Comments

11 comments

  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Perodua dah jawab, tapi masih tiada solusi.

    First of all, terima kasih pada you guys semua yang share dan viralkan posting saya ni, terutamanya TTKM yang jadi orang pertama share.

    Juga termasuk media-media yang share. Saya terharu dan sangat terhutang budi.

    Saya dimaklumkan Perodua dah jawab, tapi saya nak betulkan sedikit fakta. 

    "We have taken several actions to resolve the matter including by offering her a courtesy car and we have proposed to buy back her car" - Perodua

    Solusi Perodua adalah untuk saya beli kereta kedua dengan cara submit loan kereta kedua. 

    Ada jaminan secara black and white tak yang kata kereta pertama saya akan dibeli semula dan saya tak perlu bayar loan pertama? Takde. Dah lebih 2 bulan masih belum ada apa apa maklumat secara detail mengenai pembelian balik , tempoh pembelian balik ,pembayaran loan dan semua tu.

    Isunya mudah. Saya beli kereta dengan Perodua - Engine rosak kononnya sebab ada material asing seperti gula - Saya tak dapat replacement kereta baru - Saya masih kena bayar kereta tu setiap bulan.

    Kalau betul Perodua kata nak beli kereta saya, silakan. 

    Tapi mana black and white tu? Sehingga hari ini saya masih belum ada...

    Jangan buat media statement hanya untuk redakan suasana tapi sebenarnya tak selesaikan pun masalah saya. Saya nak penyelesaian, bukan nak cari gaduh atau viral.

    Perodua

    cc https://www.facebook.com/share/p/xKEG5fMrfyX6N9g2/?mibextid=I6gGtw

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG RUI BIN

    Kenapa ada gula?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    mungkin ada masalah lain kot.😆
    mayb masa pemasangan.. minyak tercamput gula kot😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Masalah dari Perodua. Tapi ambik keputusan lepas tangan. Bila dah viral, baru kelam kabut.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Dengar cite perodua nak beli balik kereta tu🤷‍♂️

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Apa la Perodua ni. Bagi 1-1 exchange je la

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Beli balik client rugi. Beli dengan harga used, loan customer pun tak boleh cover

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager

    menarik kes ni. dh settle ke blum WANDY BIN YUSRAN? ada update? 😬

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    dah settle.. perodua beli balik harga ..dan bayar semula yg dah owner bayar...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Alhamdulillah dah settle. Harap perodua beli sekali dengan cover interest.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.