Humans of Yoodo

Comments

18 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Common guys... Submit your story ☺️

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Done.tapi Saya pakai Bahasa melayu.. yaa...😆😬

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WONG MENG JIAN

    Karangan oppa tak boleh 😂😂

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHAMAD AZRUL SHAHBIN MAT YUSOF

    Jom join

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    GodBless
    Abang kurang pelajaran, karangan bahasa english, malay, hanya tahap dapat sijil. So i quit community. Good luck all 😂😂😂. Jika mau terpaksa guna chatgpt je 👻👻👻
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Contoh.
    Tak susah guyss.. cuma cerita tentang pengalaman yang sedang hadapi ❤️ stay strong brother 💪 atau sister 💪

    What is your story? (What challenges did you go through? How did you overcome it or are you going through it now?)

    What is your story?

    Saya ada masalah,
    Masalah saya bila saya makan nasi lemak saya selalu tergigit halia. Every damn time.
    Saya tak paham kenapa tapi kenapa ada halia hanya di dalam nasi lemak saya sahaja? Saya meminta maaf tapi mohon bersabar dengan saya. Saya beri keterangan, saya beli dua bungkus nasi lemak, satu kawan saya punya. Satu lagi saya punya. Akan tetapi, halia itu berpihak pada saya.. seperti saya magnet halia. Kenapa ini berlaku pada saya? Saya tidak tahu. Bila saya beli dua bungkus. Dua dua bungkus ada haliaaa.. kenapa? Adakah ini sumpahan?

    Ajaibnya apabila saya makan masakan halia. Tiada halia tiada sikit halia pun ada di pinggan saya. Adakah benar nasi lemak betul betul membenci kan saya? Saya cuba meditasi, terapi jiwa, jawapan. Tapi itu semua tidak membantu. Akhirnya, tiba hari ini.. tiba saat ini. Saya jumpa jawapan saya.

    How did you overcome

    Pada suatu hari, ada sesuatu pelik berlaku. Waktu saya makan Nasi lemak saya, takde halia. Kosong. Clean. Beras yang dimasak dengan santan menjadi putih seputih putihnya seperti salju seperti susu memang perfect warna dan dimasak dengan sempurna. Tiada halia yang akan menjadi penghalang kecantikan mu wahai Nasi lemak ku.

    Kali pertama dalam semua hidup saya, saya tidak tergigit halia. Apakah sebabnya? Jawapannya adalah Yoodo. Lebih specific, Sim Card Yoodo. Secara tidak sengaja saya terbawa sim card yoodo waktu nak keluar rumah, saya tidak sangka bahawa sim card ini membawa tuah pada saya.

    Bukan itu sahaja, saya cuba makan sambil tenung sim card Yoodo ni. Rasa nasi lemak itu berubah... Saya rasa seperti makan nasi dagang. Saya keliru, adakah nasi ini putih atau biru. Atau saya yang sakit.

    are you going through it now?

    Roti telur saya takde telur. Saya keliru.

    3
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    ONG JUAY SEONG MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM FOO LYE HENG HO CHIEW KIM 

     

     

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOO LYE HENG

    Hmmm .... bukan semua boleh diceritakan .... nanti sy cari cerita yg sesuai ... haha.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    AMIR BIN AZMAN

    bukan susah nak susah, bukan senang nak senang.

    harap faham dari cerita saya ini.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    bukan mudah nak mudah, bukan manis nak manis.

    saya pon tak faham cerita saya ini..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Bila closing ni?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    Azie Community Manager
    sampai end of da month, Dee 
    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Christmas gift 🎁

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Thanks Azie... saya baru masuk page 9. Ni pun baru intro je. Buat cerita ala ala Stephen King

    2
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    HAAHAHAHAHAHAHAGAG yooo abang kita siap tulis novel 😭

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    FOO LYE HENG

    Haha, Iqbal pun boleh tulis novel macam Dee

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Saya tulis dalam 2 page je 😭 tak sangka Suzaidee cerita sampai 9 page. Pergg Book of there year ni 👍 kalah Harry Potter hahahaah

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

     

    Up up 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.