Bahasa Kucing Yang Korang Perlu Tahu

Comments

43 comments

  • Avatar
    NUR LIANI BINTI SUHAIMI

    Tp kucing dekat rumah ni semua demand 😭😭 pening nk layan oyen 10 ekor nie

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD AMIRUL SYAZWANBIN MOHAMED REZAL

    Teringat oyen sy , sblom gy kje dy mnta dibelai, dan dia tahu timing bila sy balik kerja dia yg smbut menunggu depan pintu rumah, oyen ni bijak, sekali je panggil terus dtng, biar dy dduk jauh mana panggil je nama dia terus datang😭😭 , ni gambar last dy sblom dy pergi meninggal kn kami semua bt selama nya😭😭

    Selepas pemergian oyen, si tam pun rindu + bosan sendiri di rumah, hampir setiap hari si tam mencari kawan dia(oyen) miaw2 dia tiap2 hri mencari 1 rumah tiada

     

    Dan selang beberapa hari hadir penganti oyen datang depan rumah dengan sndiri dan masuk ke rumah dengan sndiri,si tam pun sudah mula tidak bising dan ada teman bermain, terima kasih oyen 😭😭😭(miss my oyen😢)

    2
    Comment actions Permalink
  • Paling ditakuti oleh pemilik haiwan peliharaan bila ia pergi tak kembali😭

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Nak balik kampung atau travel mana mana, pastikan haiwan peliharaan dijaga sebaiknya. Boleh mintak tolong ahli keluarga terdekat atau rakan-rakan untuk bantu beri makan dan bersihkan tempat mereka. 
    Saya dulu, tolong jiran saya bagi makan anjing beliau. Dari garang terus anjing tu jinak dengan saya.
    Untuk yang ada budget ataupun tak nak susahkan orang lain. Boleh hantar pet hotel. Sekarang berlambak pet hotel. Pakej pun macam macam ada. Bilik kipas, bilik aircond, yang ada CCTV, etc... 😆

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    btl2.. bila diorg xda..sunyi😩

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    welcome to new family kitten tu cg :D.. warna apa tu kitten nye

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    saya tak boleh bayangkan ada lebih dari seekor kucing. Jadi hamba untuk satu pun cukup la 😆

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    kucing adalah haiwan pembuang stress😆.. mkin bnyk kucing..makin hilang stress😆

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    okeyy kita tnggu gambar nye :D

     

    betul tu wandy.. tp kalau dia berak merata-rata kita yg stress hahaha

    2
    Comment actions Permalink
  • Dlu pun sy bnyk tu juga azie, dlm 12 ekor total, disebabkn sudah tiada ruang terpaksa berikan kepada orng lain jaga, tinggal kn 2ekor oyen dan tam, tapi selepas oyen tiada mekka(ank bg nama) la penganti oyen

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    Comel luna hehe muka dia sebelah lain lain..

    Mcm watak Disney cruella 

    2
    Comment actions Permalink
  • Biasa panggil ckckckck miauuuuu😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    macam cicak panggil nye hahaha

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    tak penah terfikir pula..

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    SCNG22 sekarang baru thau kan :D

    1
    Comment actions Permalink
  • Faris dah boleh jadi cikgu bahasa kucing.bukak kelas ramai nak join😁

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    haha boleh bayaran kelas bahasa kucing murah2 je

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    demand kenapa tu liani ?

    1
    Comment actions Permalink
  • Hebat Liani bela 10 ekor.seronok lihat keletah diorang😄

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR LIANI BINTI SUHAIMI

    Paling tak tahan yang baru lahir tapi dia punya tahap tu ya Allah pening layan 😂 4 ekor bising nak keluar dari sangkar bila dah lepas auto senyap my mom kata kecik kecik dah demand 🤣🤣..kalau yang besar nie bab makanan je la dorang demand pon

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NUR LIANI BINTI SUHAIMI

    Kalau tak dulu lagi banyak Azrul tapi ada yang hilang tak balik dengan ada yang mati kalau nak diikutkan memang banyak..tapi kucing oyen ni sekor sekor pening nak layan ada jer

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    Haha macam2 ragam yer.. tak suka dok dalam sangkar tu

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Azrul, kucing kalau boleh panggil dengan nama. Bagi saya tu salah satu cara nak train dia.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Peminat kucing semua mesti tahu sedikit sebanyak basic language dari kucing. Bila kita balik rumah, depan pintu dia akan golek golek, bila nak ajak main, biji mata dia akan jadi besar. Bila dia sedih dia akan buat muka sedih. Muka sedih ni memang confirm tak boleh reject 😆

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    betul betul betul.. pernah ada kucing dulu.. masa balik kerja malam.. kucing dari depan rumah berlari ke belakang nak jumpa tuannye ;)

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    NUR LIANI BINTI SUHAIMI KITA GANG 10 EKOR KUCINGGG

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Amirul, sorry for your oyen 😭
    Anyway, gambar last tu power 👍🏻

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    oyen mmg setia pada tuannye

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    order baju raya untuk si tam😆

    1
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.