaid boleh jugak, tapi dia nak reason kenapa. Xpax, sampai kiamat le voicemail tu ada.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADAM MALEK BIN ZU

    Diorang takleh paksa..kalau kita berkeras nak cancel jugak diorang kena buatkan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD YAZID BIN MOHD IDRUS

    xpax tak boleh, alasan dorang tak boleh tukar apa yg dah default. Alasan. Sekarang ni banjaran gunung pun orang boleh tebuk inikan pulak deactivate voicemail.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FAIZUL BIN MOHD DOM

    Ugut sikit la...xmau buat kasi report SKMM.. Hehe

    cara ni boleh diguna pakai juga utk kes MNP telco asal yg liat² sgt nk kasi lepas..gudluck!! 😂😂

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    ADAM MALEK BIN ZU

    Yup all the way report online kat SKMM je

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.