Do you need a smartwatch?

Comments

28 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Saya balik pada cerita sharing...
    Cara saya guna smartwatch saya akan off semua notifikasi kecuali panggilan telefon. Sebab saya tak suka gangguan gangguan lain.ย 
    Paling best guna smartwatch ni, anda boleh letak phone abaikannya dan fokus pada kerja atau tugasan anda. Saya hanya gunakan ia sebagai activity tracker sahaja. Steps counter untuk semua smartwatch takkan bagi bacaan yang tepat. Ada yang akan kira steps walaupun anda sedang memandu. Contohnya Huawei yang saya guna. Gila la, saya drive dari KL ke Melaka, dia bagi saya sampai 200 steps.. kalau dia gila boleh sampai 500 steps.
    Kecuali anda guna jenama seperti Garmin yang boleh off activity tracker.ย 
    Saya tulis ni sekadar perkongsian sebab saya rasa saya banyak tengok video, membaca dan mengkaji tentang smartwatch ni.ย 
    Dan saya masih dalam misi mencari 'a Perfect Smartwatch'

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Harap kawan kawan pengguna smartwatch atau pun berminat dengan smartwatch boleh kongsi sedikit sebanyak pengalaman atau perancangan anda. Seperti apa fungsi yang anda selalu gunakan pada smartwatch anda? atau jika anda nak guna smartwatch, apa fungsi yang anda rancang akan gunakan sepenuhnya?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Saya aim bulan 4 nantiย 

    Sorry sorry ter iklan kan yoodo kejap.ย 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Iqbal. kan boleh aim tiap bulan..

    Dee. i used Gear Sport S2 since 2017. Happy with it. But use it more for tracker and some time check notification and voice reply notification. Tapi... minggu lepas Jam keep rebooting.. Macam dah nak retire ini. Sekarang tengah cari replacement.

    ย 

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD FARIS BIN YAHYA

    Sy pakai smartwatch nak monitor step, sleep tracker, ECG, dan byr pakai wave

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    InsyaAllah Iqbal ๐Ÿ’ช๐Ÿป
    SC wow ni memang betul betul guna. Saya pun plan retire Huawei saya bila battery dah kaput. Tapi sekarang masih ok lagi. SC, mungkin boleh try Pixel Watch atau upgrade ke Samsung Galaxy Watch6 ๐Ÿ‘๐Ÿป

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Wow, Faris betul betul guna sepenuhnya ๐Ÿ‘๐Ÿป.
    Huawei saya tak support payment. Kalau tak, mungkin saya configure juga. Sebab bila tengok ramai gunakan smartwatch untuk buat bayaran, nampak sangat mudah.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Ohhhh no ๐Ÿ˜ญ hahahah saya ingatkan sorang boleh menang sekali je ๐Ÿ˜ญ hahahah.. SC.

    0
    Comment actions Permalink
  • Untung dee masih ad lg mi band 4 , sy punya dh hilang masa bt panda tahun lepas๐Ÿฅฒ

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Amirul... yang itu saya pun tak tahu dah kat mana. Dah banyak tangan guna... ๐Ÿ˜†
    Tapi masa tu zaman goodies banyak gila dari Yoodo ๐Ÿ‘๐Ÿป

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Hari ni saya share satu kelebihan guna smartwatch...
    Vibration Alarm... Yup ni antara features saya suka. Sebab salah satunya ia tak menganggu pasangan anda atau sesiapa sahaja yang bersama anda jika anda rancang nak bangun awal pagi.ย 
    Bayangkan, daha la set alarm jam 5.00 am, lepas tu alarm bunyi kuat gila. Yang bangun pasangan kita bukannya kita. Set pulak Snooze atau multiple alarm. Boleh hangin kawan tu ๐Ÿ˜†

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MUHAMMAD ARIF BIN YUSRI

    sng pkai smartwatch kalo time tgh kje ke drive jawab call dri jam jeh xyah bkk hp

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    teruskan share geng... Saya step counter pakai hp, tapi kadang rasa tak selesa bila bawa.. nak try guna smartwatch insya'Allahย 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Aslam, time to upgrade ๐Ÿ‘๐Ÿป
    Saya pun duku pakai phone je. Tapi ada masa saya tak suka bawak phone sebab saya tak nak distraction. Phone masalahnya bila dah tengok screen boleh hilang focus terutamanya bila ada notification

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Bila fikir perlu charge dgn kerap.sy lebih selesa pakai jam mekanikal je.tapi mungkin akan cuba pakai jugak masa akan datang nanti๐Ÿ˜

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Part Alarm tu saya terbeli dengan kata kata manis Suzaidee.. Saya perlukan untuk bangun pagi.. ๐Ÿ˜ญ

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Getar-getar bangun pagi. Hahaha...

    ย 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Foong... Jangan bagi idea pelik pelik kat Iqbal... ๐Ÿ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Getar getar ๐Ÿ˜

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    NG SEA CHOOI

    Iqbal.. imaginasi running wild.. hahahah

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Hahahahahaha ๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOONG PENG PIAW

    Iqbal suka sangat fungsi alarm smartwatch tu.

    Kalau tak stopkan alarm tu, ia akan getar sampai batteri kering.

    ย 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Tak juga Foong. Soone ni dia jalan bukan 24 jam. Tapi yang pasti, battery cepat habis. Tu sebab bagi saya No No to Apple Watch. Smartwatch kalau yang aktif bersukan, perlu battery yang tahan minimum 7 hari. Kalau tak guna fungsi GPS dan jarang bersukan, ia boleh bertahan 14-28 hari

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Saya cari budget smartwatch.. Nice laa..ย 

    Tapi official Band 8 pro tak masuk Malaysia ๐Ÿ˜”

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    saya pakai ini

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    skrng dizo mcm dah ambik alih realme watch๐Ÿ˜†

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    MiBand dengan Realme ni bagi saya memang smartwatch yang betul betul value for money. Full of features with cost a fraction. Saya dulu guna MiBand... Memang berbaloi ๐Ÿ‘๐Ÿป

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.