Balik kampung kat London and need Yoodo roaming to work. Read here

Comments

17 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    pertama - Beli roaming sebelum travel. Nak beli beberapa hari sebelum travel pun ok. Roaming hanya akan activate bila private jet korang dah landing kat airpot negara seberang ๐Ÿ˜†
    kedua - phone setting kena betul guys. nama APN set pada yoodo. On juga data roaming dalam setting

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Ketiga - Sila baca... I repeat... Baca kat laman web Yoodo siapa roaming partner. Off automatic network selection. Dan select secara manual network roaming partner bila korang dah sampai negara wakanda
    Keempat - Ni berkaitan dengan steps tiga. Saya pun baru discover ni. Saya dapati untuk iPhone connect dengan roaming nampak lagi mudah. iPhone anak saya tak perlu select network secara manual. Auto network selection pun ok je. So, kalau ada budget, jangan bagi duit raya kat anak anak buah yang bila dah besar nanti pun buat bodoh je kat korang. Ataupun yang jenis salam macam nak tak nak.
    Simpan duit tu, beli iPhone ๐Ÿ˜†

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    BEH TONG YU

    Terima kasih Dee atas information yang amat berguna.

    Sil pastikan APN setting tukar kepada 'yoodo'

    Car tukar APN

    https://support.yoodo.com.my/hc/en-us/articles/360011712553-How-do-i-change-my-APN-settings

    Dan pastikan pilih high speed data plan.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    terima kasih suzaidee atas perkongsiannya

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager
    bagus ni. Dee. saya baru je beli ticket balik kg ke Manchester kelamarin. ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿคญ๐Ÿ˜†
    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Enjoy your holiday cikgu.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azie, kirim keropok lekor ya. Dengar kata Beckham ada kedai keropok lekor kat belakang stadium ๐Ÿ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Saya ingat siapa la yang post ni. Rasa berat hati nak bukak thread ni. Hahahaha ๐Ÿ˜ญ

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Iqbal, Jangam macam tu. Dah lama kita berjiran kat Chelsea ๐Ÿ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Sampai hati abg berpindah ke Liverpool lepas saya penat cari rumah kat Chelsea ๐Ÿ˜ญย 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    jauh btl kampung

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Biasa la wandy... Flight pergi sarawak lagi mahal. Jadi kami pindah kampung ke London ๐Ÿ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Saya nak balik kampung new zealand

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Kampung famous tu Azrul...๐Ÿ˜† kalau dulu siapa lalu jalan lama ke Kuantan, mesti akan lalu kampung ni ๐Ÿ‘๐Ÿป.
    Sekarang pun lalu juga tapi orang tak perasan je

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    xpayah jauh2 new zealand haha

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Rindu saya dengan Raja Arab dah lama tak rebut rebut kuih raya. Dia suka kuih bahulu

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Raja Arab ๐Ÿ˜ฎ. Hebat keturunan bangsawan ni

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.