102MP mirrorless digital camera - FUJIFILM GFX100S II

Comments

19 comments

  • Power ni... harga berapa?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Harga bangsawan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    0
    Comment actions Permalink
  • WOW harga 😱

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Yang atas tak ada "S". Ini baru model yang betul.Β 

    Harga lebih murah, tapi masih bangsawan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Ada AI juga? Wahh bermaksud boleh automatik.Β 

    Ok hear me out, berbaloi ke beli camera ni dari beli kereta? Cuba thinking, kereta tak boleh tankap gambar dan masuk dalam bagπŸ‘œ 😎 meaning, beli camera ni sangat berbaloi. 🀟 

    Logik saya sangat membantu πŸ‘ sama sama semua πŸ™‡β€β™‚οΈΒ 

    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    0
    Comment actions Permalink
  • Nice foong.. nanti saya SPaylater ! πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Spaylater 36 bulan please πŸ™‡β€β™‚οΈ

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    harga jangan tengok, coz this camera not have certain target market. It's a large format camera which definitely give you that high detail image.Β 
    Large format with 4k video capabilities πŸ‘πŸ»

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Bila main large format, kena standby poket untuk invest lens yang bukan murah. Tapi kalau beli kamera ni bukan nak shoot birthday party anak, jalan jalan kat zoo. Ni untuk commercial atau youtubers yang high end.Β 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    YouTubers high end? pakai GoPro pun boleh? memang boleh. Tapi korang tengok video MKBHD. Korang cari la kamera apa dia guna. Dia siap usung kamera tu kat event event besar, demi konten yang berkualiti. That's what I called dedication πŸ’ͺ🏻

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Saya ada brand Sony. Harga masih boleh okay.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    SONY ok... ramai sekarang yang tukar ke jenama Sony terutamanya pengguna Nikon. Saya salah seorangnya πŸ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Last guna camera zaman guna kodak film

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azrul, otai ni πŸ’ͺ🏻. Kamera filem masih ada yang guna. Saya salah seorangnya. Tapi harga filem sekarang dah terlampau mahal. Dah tak macam zaman sebelum covid

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    wow mahal nyer.. kualiti terjamin ke ni

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Kualiti terjamin. Faris.
    Sebenarnya cantik pada gambar tu terletak pada yang tukang tangkap tu. Angle yang dicari, lightning not too exposed, contrast tak terlampau pekat sangat. Semua begantung pada gambar itu, dan pandangan photographer itu cuba sampaikan kepada kita. Arts/Seni. Contoh, saya nak usik issue Filem/movie/drama. Bagi tangan yang ada seni.. Low budget macam mana pon boleh jadi Masterpiece.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Contoh macam cerita niΒ 

    Yess 4.5M bukan laa budget yang sikit Tapi, dalam dunia filem bawah 10M tu dah kira minimum. Harga pelakon lagi, harga sewa set lagi, harga sewa studio lagi, harga sewa rumah untuk pelakon lagi, harga sewa camera lagi. List dia panjang..Β 

    Itu sebab kalau tak dapat untung.. Semua pihak mengamuk hahahaΒ 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Kamera adalah tools untuk seorang photograper dalam menghasilkan hasil kerja atau karya. Setiap kamera fungsi mengikut tugasan. Contoh kamera ni tak sesuai untuk sports atau event photography. Tapi untuk portraiture πŸ‘πŸ».
    Contoh senang nak faham. Kereta Ferrari mahal, tapi mana sesuai masuk rally. Jangan katakan rally, nak pergi pasar pun tak sesuai πŸ˜„

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    tapi dpt untung banyak tu.. rezeki lah

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.