Comments

19 comments

  • Avatar
    IQBAL

    the situation is different now from the way it was in the past, most of the platform prefer Vertical. Like, Youtube shorts, Reels, Vines, Tiktok ~ 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    imo maybe Vertical is more compact from our point of view? We see everything with zoom in + tall video? 

    Horizontal more full and details compare with vertical 

    But if the horizontal video on 9:16 aspect ratio (Reels, Tiktok) 🥶 . The video is not justified with our view. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    😂😂

    0
    Comment actions Permalink
  • Tengok content jugak.kalau tonton movie atau sport lebih selesa horizontal.kalau tengok klip pendek lebih selesa vertical

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    tgk utube/movie horizontal

    tengok story ig,tt, ws status vertical

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Saya Horizontal.. tengok saja. Vertical untul tiktok kaki..

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    NG SEA CHOOI  ada video dalam tiktok boleh view horizontal kalau rotate screen phone. Tapi bukan semua video 😭😭😭

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Hmmm, oppa 50/50 🤣🤣

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Square is the best.

    Can be 1 square, or split into 2 horizontals, or split into 2 verticals, or split into 4 squares, or 1 vertical 2 horizontals, or 1 horizontal 2 verticals.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    need big screen foong :D

    0
    Comment actions Permalink
  • Kalau tak puas boleh sambung guna projektor😁

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    nk puas sewa pawagam hahah

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    tengok pada konten dan platform. Dulu saya strict sangat. Semua konten kena horizontal. Tapi bila saya study human behaviour dan mula buat konten untuk client saya nampak keperluan untuk konten secara vertical.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Bagi saya, vertical ni macam compact, mata tak penat nak view tu sebab orang boleh tengok shorts & reels berjam jam.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Vertical ni sebenarnya mula popular bila app developer mula nampak ramai orang view konten kat mobile platform seperti smartphone. Car kita pegang dan view konten di smartphone berlainan berbanding normal pc screen. Ramai juga view dengan menggunakan satu tangan sambil commute dalam bas atau keretapi. Dan dari situ mula popular konten secara vertical

    1
    Comment actions Permalink
  • Kadang2 saya cuma sengetkan kepala kalau malas nak change view mode

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azrul... Boleh sakit tengkuk 😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    Tampal koyok kalau sakit 😂

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Yoko yoko!!!

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.