XGP & PS+ 🎮 games [Sep]

Comments

32 comments

  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Makin naik harga...
    Jom semua jump ship ke Nintendo 😆👍🏻

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Kalau sebulan berapa aslam

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Insya'Allah dee.. Nintendo best 👍🏻

    Wandy.. harga servis Xbox ke PlayStation?

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    WANDY BIN YUSRAN

    Dua2..😆

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Harga tekini PlayStation Plus untuk bulan

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Hari tu lepak kedai game. Ada bapak ni browse Nintendo. Tanya orang kedai ni harga Nintendo mahal tak? Terus saya mencelah... Kalau banding dengan PS... Nintendo lagi murah.
    Tapi ramai tak tahu. Soalannya bukan murah atau mahal. Semua console ada kelebihan dan kekurangan. Kelebihan paling ketara adalah exclusive title 👍🏻.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    "Console ni boleh main game pirate tak?" Itu soalan yang patut bapak tu tanya.. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Dia ada tanya...
    Saya jawab juga... boleh main. Tapi bersedia console you kena banned

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Yup.. hati hati beli konsol jailbreak.. tak digalakkan

    Nintendo tegas bab hal ni., tempohari Xbox telah banned mana² emulator dari Xbox store sebab legal issue dengan Nintendo

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

     

    Senarai game tambahan kedalam Game Catalog dan Classic Catalogue bulan ini: (beberapa game tiada dalam gambar)

    • NieR Replicant ver.1.22474487139…
    • 13 Sentinels: Aegis Rim
    • Sid Meier's Civilization VI
    • Star Ocean The Divine Force
    • Odin Sphere Leifthrasir
    • Unpacking
    • Planet Coaster: Console Edition
    • This War of Mine: Final Cut
    • Contra: Rogue Corps
    • Tails Noir
    • West of Dead
    • Star Ocean: Integrity and Faithlessness

    Classics Catalogue: 

    • Star Ocean First Departure R (PS4)
    • Dragon’s Crown Pro (PS4)
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

     

    Info Xbox Gamepass......

    19 September

    • Lies of P (Day One release)

    20 September

    • Party Animals (Day One release. Xbox exclusive)

    21 Septembee

    • PAYDAY 3 (Day One release)

    29 September

    • Cocoon (Day One release)

    3 Oktober

    • - The Lamplighters League (Day One release. Xbox exclusive)
    • - Gotham Knights

    *Day One merujuk kepada game baru yang dilancarkan pada tarikh umum dan boleh dimain terus melalui gamepass secara percuma (dengan langganan servis aktif)

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Payday 👍 

    😭😭 Rindu ooo nak main game tu..

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    SEMUA NYE NAIK..

    GAJI BILE NAK NAIK...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Gaji dah naik, tapi bila saya nak tinggi tinggi? 😔

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    UNTUNG R ...

    awek suuke laki rendah2 ne

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    IQBAL

    Hahahahahahahhahaha
    Terima kasih Faiz ❤️

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Ye bal.. best tu kalau Pay Day coop dengan kawan.. rompak bank:D

    Yup faiz.. harga game mahal sekarang, ada lah dalam harga 1-3 ratus lebih

    Macam Pay Day ni harga versi standard je dah RM125, belum lagi edition lain mau juga cecah 3 ratus tu.. tapi Xbox ni best tak kedekut game yang baru release, dorang terus bagi masuk gamepass

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    ni maslah global ekonomi....

    saya ingat kan malaysia je..rupe nye dunia ada masalh 

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    BERITA BAIK buat Xbox Gamepass subscribers! 

    Petang tadi berlangsungnya siaran digital Xbox Tokyo Game Show 2023., Siaran ini menghidangkan banyak pengumuman mengenai game, berita terkini, dan updates. 

    Saya kongsikan screenshoot beberapa tajuk yang akan masuk ke Xbox Gamepass pada tahun ini 2023 dan 2024.

    👾👾👾

    • Fallout 76 Atlantic City (expansion)
    • Exoprimal (new season + SF collab)
    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Sekarang semua keluarkan membership... Business module dah berubah dari setakat jual hard copy kepada. subcription 👍🏻.
    Bagus untuk developer, boleh teruskan dengan developement 👍🏻

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    contoh kita bayar payment....ada dpt full game or separuh game je

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    @Faiz... ya full standard game.. ada juga developer yang terus bagi versi special edition mereka, dalamnya terkandung pass, story tambahan, extra pack, items free, etc.. seperti contoh game expansion Fallout 76 diatas, dengan Forza Motorsport yang bagi kereta free tu

    @dee.. betul dee, semalam dalam Xbox show tu ada persembahan game baru dari negara jiran kita Indonesia, mereka ni syarikat indie kecil dengan team 10 orang saja.. game mereka bakal masuk Xbox pada 2024 nanti.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    wow hebat tu... 👍🏻
    10 orang je kat startup... Kalao game meletop kat XBox jadi Unicorn la lepas ni 👍🏻

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Company Malaysia pun banyak juga yang develop game. Antaranya boleh refer kat sini
    https://tracxn.com/explore/Gaming-Startups-in-Malaysia

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    saya makin tertarik dgn xbox

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    DENJAYNAVEER ASLAM BIN TANJUI

    Mantap company² Malaysia dee.. Cheqqme dulu saya pernah download apps dia, mereka ada rewarding gamification. Kalau games dari Malaysia yang ada dalam Xbox setakat ni saya jumpa Kabaret , Gigabash , The Company Man , No Straight Roads 

    @Faiz.. ok tu RM15/bulan je Xbox gamepass. Dah boleh main macam² game, boleh layan dalam konsol, PC, atau handheld macam ROG Ally @ Steam Deck... Macam Playstation.Plus dia terhad untuk konsol Sony sahaja

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    RM15/ sebulan dengar seperti mahal... tapi kalau selalu main sebenarnya berbaloi. Macam saya terus langgan Nintendo yearly membership. Dah langgan tu, terpaksa la langgan untuk anak juga 😆. Memang berbaloi 👍🏻

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    MOHD FAIZ BIN MOHDKASIM

    untung la ank2...

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    SUZAIDEE BIN MOHD SHOM

    Rezeki kongsi dengan anak anak... cepat Faiz, angkat satu console... 👍🏻

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.