Comments

35 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    New Update in Vision Pro especially on photos. with depth πŸ‘πŸ»

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    iOS 18...Β 
    Icon now will adjust if you on dark modeΒ 
    Can also adjust icon color πŸ‘πŸ»

    Control Centre also got new overhaul. You can group it πŸ‘πŸ»

    Control API. Looking forward for some great work from thirdparty developer πŸ‘πŸ»


    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    New update on iMessage πŸ‘πŸ»


    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    iOS18 overall update

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Siri latest update. Yang ni best. Boleh guna head gesture untuk jawapan mudah seperti Yes atau No. Contoh, dalam lift terima paggilan. Siri akan notify, 'Call from IQBAL'. Saya hanya perlu geleng kepala untuk tidak jawab panggilan dia πŸ˜†

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    AirPod Pro new update. Saya tak pasti berapa effective, tapi saya yakin, sebagai update, mesti labih baik dari yang sebelumnya

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Watch OS11. Tak banyak nak cerita kat sini. Sebab update fokus banyak pada algorithm bacaan dataΒ 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Ok yang ni gempak juga la. Share play. So boleh share iPad screen secara remote dan boleh control screen iPad yang lain. Saya guna features ni bila troubleshoot PC dari lokasi berlainan. Tapi ni boleh buat kat iPad dan iPhone πŸ‘πŸ»

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Apple Note app. Ni fav app saya. Sekarang dah support calculation πŸ‘πŸ»

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Overall update iPad OS18

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Ok, kita terus ke grand announcement

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Finally, iPhone mirroring πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Here summary of Mac OS Sequoia. Kena update dah Mac. Sebab InsyaAllah akan ada training request dari client πŸ‘πŸ»

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    oh lupa... sebenarnya ada lagi grand announcement... AI = Apple Intelligence πŸ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Yang ni Apple Collab dengan OpenAi. So, Pak Elon katanya kurang gemar. Terus dibannya iPhone. Korang boleh baca artikel ni kat BBC

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Yang saya faham dari info dari atasΒ 

    -Ipad tetap Tablet yang sangat power dengan chip yang overpowerΒ 

    - iMessage? Saya tak pernah lagi jumpa orang guna iMessage 😭 

    -ios18 😍 damn. rasa gatal tangan ni nak beli iphone 😭😭

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Iqbal, iMessage kalau yang guna iPhone dengan iPhone memang akan guna iMessage. Tapi kat Malaysia ni, ramai prefer guna whastapp. lebih mudah nak manage satu app je

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Orang Asia sudah terbiasa πŸ˜”. Maybe whatsapp lebih user friendly dari Tele..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    iMessage ni ramai american je yang pakai. Kalau dengar podcast tech diorang, mentaliti mat saleh kan. Diorang rasa pelik ramai tak guna iMessage atau Google RCS... Walhal, owner whatsapp tu pun kita tahu siapa πŸ˜†

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Mark Zuckerberg pon dah berjambang bang, sekarang. Saya punya jambang ntah mana sesat 😭😭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Takpe lepas korban boleh shave

    0
    Comment actions Permalink
  • iPad power.. support game console

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    namun tak semua org memilikinyaa hehe

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Tapi bila dah sekali memilikinya, takkan berpatah balik. Tablet antara paling stable dengan OS khas dan app yang senang developer nak hasilkan sebab product range tak banyak πŸ‘πŸ»

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Faris, kalau ada wang lebihan pulangan dari LHDN. Apa lagi, beli je πŸ˜„

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Saya dulu pengguna Apple, complete set apple eco system. Saya bagi pujian dekat Macbook dia 😘 chef kiss. Dalam kehidupan saya pernah pakai 4 jenama, Apple yang paling puas gila 🐽 punya. Saya dah guna 8 tahun tiada masalah kipas.. Battery itu ya semua laptop akan ada fasa tukar battery tapi saya malas nak gi repair. Untuk produk seperti iphone atau ipad.. Jangan jatuh (ya semua elektronik jangan jatuh) dan jangan update malampau lampau sangat, ikut pada chip sedia kan.. Ukur baju dekat badan sendiri, maksud kalau OS tu tak sesuai dengan chip tu jangan update.. Nanti menyesal.. Berat laa battery cepat habis laa list dia banyak. Baik beli baru. Mungkin itu laa maksud eco system Apple.. Ikut trend terkini.

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Reality itu pahit, saya nak tukar Macbook pro baru tapi harga semua nak dekat RM10K πŸ₯Ά saya terus terbaring lalu menangis πŸ˜”πŸ˜­Β 

    Β 

    Saya sedih coach SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Iqbal, kalau setakat light usage, guna MacBook Air dah memadai. Tapi kalau nak buat editing, graphics, memang saya nasihatkan guna MBP. Semalam saya usha kat kedai. MacBook Air generasi M1 masih jual dengan harga yang berpatutan πŸ‘πŸ». Saya rasa nak sambar tu je, tapi 8GB RAM memang tercungap cungap la untuk kerja saya

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Macbook Air ni stok stok duduk kat SΜΆtΜΆaΜΆrΜΆbΜΆuΜΆcΜΆkΜΆ/kedai kopi sambil tengok youtube je πŸ˜”Β 

    -1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    saya pun budget angkat MBA je Iqbal. RM10k untuk laptop macam dah over sangat. Kerja video pun bukan selalu buat. Sekarang banyak kerja video saya outsource. Lagi senang, boleh fokus kat perkara lain, contohnya, get more business πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.