Comments

10 comments

  • Avatar
    Azie Community Manager

    Parking comment dulu 😬

    1
    Comment actions Permalink
  • Tengok..korea lebih advance.hindari dari maklumat dan rahsia kerajaan bocor.rakyat biasa ok je pakai macam biasa😄

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Berita esok. Samsung dapat projek dengan military Korea 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    last2 diorg yg monopoly iphone... rakyat bnyk pakai

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Azie.. mari join gang android..

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Harap korang baca berita dari link saya share. iPhone kalau nak selesaikan masalah ni kena enable install app from third party  link. Tapi itu sesuatu yang mustahil sebab dari pandangan Korea Military ini adalah kelemahan. Tapi pandangan Apple ini juga keselamatan. Untuk yang tak aware, untuk faktor keselamatan iOS hanya boleh install app via App Store sahaja (ini bukan jailbreak atau hack dan yang sewaktu dengannya). Dalam kes ini Korean Military perlu install satu jenis app yang membolehkan mereka disable beberapa features dalam iOS device supaya ia boleh digunakan oleh kakitangan mereka. Tetapi memandangkan tak boleh install mereka terpaksa ban iOS device.
    Kenapa tak masukkan dalam app store?
    Ini mungkin kerana app ni juga ada beberapa security features yang Korea Military tak nak orang awam boleh download.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    NG SEA CHOOI taknakkkkkkkkkkkkk........ kita tetap team iPhone! 🤭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Harap suatu hari nanti iPhone ada dalam pelan device Yoodo. Saya pun teringin nak bayar pakai face ID je 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    untuk sekuriti mereka akan lakukan apa saja

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Sokong 😆😆😆

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.